Skoči na vsebino

DiRT Rally - Splošna debata

B_U_R_I

Recommended Posts

• Odgovori 647
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

...a ves un feeling, ko ga picis in vse klapa, potem pa sredi velikega skoka na Finskem ugotovis, da te prevec ven nese...ti pa nimas vec kej narest Po skoku direk v maline, ki so ze olesenele .

Vztrajam :) Po 3 odfuranih prvenstvih v carrer mode mi gre vedno boljše, zdej že skoraj zares dirkam...:) Sem že poskusil tud ene par daily eventov (sprva precej neuspešno, saj sem šel brez

Nekaj sm brskal po netu glede Dirt rallya in našel info, da so vse proge tudi resnične Glede na današnjo tehnologijo in dostopnost podatkov (lidar posnetki terena) je to sicer logično in neprimer

Posted Images

9 minutes ago, Arne Dopudja said:

Tako ko pa se dela vse posebej, daš skup, pa ne paše nič.

jep...eni zametki tega so bili, ko so iz RX obnasanje avta, deloma prenesli v Rally alfalt stage.

BTW: jaz imam se vedno ingame V1.0 ?

Uredil - AliBuggy

Tako. Najbrž, ko so velemojstri RXsa rekli "To se pa dobro pelje!" CM takoj dobili zvezdice u uč in rekli, da to pa že more bit tko. In pol se vozmo z makadam gumam po asfaltu zdej. :D

Grem stavit, da je isti razlog za tem, da se neda gum za vreme zbirat. Bi mogl vse znova.

4 hours ago, Arne Dopudja said:

Nemorejo. Ker geniji so nardil posebej fiziko za Rally, RX in HC. To vam govorim; Če imaš engine zastavljen dobro, se da vse čarat. Tako ko pa se dela vse posebej, daš skup, pa ne paše nič.

Od kje tebi ta informacija?

Ker se vse troje drugače pelje? Rally ima še najboljše obnašanje. RX bi mogu bit WRC, sam z več moči in mehkejšim podvozjem pa nekmi semislick gumami. Ampak se pelje radikalno drugače, tud težišča so drugačna (Bila, nism vozu že dolg cajta...). Kje je logika v obnašanju PP avtomobilov mi pa sploh ni jasno. Sploh po asfaltu.
Pa tako ko med vrsticami berem, ujamem koščke takih zadev in namigovanj še iz začasa prejšnjih dirtov, in uporabim malo izkušenj in common sensa.

Zakaj pa nebi dal kak rally avto na PP recimo?

Nimam dokazov, sam dosti smrdi nekaj.

Ok, se pravi da nimaš nič konkretnega razn malo slabega vonja... Nimam pojma zakaj ne bi dal, ampak močno dvomim da so za to krive druge fizike (lahko je licenca, lahko vodji žena ni dala pa ni odobril, itd)... Kot prvo, to je retardirano programiranje in dvomim, da so ga prakticiral, kot drugo, PP je proga in ne gamemode, torej ne bi smelo bit nobenega problema.

Eno hitro vprašanje: maš kaj pojma o programiranju (nočem nič rečt s tem, samo informativno)?

Uredil - Matjaž Murn
2. člen, 7. točka

Ja, moje general pizdenje je to. Nekje je bilo napisano v smislu "enjoy your broken physics of a PP car on a rally track." Licenca tukaj skor nebi smela bit problem. Dajatve žena bolj verjetno.

Nebi smelo bit problem tud nastaviti compounde različnih gum in jih priredit na velikosti posameznih dimenzij in potem pustit prosto izbiro. Rezultat nebi biu ultrarealistic, samo za ta špil bi bla to več kot dobrodošla zadeva. CMRji so to imeli, v 2jki je bila unlimited izbira (ježevke na asfalt), pr ostalih glede na tip podlage. Tudi RBR je omogočal samo glede na tip podlage, v češkem pluginu pa vse. In špil ni jamrau nič.

Ni potrebno preveč tuhtat, vzamejo naj asfaltno gumo s parametri gripa (100% tarmac, 50% gravel, 30% ice), dodajo pol-ježevke (60% tarmac, 60% gravel, 60% ice) in na tak način širijo izbiro. Pusti zdaj razne koeficiente, slip angle, tirewalle ( ki jih ta špil najbrž takaltak ne utilizira kaj dosti, če sploh...). To lahlko naknadno brckajo pa šraufajo. Nobeni dlcji z avti nebi tako pogrel srca relistov kot izbira gum. To je poanta.

Se ne ubadam s programiranjem. Sem pa veliko reči predlagal za en mod od Battlefield 2 in od neštetih predlogov sem mogoče enega neizvedljivega povedal. Pa nisem nikoli pogledau u python fajle al karkoli.

Ni problem izvedljivo ali neizvedljivo... Fora je, k kar si povedu je nesmiselno. Nemoreš met drugačnih fizik oz je zelo neumno če jih imaš. Ti narediš fizike in potem ustavljaš parametre za vsak avto posebej. Itak, da rata pol drugačna fizika za vsak avto. Tudi engine so dodelali in spremenili, ampak je še zmeri od dirta. Nevem kaj je tu tako težko zastopit... Zdej si bojo vzel čas in naredili nov engine, k bo zadoščal njihovim potrebam.

Aja, in kaj bi nardili s tem če bi dali noter napol narjene gume? Taki kot si ti bi spet lotili jamrat, da so nardili vse na pol. Zmeri bi imel optimalno izbiro, tko da razlike ne bi blo nobene. Če hočeš vedet točno zakaj ni gum noter, so razložili v enem od njihovih streamov, ampak se ne spomnim več točno v katerem.

Stefano je lepo napisu takim kot si ti: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/from-the-facebook.22763/page-360#post-625343

Ne poznaš odločitev ekipe, ker ne delaš pri codemastersih, nimaš pojma kaj govoriš, tko da ne pisat postov, kot da veš za kaj se gre.

Uredil - Matjaž Murn
2. člen, 7. točka

Ne, ti si reku, da se uporabljajo drugačne fizike v različnih gamemodih... Zelo velika razlika... Ne gre se za to ali imam prav ali ne (lahko tudi rabijo drugačne fizike, nimam pojma, ampak verjetnost da jih imajo je zelo majhna...), gre se za to, da se delaš povsod pameten, čeprav nimaš nobenih dejstev, ki bi to podprla. Kadar rečeš neki tazga, bodi pripravljen to dokazat ("med vrsticami sm razbral in uporabu malo smisla" in pa "nekdo je napisu to in to" ni dokaz), drugače bodi tiho.

Uredil - Matjaž Murn
2. člen, 7. točka