Tomaž Eržen 1 083 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 Za moj okus nikoli ni bil dober. Nimam pa ne kilometrine ne volje, da bi testiral, če imam samo napačne nastavitve ali kaj podobnega. 1 Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 pred 15 minutami, sarabwt je napisal: gre se za to, da se delaš povsod pameten Se ne delam. Dejansko sem pameten. 2 Citiraj Link to post
sarabwt 130 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 (urejeno) Potem zakaj hočeš izpast neumen? Anyway, Dirt rally je prvi, k je po 10 letih probu nardit neki, kar je povzročilo propad developerju RBR-ja... Just saying. Igra ima pač dobre in slabe strani, kot vsaka druga. Nekomu je vredna 5€, drugemu 50€. Dejstvo pa ostaja, da je Dirt rally prva moderna simulacija (like it or not) za rally in je pokazala, da je interes za take vrste iger Uredil February 3, 2016 - sarabwt 2 Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano February 4, 2016 Share Napisano February 4, 2016 Ne samo prva moderna...tudi edina simulacija rallyja ta trenutek, pa pomoje bo tako se lep cas. Dejstvo je tudi, da so z vmesnimi spremembami tyre modela na asfalt rally stage-ih za nekatere naredili avto drugace vodljiv oz na volanu v ovinkih manj oz. konfuzno informativen. Dejstvo je da so najprej tak ali podoben vozni model uporabljali na RX in zato ga tudi sam nikoli nisem igral, ker se mi je avto nadpovprecno cudno obnasal. Ce je za to kriv moj volan, moja razvajenost na prejsne obnasanje avtomobila na asfaltu ali pa samo CM pa tukaj verjetno ne bomo ugotovili. Na stvari smo se (pocasi) ze navadili vseeno pa lahko z gotovostjo recem, da razlike na asfaltu po tistem fixu ali mergu iz RX vsekakor so. Po svoje tudi to ni tako hudega, ker nekaterim celo voznja po asfaltu sedaj dosti bolj pase kot prej. Nekaj tega starega obcutka se sicer lahko popravi s setupom, samo imas pa iz tega naslova pol spet nekje drugje manjek, ki na avto spet malo drugace vpliva v drugih situacijah. Monte Carlo je sploh zanimiv, ko imas mesanico suhega asfalta in ostrih pocasnih ovinkov, kakor tudi dolgih in hitrih...v sredi ledene zaplate in na vrhu snezne meteze. Setup predstavlja spet nek kompromis, ki pa je res da za vse isti in tudi zaradi tega mi je trenutno stanje cisto ok, ker predstavlja spet nek svojstven izziv. 1 Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano February 4, 2016 Share Napisano February 4, 2016 Neizpodbitno pa je da je najboljši rally špil zadnjih 10 let, sploh kar se simulacije tiče. Problem je to, ker se trudi bit oh in sploh, samo predvsem lepo zgleda, drobovje pa peša. Samo to se danes najbolj prodaja, važn je initial boom, tisto, da te potegne, daš denar, se maš lepo 30 ur in pol se naveličaš. Nemorejo iz svoje kapitalistične kože... koneckoncev je to industrija. Pomoje bi biu rezultat drugačen, če bi firma delegirala 2 mil € budgeta brez obzira za zaslužek in rekla ekipi naj si da duška. Pol bi imel RBR2. Tak pa majhen budget in sekanje ovinkov, cost reducing in na vse pretege zaslužit, da na nulo pridejo. Nebi se čudu, če je CM samo "posodu" dnar in reku , če ne prebijete nule, vračate. Seveda boš pol mogu pretehtat vsako odločitu in poskusu še z merchandisom in podobnim zaslužit. Drugače me pa čudi to, da so rekl "daljših prog nemoremo zaradi limitacije engina", ko je nekdo jamrau za združen Col de Turini. PP so pa lahko spravili notr ki je daljši kot če bi združu MC. Sovoznik nemore pobrat tok resursov, edin problem bi biu lahko v RAMu zarad tekstur, samo tud to težko verjamem. Možnost bi bila potem optimizacija objektov/LOD, bolj progresivno nalaganje tekstur itd. Varjanti sta dve, ali si nemorejo privoščiti čas/finance, da bi to speljali ali pa samo nabijajo v prazno ker vejo da dolge proge bojo pognale konzolarje v jok. Opcija tud, da konzole nebi mogle v tem stanju požret tako velike mape in so zarad preprostejšega porta pustili simpl zadevo. Tako bom reku; Vse je razumljivo, če jih res stiska denar in čas v taki meri, da se nekih dokaj osnovnih reči ne da. Samo verjetno jih ne tako močno. Nekje so tud omenil, da je damage model tak kot je, ker hočejo, da narod prevozi etapo skozi. Da ti prevedem: Namensko tak damage, da ko bomo hodili po sejmih naokoli in bo igra na pokušino, se otroc nebojo jokal takoj ko bojo zapel drevo. Igra se jim bo dopadla in jo bojo kupl. Zakaj je biu pa RBR najboljša igra? Najprej si pou leta jokau ker nisi pršu nobene etape skoz, ampak si kar še in še nažigal. Pol ko si dejansko znau vozit, so te ostali nesli za najmanj 10 sec. In si se nadaljne pol leta jokau spet ker si vidu da nimaš pojma. Ampak si kr špilau in špilau. Firma seveda propadla. Reli ni biu nikoli za generiranje denarja dober. Plastičen je ta dirt, je boljši a nima duše, in prepleten s čudnimi razlogi zakaj ni tako in tako. Marketing je eno, resnica drugo. Ni lepo reli fanatikom nakladat, sam tako se dandanes služi denar. In preden kdo informativno vpraša; Da, z nakladanjem sem služil lep in lahek denar in ne govorim na pamet. It takes one to know one. 6 Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano February 4, 2016 Share Napisano February 4, 2016 IMHO Dirt rally sploh noce bit neka molzna krava. Kot prvo je prisel popolnoma nenapovedano, brez pred tem enoletnega hype-a (remember pCars) in raznih obljub in takih in drugacnih teaserjev. BOOM! Nekega dolgocasnega dne se spil pojavi od nikoder na Steam Store-u in gledam ko tele, kwa hudica je to...ceprav sem pred tem vozu D3 in spamal naj naredijo neki v smislu D4, me je to razodetje sokiralo! Tudi skoraj eno leto po izdaji so nam vsebino v obliki patchov zastojn talal in se nas nekaj te caka, ceprav ni vec EA. DLC-ji sploh niso napovedani in dejansko so upostevali VELIKO predlogov od communitija, tko da nek kapitalisticni zahrbtni odiralski stud ta spil glih ne morem rect da je...prej bi se v te skornje postavil lahko ker drug spil ...khhhm..pCarc...khhhm... Early access za 17€ ...kupim, probam in sem se vedno zaljubljen (odigranih krepko nad 30ur). Vzemam si ga pa po kosckih, tako kot dobro cokolado tisto z 85% kakava in pomaranco, da se ne prenajes in se ti pol zagabi Zakaj? Ker sem delal tocno tko kot je Arne reku. Zalaufam spil (kao.. sej jaz rally z levo roko odpeljem, ce sem prej Dirt 2 in dirt 3 spilal), dobim po prvih dveh ovinkih popizditis in istocasno orgazem, zajebano da amena to se sploh ne da vozt WTF!!!! pa te scene. Pol sem se umiru, nastavil volan sel z razumom in ne custvi turisticno cez progo, naslednjic ko sem zacutil avto, malo bolj predrzno da sem dojel se specifiko proge in tako po malem in malem do faze, kjer sem zdaj, ko dejansko uzivam in ko mi na prvenstvih pumpa kri z utripom 120 udarcev na sekundo, ko vozim prevenstvo brez restartov in upam, da bo izbrana kombinacija rizika in previdnosti prinesla konkreten rezultat na koncu. Skratka stvar je zame res top in vse deviacije teh rally-jev, ki zdej prihajajo ko je DR zagrizel uspesno v primat RBR-ja so zgolj smesni priblizki in tocno to...na racun DR-ja hocejo (WRC4, Loeb,...) z poenostavljenostjo prevzeti tisti delez otrocajev, ki bi rally vozil ampak ne tako, da se ob tem razbije ali zlomi gamepad dvakrat na dan. Naj zivi DR...PuniM naprej 2 Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano February 4, 2016 Share Napisano February 4, 2016 Ni molzna krava, je pa namenjena širši množici (po eni strani ni slabo saj dobimo več simracerjev). Velika podjetja ne delajo stvari za lušte in zastonj. Čene drugega je reklama/pridobivanje kupcev za ostale produkte itd. Saj WRC tovarniške tud ne dajo 10 mil letno za štos da se trije podijo po makadamu celo leto. Reklama na 4 kolesih. Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano February 4, 2016 Share Napisano February 4, 2016 ce potegnes pod crto...kaj pa tako drasticnega odstopa DR od ostalih (sim)racerjev? Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano February 4, 2016 Share Napisano February 4, 2016 Ne velik, če upoštevamo budget. Saj bi tud od drugih lah kaj povedau sam se mi neda sploh tuhtat kaj šele robantit. Če potegnemo črto pod novimi simi, je vse skup vredno... Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano February 4, 2016 Share Napisano February 4, 2016 1 minute ago, Arne Dopudja said: Če potegnemo črto pod novimi simi, je vse skup vredno... ...da se ne sekiramo in ne iscemo dlako v jajcu, ampak da v spilih uzivamo kolikor nam to le dopusca cas ...skill pravijo da pa pocas tud pride nikar tako crnogledo Arne... 2 Citiraj Link to post
Robert_S 102 Napisano February 6, 2016 Share Napisano February 6, 2016 hahahaha , prokleta prasicereja citrska 1 Citiraj Link to post
m0LN4r 36 Napisano February 18, 2016 Share Napisano February 18, 2016 (urejeno) Da nebom smetil, kot receno ze v Dirt prvenstvu Monte Carlo, meni se Dirt Rally nakljucno sesuje/zamrzne. Nimam pojma zakaj, novo formatirano nalozeno vglavnem vse. Vcasih se zgodi po eni dirki, vcasih tudi po cel dan ne. Res nevem dolocit kaj bi blo. Noben drug spil se mi ne "obesi" na tak nacin. Slika se ustavi, vse ostalo dela naprej. Se vozim lahko, pa hodim po meniju. - sem celo na slepo uspel priti ven iz igre Sicer sem vprasal strica Googla pa najde ogromno podobnih "freezerjev crasherjev" ampak nikjer ni solutiona. Internet sigurno ni, ker sem zadevo pognal offline in cez kake 2 urce se je spet kr na random obesil spil. Ma jaz res nevem. Vceraj sem spustil Dirt benchmark za 3 ure pa se ni nic zgodilo, potem sem popoldan sel en custom event pa puff evo. PS: Na nekem forumu sem naletel na zelo podoben primer, da se mu je to dogajalo zaradi audio driverja, ampak nevem v cem bi bla fora, ce se drugje to ne dogaja. Je pa res, da se mi to dogaja nekje od Final releasa naprej. oz nekje od teh zadnjih updejtov. Prej, ko se igra ni bila final se mi ni sesula niti enkrat Najbolj hecno pa je, da polek tega da se to nakjucno dogaja. Se vcasih zgodi med dirko, vcasih pri navigiranju po meniju, vglavnem kadarkoli. Uredil February 18, 2016 - Matjaž Murn Doublepost - uporabljaj opcijo Uredi! Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano February 18, 2016 Share Napisano February 18, 2016 Pa si poskusil posodobiti ta audio driver? Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano February 18, 2016 Share Napisano February 18, 2016 kot sem ze rekel s samim sesutjem se nikoli nisem imel tezave...razen enkrat za test, ko sem bil na meji z navitjem GPUja jaz bi se tega lotil na princip izlocanja. -za test pobrisi in backupiraj config file-e v \steam\steamapps\common\dirt rally\ (Dirt3/2 je resil tako marsikatero tezavo) -verify integrity na steamu po prvem sesutju spila (meni se je AC kar naenkrat zacel cudno obnasat in tudi profil sem zgubil...po verify je stvar delala ok) -GPU na stock, ker meni tudi navita pride cez benchmark lepo v samem spilu se pa sesuje z istimi simptomi kot tebi. -v graficnih nastavitvah spila nastavi kaksen drug detail preset (manj zahteven) morda te kakasna kombinacija detajlov zeza in pa MSAA -kaksen drug set GPU driverjev (starejsi/novejsi...to si verjetno ze preizkusil) -na sistemskem disku/particiji imas zadosti prostora?....mislim da se tja shranjuje replay -probaj ta test vozit na tipkovnici. Morda ima od volana driver kaksno finto, mogoce se enkrat nalozis od volana preset...ker se ti to dogaja kot pravis samo ko ti vozis. Citiraj Link to post
sarabwt 130 Napisano February 18, 2016 Share Napisano February 18, 2016 Katero grafično maš? Citiraj Link to post
Recommended Posts