Skoči na vsebino

Splošna debata

Recommended Posts

• Odgovori 482
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes dobil vikend vožnjo z BMW 118d xDrive (M Sport), na žalost sem omejen s 500km :/ ( od tega jih bo samo 160 do doma in nazaj v salon). Avto je praktično nov (3500 km ob prevzemu). Moram reči da m

Heh, kaj pa če bi sodniki pred kaznovanjem povprašali udeležence kako in kaj? Js sploh nism vedu, da me je Eršte prijavil. Kazen je itak nerelevantna (ni pa ravno fer), ker nisem nič na zgubi, ni pa o

Rabim, ker je polno nejevernih Tomažev na stezi, ki mi probleme delajo brez helicorse!  

Posted Images

Mislim od 50 - 1

Po mojem mnenju je bolj zanimivo, če je razlika manjša in je točkovanje bolj strnjeno. Tako lahko npr. nekdo odpelje samo eno dirko in je recimo tretji za kar dobi 30 točk, nekdo malo slabši pa se lahko trudi vseh 12 dirk pa ne pride do takega števila točk.

Super se mi zdi to, da točke dobi 16 tekmovalcev (je dobra vzpodbuda), sem pa mnenja, da so najboljši na dirki preveč "nagrajeni". To sem mislil z prevelikim razponom točk.

Mitja, nisem mislil ravno po eno točko in se strinjam, da mora bit trud malce poplačan, vendar se mi zdi da je za prve 4 mal preveč poplačan.

Pustimo zdej to. Jaz sem samo izrazil svoje mnenje...

Mene pa zanima nekaj okoli prehitevanja in sicer kdaj lahko voznik na idealni liniji še odpelje svojo linijo ob predpostavki, da ima avto na notrajni strani ? Je to 1/4 avta prednosti, 1/2 ali 3/4 ?

Neglede na nedeljsko dirko me zanima kako je na splošno s tem. Predvsem v izogib nadaljnim trkom in razumevanju "racing etike".

BTW. Na grobniku je že bila fun dirka, a bo še ena pred uradno ?

Odvisno na kakšnega dirkača naletiš. Nekaterim je že dovolj, da svoj sprednji odbijač postavi ob bok tvojemu (rahlo prekrivanje) in zahteva da se mu pusti idealna linija.Sam sem mnenja, da je takšno prehitevanje "lose -lose", izguba časa za oba dirkača.
Večina dirkačev v takih primerih ne bo vztrajala, samo ker nikoli ne veš kakšna oseba te prehiteva, lahko pride do trka, kjer bo slabšo odnesel dirkalnik spredaj (t.i. PIT manever).

Sam osebno sem mnenja da je dirkaču obvezno potrebno pustiti linijo takrat kadar je njegov bumper poravnan z zadnjo osjo avtomobila.

Imaš pa tudi osebe, ki mislijo da imajo pravico do idealne linije tudi če je njihov avto polovico avtomobila za tvojim. (t.i. dive bombers)  [Jaoo]  [Jaoo]

Uredil - alkoro

To je čist odvisno kdaj tisti zadaj začne z zaviranjem,... če prej kot ti, pol seveda nima veze in greš idealno linijo, če je Helicorsa znak rumen ali oranžen, ko enkrat začneš bremzat (fajn je met aplikacijo), potem pa nekako na pamet puščaš za avto placa na notranji strani ovinka.

Seveda se kdaj to izjalovi, če tisti zadaj res prileti kot sneta skira, da moraš še mal pospešit namesto bremzat, da te ne zadane... ampak takih primerov je malo. :D

Mene pa zanima nekaj okoli prehitevanja in sicer kdaj lahko voznik na idealni liniji še odpelje svojo linijo ob predpostavki, da ima avto na notrajni strani ? Je to 1/4 avta prednosti, 1/2 ali 3/4 ?

Po mojem mnenju idealne linije ne moreš več peljati čim nekdo na tvoji notranji strani odbijač postavi vzporedno z zadkom tvojega avta. Ampak ne, ko zavira kasneje. Vzporedno mora bit pred točko zaviranja, ker drugače bi se lahko vsaka taka prehitevanja končala z nesrečo, kriv bi bil pa tisti spredaj.

Je Alen kar dobro napisal, samo malo težko je za sodnike pol lovit tiste centimetre, ali je res bil poravnan z zadnjo osjo ali ne. Zato sem prej napisal, da je po moje dovolj, da se rahlo prekrivata (sprednji odbijač in zadnji odbijač)