Skoči na vsebino

Splošna debata

Recommended Posts

• Odgovori 482
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes dobil vikend vožnjo z BMW 118d xDrive (M Sport), na žalost sem omejen s 500km :/ ( od tega jih bo samo 160 do doma in nazaj v salon). Avto je praktično nov (3500 km ob prevzemu). Moram reči da m

Heh, kaj pa če bi sodniki pred kaznovanjem povprašali udeležence kako in kaj? Js sploh nism vedu, da me je Eršte prijavil. Kazen je itak nerelevantna (ni pa ravno fer), ker nisem nič na zgubi, ni pa o

Rabim, ker je polno nejevernih Tomažev na stezi, ki mi probleme delajo brez helicorse!  

Posted Images

Niti se ne gre toliko za sekanje. Bolj se mi zdi izhod iz ovinka problem, kjer si mimogrede preko bele črte z vsemi 4mi kolesi. Navadno je tam pesek, v Imoli pa je polno nekih podaljškov, ki to dovoljujejo in si dejansko s tem hitrejši.

Zdaj pa čisto resno in ne jamat tega kot zafrkavanje. Bolj iz firbca me zanima, kot drugo. Pravilnik govori o pridobivanju časa, ki je povezan z "sekanjem", torej z skrajšanjem proge. Nikjer pa ne govori o nedovoljenem podaljšanju, ki lahko pomeni pridobivanja na času.

Še enkrat. Ne zafrkavam. Me zgolj zanima.

Velja enako kot pri sekanju na notranji strani in je obravnavano enako. Torej vožnja izven belih črt, s katero pridobiš na času, se lahko kaznuje.

Bom moral popravit fraze v pravilniku :)

Da še enkrat povzamem - v osnovi opozarja in kaznuje aplikacija PLP. V določenih primerih PLP ne reagira, zato imamo še vedno možnost prijav (vidiš, da je nekdo namenoma večkrat sekal - ga prijaviš). V takih primerih bodo te prijave preverili sodniki.

Že vnaprej povem, da sodniki ne bodo šli gledati vsakega posameznika, če je vozil znotraj belih črt v vseh krogih obeh dirk.

Bom pa sam (v vlogi udeleženca v prvenstvu) pogledal kritična mesta obeh dirk in sodnikom podal prijave v primeru kršitev. Zaradi tega, ker sam nimam namena sekat in se bom pošteno trudil, da vozim znotraj omejitev - posledično se bom počutil oškodovanega, če bojo ostali vozili nekorektno.

Z več kot dvema gumama ne smeš čez belo črto, vse to nadzira PLP, PLP pa ne deluje kot je treba. Rešitev: pisati avtorju PLP da popravi to, ne?

Ps.: saj ven te včasih odnese in zaradi tega lahko tudi izgubiš kaj, ne pa pridobiš. (čas, umazane gume...)

No vidiš, saj gre brez odebeljenega tiska. A drugi del mojega posta si prebral, ko govorim, da ni nujno, da samo pridobiš?

Grem zdaj iskat poste od Mitje, kot praviš...

Tale Imola se res izziv s slo-racing pravili (max 2 kolesi čez črto), tudi sam priznam, da me dostikrat odnese na črto, ker pač to proga dovoljuje (veliko run off prostora). V mojem primeru se to najbol pozna na izhodu iz aque minerali (V klanec gor), kjer me vedno odnese tako da imam vsa kolesa preko bele črte (2 kolesi na robniku).

Problem je da aplikacije tega ne zaznajo kot sekanje, 

Sam sem mnenja, da če hočemo da bodo za vse enaki pogoji, da upoštevamo le PLP aplikacijo, tako da vsi vozimo znotraj istih dimenzij proge, tisti ki pa bo še to kršil bo pa dobil kazen.

Sam sem mnenja, da če hočemo da bodo za vse enaki pogoji, da upoštevamo le PLP aplikacijo, tako da vsi vozimo znotraj istih dimenzij proge, tisti ki pa bo še to kršil bo pa dobil kazen.

+1

E1: Meni se sliši način ''če koga vidiš, ga prijavi'' čisto preveč ohlapen in najverjetneje ne bo pravičen do vseh. 

Po mojem je najboljše vse poenostavit in izločit te spremenljivke (človeško napako) - torej upoštevati samo plp.

E2: Konec koncev pa tudi vožnja čez razne preproge in robnike zahteva znanje, skill...

E3 :D : Ja vem, da to ni niti približno idealen način, je pa sigurno najbolj fer.

Uredil - terga

To pomeni, da moram zdaj it testirat do kje PLP zazna sekanje, da bom vedel koliko lahko sekam? Edino tako bom lahko konkurenčen, če bojo vsi ostali sekali. Kje je meja proge pa vsi vemo - znotraj belih črt, ki so jasno vidne na pisti.

Prvotno se upošteva PLP, sekundarno pa prijave sekanja. S tem smo še vedno v okviru delovanja PLP, torej nekih konkretnih sekanj ne bo. Če se nekdo odloči, da bo sekal, se izpostavlja nevarnosti, da dobi kazen, če ga bo nekdo prijavil.

Ne vem zakaj je MihAE lahko odpeljal vrhunski čas in to brez, da bi sekal?

Če se njegov izhod iz ovinka Villeneuve ne sklepa kot sekanje, potem nimam nobenih problemov s slo-racing pravili :)

Tudi MihAE je sekal pri svojem krogu Murn po hribu navzgor je šel čez bele črte.

Dejansko ni šel z več kot 2 kolesoma čez belo črto ;)

To pomeni, da moram zdaj it testirat do kje PLP zazna sekanje, da bom vedel koliko lahko sekam? Edino tako bom lahko konkurenčen, če bojo vsi ostali sekali. 

Jst pri tem res ne vidim nobenega problema, razen za tiste, ki se jim še to ne da sprobat pred dirko, torej nič ne vadijo? Vidim pa problem v tej ohlapnosti, kot sm že povedal. Al naj se kaznuje/upošteva vsako sekanje al pa nobenga, to je moj point. Če ne je vse skup en lapsus (govorim iz izkušenj).

Selčan, to ni Eršte. Murn je sprva objavil napačen posnetek.