Skoči na vsebino

DiRT Rally - Splošna debata

B_U_R_I

Recommended Posts

Avti bolj realistično upoštevajo fizikalne zakone in na asfaltu niso zalimani na podlago ampak se realno odzivajo na prenose teže,inercijo i slično...

zanimivo pri meni je pa ravno kontra...avti se sedaj na asfaltu hitro vozijo neverjetno (pre)lahko in so zalimani na podlago, ko pa ga odnese (ce res pretiravas) pa pred tem ni nobenih indikatorejv, ker dobesedno nicesar na volanu ne cutim (kot bi imel izstekan volan iz stroma in FFB sploh nebi delal)... razen ene trikrat na progi volan malo trzne pri kaksnem skoku....to je pa to. Skratka uzivancije med voznjo, naprezanja z lovljenjem in ustreznim drsenjem ni vec prisotnega na Monacu (harpin kjer si ga prej zamotal in handbrakal ter izhod kontroliral z obracanjem volana in gasom ne cutim vec)...je pa res da sem vozil samo Imprezo V2, za katero od prej nimam reference ker je nov avto.

Pri Stratoski bom danes videl kako in kaj je drugace...ker ce pa si imel kdaj polne roke dela je bilo to ravno Monaco in stratoska...ce se bom peljal kot po magnetnih tracnicah, bom opustil dirkanje za nekaj casa, da mi ne bo zjebal receptorjev v mozganih (kar jih ne bo pocrkal od pira ;)) in pocakal na kompleten renew fizike na vseh avtih...

upam na najbolje in trepetam pred najhujsim, da se bo spil poarkadil...tolazim se le. da bom sel lahko z Lojzzom polhe lovit  ;D

• Odgovori 647
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

...a ves un feeling, ko ga picis in vse klapa, potem pa sredi velikega skoka na Finskem ugotovis, da te prevec ven nese...ti pa nimas vec kej narest Po skoku direk v maline, ki so ze olesenele .

Vztrajam :) Po 3 odfuranih prvenstvih v carrer mode mi gre vedno boljše, zdej že skoraj zares dirkam...:) Sem že poskusil tud ene par daily eventov (sprva precej neuspešno, saj sem šel brez

Nekaj sm brskal po netu glede Dirt rallya in našel info, da so vse proge tudi resnične Glede na današnjo tehnologijo in dostopnost podatkov (lidar posnetki terena) je to sicer logično in neprimer

Posted Images

Lojjze ni fora v tem ko ti praviš. Tudi brez ffbja se more peljat avtontako kot se v resnici. 2+ leti sem igral race07 na konfiguraciji mouse steering in gas & bremza na pedalih. Vedno in povsod sem točno vedel kaj avtomobil dela, katero gumo blokira, kako leži avto, kako popravim itd. Pa ni blo nobenega ffbja. Videl sem kako se avto pelje in peljal se je tako kot sem pričakoval.

Zdaj se pa ta DR v2 po asfaltu pelje na tak način da zadaj gripa fizično ne izgubiš ampak avto gre postrani na nelogičen način. Pasji hod bi se lahko reklo. Poglej si intro movie od CMR2 in boš vidu kako avti grejo sicer v ravni črti a nakazujejo drugačno pot.

Vsak avto vleče rit za sabo in da rit spraviš ven, rabiš neko silo. Tukaj ni potrebno. Dober primer so kakšni dolgi hitri nemški ovinki, kjer gre v 5,6 brzini rahlo postrani, čeprav voziš skoraj naravnostin je obrat volana minimalen, pa šekar jadraš postrani tudi če spustiš gas. Ne dela fizika tako v resnici.

Toe reši podobne probleme, samo tu ni razlog toe. 

Danasnja daily je bil sploh pester na Finski s Stratosko...sem bil res suveren na progi, ki sem jo previc vozil in istocasno pogumen do 100m pred koncem, ko sem gledal ze cilj z rdecimi skatlam...BOOOOm...guma je sla na omejku in za polhe sem pogledat globoko v gozd...ok ni panike sem reku. Kuraca! Pred ciljem sem hotel speljat na hit da koncam mitzerijo (mal sem bil tud zivcen ker sem hotu pospesit do konca)...spinal in spinal sem na mestu cirka pol minute, ker je sla na startoski ki je RWD zadnja guma in po feltni nikakor nisem mogu na cesto naravnat...bolj groznega treutka v D:R se ne kot je bil oto dons. No pol sem speljal v 3 brzini s tretjino gasa pa je slo pocas kot rakovica v cilj :S

• 2 weeks later...

Jao, jst sm pa mislu da ste se vsi poskrili nekam, k je na forumu od prvenstva vse tiho...cepec en - namest da bi mev zaznamk slo-racing, sm mev direkt do prvenstva... :D
hehe, vidm da so bli že neki načrti zasliševanja in mučenja omenjeni... :P
Uglavnem, za te evente sm tud jst mnenja da je bolš isti avto za vse...vidm da zadnji je že biu tku, nasledn lih tku... [ok]

tazadn update pa ja...finska je zakon - sm mislu da mi teli skoki ne bojo tok kul, ampak sm se jih kar navadu, sploh pa mi je všeč tanova impreza... :)

kar pa se tiče v2 fizike...s fiesto k sm je biu prej najbl navajen sm probu minimalno vozit - na makadamu ni neke ogromne razlike... sprobavu sm pa tanovo imprezo tud na asfaltu in morm rečt da so me s to fiziko za asfalt čist razočaral...nevem, to ni ničemur podobno semizdi...pustmo ffb, k pravjo da ga bojo še popravl k bojo vsi avti v2, sam s tem updatom so se pomoje oddaljil od realističnga obnašanja in ne kontra...sej ne pravm da je blo prej idealno, ampak je blo pomoje dost bližje temu kar bi od simulacije človk prčakavu.
Uglavnem, če se odmisli ffb - ko sm vidu kako se v2 obnaša, sm zanalašč odvozu par ovinkov s 50km/h in gledu pol počasn posnetk in vidu sm lih to kar je občutit - avto se pelje "počez" cev cajt, zadek je vedno postran...avto sploh ni odzivn - kolesa se obrnejo, avto sledi z zamikom...sej se strinjam, da do določene mere to je res, ampak pr 50km/h je moj clio (nič športnega na njem) k sm ga mev za na šiht še v dežju prekleto bolj odzivn kot tale impreza 01 k sm jo sprobavu v nemčiji na suhem s prekleto trdim vzmetenjem...kot je že AliBuggy omenu je občutk kot bi se na nekmu oblačku pelju...mogoče je to tud zarad ffb, ampak ne vrjamem da se da to popravt sam s ffb-jem.
nevem...strinjam se, da je biu prej avto res preveč prliman na cesto ampak so se pomojem popravljanja fizike lotil z napačnega kota...avto bi mogu bit vseeno pr nizkih hitrostih res dobesedno prliman na asfalt, da o odzivnosti ne govorim...ne da se tega odpravt kar tku da avtu dodaš določeno stopnjo oddrsavanja čez celoten obseg hitrosti...nevem, pravjo da so znižal downforce, kar se mi zdi sumljivo - če bi znižal sam downforce pol bi avto pač prej zdrsnu, ne pa da je cev cajt počez...je mogl bit še kej druzga spremenjenga za to obnašanje...drgač pa po občutku je v2 za razliko od v1 bližje fiziki na asfaltu pri RBR, ki pa za moje pojme tud ni lih preveč realistična - čeprov je še zmer bolš kot DR v2...

drgač nimam izkušn z dirkanjem na tapravih cestah zato trdit nečesa ne morm, ampak sm dokaj prepričan da se s to v2 niso prbližal realizmu...
jst upam, da bojo to še kej popravl, vidm pa da je marsikomu ta nova fizika všeč, kar mi ne daje lih velik upanja... :|
uglavnem karkoli že bo nakonc se bomo prvadl kot zmerm, upam pa da ne ostane tku kot je zdej... :)  

Uredil - FiZik

ne wem no...jaz asfalta sploh vozm vec ne, se bojim da se mi bo spil zaradi tega priskutil...resnicno upam, da se bo nekaj uredilo...me sploh ne zanima kaj in kako, samo da bo drugace kot je zdej, ker me res grozno moti :S

Se komu sanja, zakaj meni na dirtgame.com zazna namesto volana controler?

Sem že pisal na support in techical issue pred kakim mescem, pa nisem dobil praktičnega odgovora. Glupo mi je, ker ko označim wheel mene ni notr.

Res mi ni jasno, pa sem že vse spreklopil pa znova instaliral

Se komu sanja, zakaj meni na dirtgame.com zazna namesto volana controler?

Sem že pisal na support in techical issue pred kakim mescem, pa nisem dobil praktičnega odgovora. Glupo mi je, ker ko označim wheel mene ni notr.

Res mi ni jasno, pa sem že vse spreklopil pa znova instaliral

na kaj sploh to vpliva? čak na njihovi strani al v igrci?

Uredil - sarabwt