zamex23 1 242 Napisano June 2, 2015 Share Napisano June 2, 2015 Bofu v tvojem primeru je pač mogl it naprej v prijavi, ker na mojem posnetku je zgledal ko da si ga nabil od zadaj, ampak sem potem videl da je neki laggal..sem mislil da je bilo mogoče samo na mojem posnetku in si se ga res dotaknil. Bolš da se preveri pri večih ljudeh kaj se je zgodil...mogoče si se ga res dotaknil pa te je slab replay rešil pred kaznijo, nikoli ne moreš vedit z zagotovostjo Citiraj Link to post
bofu 175 Napisano June 2, 2015 Share Napisano June 2, 2015 Ne rečem, saj na prvi pogled res zgleda tako ... Ja, boljše, da se preveri na večih replayih oz. ne grizem, lahko bi tudi mene direktno vprašal in ne bi bilo začudenja glede prijave Nisem se ga dotaknil, to je bil res WTF moment, ko sem vozil za njim Citiraj Link to post
zamex23 1 242 Napisano June 2, 2015 Share Napisano June 2, 2015 Sej zato mamo sodnike da pogledajo na svojih replayih kaj se je zgodilo. Če nisi kriv se tak nimaš ničesar za bat, tut če si bil prijavljen. Citiraj Link to post
bofu 175 Napisano June 2, 2015 Share Napisano June 2, 2015 Maš prav, se bo treba navadit Citiraj Link to post
ArYeS 43 Napisano June 2, 2015 Share Napisano June 2, 2015 @Murn, ta video Mihe seka konkretno Aqua minerali z vsemi 4. gumami znotraj črte.. tko za 30cm.. vse 4 gume so na zelenem. Pa še cel robnik prostora je do bele črte. 1 Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano June 2, 2015 Share Napisano June 2, 2015 You can use F7 or F5 camera types in the replays. F7 you control forward, back, up, down, and mouse to guide where you go. Is not that smooth. Then you have F5, which you control with WASD and mouse 1 or 2 button. This camera will follow the cars, F7 you need to keep moving by yourself. Go to C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\assettocorsa\system\cfg and open camera_onboard_free and put SPHERICAL_COORDS=0. This allows you when using F5 cam to move away from your car using wasd. Adjust other values the way you want. Then open camera_free file and adjust some values for it to be smoother if using F7 cam. Basically all Fx buttons from the keyboard (from 1 to 7) control several types of cameras in replays. And you can press each Fx several times, as there'll be more cams inside each. You need to experiment with them, if you want free cam with mouse use F5 and or F7 and adjust values in file. Glede hitrosti na Imoli pa predlagam, da si pogledaš onboard posnetek super časa, ki ga je naložil Miha Eršte: https://www.youtube.com/watch?v=WtrjfVD0gpw Upam, da tebi in še komu drugemu pride prav. Moj posnetek je sprožil kar nekaj polemike. Namenoma sem ga objavil, da se že pred dirko razreši, kar se da. Zopet se izkaže, kar sem govoril že pred sezono, da je PLP še daleč od neke potrebe za naše evente. Igra to že vse ima, samo v nastavitvah za server je potrebno tako nastavit. Sploh sedaj, ko te ne upočasni več kar tako, ampak to storiš lahko "varno". Ampak organizator pač tako stvari vidi in to je to. Ps : Ko je že moj posnetek tako aktualen: Matjaž, na posnetku, ki ga navajaš, gre Miha z štirimi gumami čez belo ćrto vsaj dva krat: 27 sekunda posnetka in 75 sekunda posnetka. Miha: Iz vsega napisanega ima Marko res prav, ko želi, da se pred dirko stvari razjasnijo. PLP vs pravilnik vs še kaj... Pa ti ni treba nič z rdečo pa podčrtavat pa to. Saj razumemo tudi tako... Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano June 2, 2015 Avtor Share Napisano June 2, 2015 Se opravičujem. Prilepil sem napačen posnetek. Tisti posnetek sploh ni od Eršteta. Tale bo pravi: https://www.youtube.com/watch?v=IxnmBlxYgPU Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano June 3, 2015 Share Napisano June 3, 2015 Uff, ko tole gledam me pa ma, da bi šel rajš kar nazaj na pac-mana. Kapo dol bi rekel Katanec. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano June 3, 2015 Share Napisano June 3, 2015 Marko, daj mal več treniraj, pa malo manj piši LOL Citiraj Link to post
Mai 134 Napisano June 3, 2015 Share Napisano June 3, 2015 Uf, kar ne gre mi iz glave, da je Apat dal prijavo za nesrečo, ki sta jo imela s Selčanom?! Jaz preverim replay vsaj 5x, preden pomislim na prijavo. V mislih imejte sodnike, saj jim to predstavlja kar nekaj dela. V glavnem, pohvale za korektnost - lag ali pa celo robnik, čuden je bil tisti dogodek Božo, ne vem kaj ti ni jasno, sicer je že Tomaž povedal, ampak bom vseeno podal repliko na tvoj post... Ja, iz vseh izkušen in dolgoletne pripadnosti foruma Sloracing in večine (če ne celo vseh) touring car type prvenstev sem tako siguren vase, da se spomnim vsake sekund v vsaki od dirk in dotikov ter vseh krivcev, prav tako imam fotografski spomin tako da mi zato ni potrebno gledat replayev da bi podajal prijave. No, vsaj nekaj izjav iz prejšnjega stavka ne drži in zato je rezultat izpeljan iz njih napačen. Pogledal sem replay, večkrat, iz večih kotov, še več, prenesle sem tudi replay od še nekoga ki ga je naložil sem (sry, ne da se mi pogledat & toliko o mojem fotografskem spominu), preden sem podal prijavo. celo toliko sem bil, da sem zajel posnetke v video, a se mi ga ni ljubilo zmontirat do konca in podžigat ali začenjat prepirov, predvsem pa pred objavo kazni izvajati pritiska nad sodniki ter njihovo kredibilnost odločanja. Na mojem replayu je bil lag pred tvojim trkom vame, nekaj metrov čez ciljno črto tako da je tvoj dotik iz mojega replaya gledano čisto upravičeno prijaviti. Prijaviš, da dobiš še strokovno mnenje, in greš dalje. Saj ne da je bil to mali dotik, kjer bi izmenjala nekaj barve in nebi bilo sprememb vrstnega reda... Prosim te v prihodnje, če se že lotiš obsojanja, bodi toliko fer, da preveriš sam najprej to, kar si želiš od ostalih (ocena dogodka na večih replayih). Res je ne grizeš, samo lajaš in ker imamo časa za prijavo le 1 dan, in ker me dopoldan ni blizu svojega računala, da bi preverjal replay-e, bi, tudi če bi te povprašal in se pomenil s tabo o incidentu, lahko prišla do podobnega zaključka, lahko pa bi tudi zaradi čakanja na tvoje odgovore zamudil čas za prijavo incidenta. Še enkrat pa povdarjam, ne vzami si, tako ti, kot tudi vsi ostali k srcu trkov/dotikov/incidentov, v katere bom in sem bil udeležen do sedaj. Noben ni mišljen zlonamerno, nikakor ni namerno povzročen. Včasih splet okoliščin pripelje do tega, da se nam zadeva zalomi, in kar je najpomembneje, to je le igra (sicer zelo dobra in večinoma zelo napeta) v katere ne dirkamo za denar, preživetje ali kaj podobno važnega, ampak večinoma za užitek in temu sorodne pojme. Citiraj Link to post
57X 962 Napisano June 3, 2015 Share Napisano June 3, 2015 Heh, kaj pa če bi sodniki pred kaznovanjem povprašali udeležence kako in kaj? Js sploh nism vedu, da me je Eršte prijavil. Kazen je itak nerelevantna (ni pa ravno fer), ker nisem nič na zgubi, ni pa ok, da se ne javi prijave vsem udeležencem, da vsi povemo kako in kaj. Iz replayev se ne da razbrat ključnih momentov incidenta, to je dejstvo. Eršte naslednjič bova šla že v prvem ovinku ven, pa potem prijavljaj komur hočeš. In kako to, da potem tisti za menoj ni dobil kazni, ko se mi je v rit zaletel in mi uničil dirko? Če ste gledal replay se je to videlo. Js zadeve nisem prijavljal, ker take situacije smatram kot klasične dirkaške napake, ki se pač zgodijo po spletu nesrečnih okoliščin in krivdo enakovredno nosijo vsi udeleženi. 5 Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano June 3, 2015 Avtor Share Napisano June 3, 2015 Eršte naslednjič bova šla že v prvem ovinku ven, pa potem prijavljaj komur hočeš. Tole naj šteje kot opozorilo pred izključitvijo. Takih groženj ne bom toleriral! Vsi poznate pravilnik. Oz - bom raje napisal, da bi vsi morali poznati pravilnik. Velika večina ga sploh prebrala ni, potem se pa na forumu pritožujete in postavljate neumna vprašanja. Pravila so jasna in so za vse enaka. EDIT: Poleg tega si niti povzetka kazni nisi prebral. Ni šlo za incident med tabo in Erštetom vendar med tabo in Roškarjem. 2 Citiraj Link to post
Miha_1st 119 Napisano June 3, 2015 Share Napisano June 3, 2015 Heh, kaj pa če bi sodniki pred kaznovanjem povprašali udeležence kako in kaj? Js sploh nism vedu, da me je Eršte prijavil. Kazen je itak nerelevantna (ni pa ravno fer), ker nisem nič na zgubi, ni pa ok, da se ne javi prijave vsem udeležencem, da vsi povemo kako in kaj. Iz replayev se ne da razbrat ključnih momentov incidenta, to je dejstvo. Eršte naslednjič bova šla že v prvem ovinku ven, pa potem prijavljaj komur hočeš. In kako to, da potem tisti za menoj ni dobil kazni, ko se mi je v rit zaletel in mi uničil dirko? Če ste gledal replay se je to videlo. Js zadeve nisem prijavljal, ker take situacije smatram kot klasične dirkaške napake, ki se pač zgodijo po spletu nesrečnih okoliščin in krivdo enakovredno nosijo vsi udeleženi. DaFuq človek? Od kje ti informacije, da sem te jaz prijavil? Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano June 3, 2015 Share Napisano June 3, 2015 PLP marsikaterega sekanja ne zazna, še hujše so pritožbe, ko ni bilo sekanja pa PLP to interpretira kot, da je bilo sekanje. Držite se osnovnih smernic - dve kolesi znotraj črt pa bo vse OK. Tako kot so sodniki preverjali sekanje na dosedanjih dirkah, bodo to izvedli tudi na bodočih... Če mislite, da se boste s sekanjem kaj pridobili in se izognili kaznim - kar pogumno. Garantiram, da vam bo žal. Da nam ne bo po tem kaj žal. Ali se vsak prekršek dveh gum kaznuje ali je kakšna izjema, dve sprejemljiva? Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano June 3, 2015 Avtor Share Napisano June 3, 2015 Še miljontič: 3.5 Sekanje ovinkov Voznikom je prepovedano rezanje ovinkov in ravnin proge. Dogodek se smatra kot rezanje takrat, ko voznik skrajša razdaljo kroga s tem da zapelje iz proge Z VEČ KOT DVEMA KOLESOMA in s tem pridobi čas. Za progo se smatra asfaltirani del proge, ki je med belima črtama. Trava, pesek, rdeče-beli robniki, zelena podlaga ali beton izven belih črt ne štejejo za progo. Za nadzor se uporablja aplikacija PitLanePenalty. Vsi vozniki, morajo obvezno namestiti in omogočiti aplikacijo PLP. Kdor bo PLP aplikacijo med dirko onemogočil, bo ustrezno sankcioniran. V kolikor opazite dirkače, ki sekajo z namenom, da pridobijo na času, jih prijavite organizatorjem prvenstva. Zelo zaželeno je, da zraven prijave priložite tudi replay omenjenega incidenta. Izdane bodo ustrezne sankcije. Za vse tiste, ki vam ni jasno iz kje vlečem te odstavke in člene: Citiraj Link to post
Recommended Posts