Skoči na vsebino

Splošna debata

Recommended Posts

Dejmo definirat sekanje v Imoli, ker je kar nekaj "sivih" situacij.

Čisto konkretno vprašam glede posnetka, ki ga je dal Marjan. Kje bi morala biti njegova leva guma v drugem ovinku, da se ne bi štelo kot sekanje (če se sploh šteje kot sekanje kar je pokazal). Bela črta je namreč znotraj robnika. Za robnikom pa je nek podaljšek robnika, ki se v RL povozi v normalnih okoliščinah.

Če se jaz prav spomnim je bilo takrat, ko je da Marjan ta posnetek na forum govora o tem, da je imel izklopljeno PLP aplikacijo (Marjan, prosim popravi me, če se motim), drugače pa je to sekanje...že prvi del šikane je sekal, pol pa še drugi...

• Odgovori 482
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes dobil vikend vožnjo z BMW 118d xDrive (M Sport), na žalost sem omejen s 500km :/ ( od tega jih bo samo 160 do doma in nazaj v salon). Avto je praktično nov (3500 km ob prevzemu). Moram reči da m

Heh, kaj pa če bi sodniki pred kaznovanjem povprašali udeležence kako in kaj? Js sploh nism vedu, da me je Eršte prijavil. Kazen je itak nerelevantna (ni pa ravno fer), ker nisem nič na zgubi, ni pa o

Rabim, ker je polno nejevernih Tomažev na stezi, ki mi probleme delajo brez helicorse!  

Posted Images

PLP marsikaterega sekanja ne zazna, še hujše so pritožbe, ko ni bilo sekanja pa PLP to interpretira kot, da je bilo sekanje. Držite se osnovnih smernic - dve kolesi znotraj črt pa bo vse OK. 

Tako kot so sodniki preverjali sekanje na dosedanjih dirkah, bodo to izvedli tudi na bodočih... Če mislite, da se boste s sekanjem kaj pridobili in se izognili kaznim - kar pogumno. Garantiram, da vam bo žal.

Murn, ni fora v PLP aplikaciji, da ne zazna "sekanja". Aplikacija dela 100% natančno. Fora je kako tisti ki dela progo označi, kaj se smatra za sekanje in kaj ne. Jaz recimo označim samo asfalt, mogoče kakšen robnik, ki je na takem mestu, da se ga uporablja. V Imoli je pa to vse povprek! OBUP je to iz Kunosove strani, res. 

To pa seveda ni res. Pač vadiš da voziš na limitu dovoljenega, včasih spodleti in te potegne iz dovoljenega območja. Ampak to da moreš sekat da si hiter je pa larifari.

Ajde fantje, malo sem provociral s tem sekanjem in pocasnostjo.

Je pa res da sem pocasen neglede na grip in sekanje. In kar je najhuje je, da ne vem zakaj in kje in kaj spremenit.

To je podobno kot v šoli - prvo se morš naučit učit, da se lohk kaj naučiš :D

S časom vse pride, če uživaš vztrajaš, če ne pač ne.

Uredil - daks

You can use F7 or F5 camera types in the replays. F7 you control forward, back, up, down, and mouse to guide where you go. Is not that smooth. Then you have F5, which you control with WASD and mouse 1 or 2 button. This camera will follow the cars, F7 you need to keep moving by yourself.

Go to C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\assettocorsa\system\cfg and open camera_onboard_free and put SPHERICAL_COORDS=0. This allows you when using F5 cam to move away from your car using wasd. Adjust other values the way you want.

Then open camera_free file and adjust some values for it to be smoother if using F7 cam.

Basically all Fx buttons from the keyboard (from 1 to 7) control several types of cameras in replays. And you can press each Fx several times, as there'll be more cams inside each.

You need to experiment with them, if you want free cam with mouse use F5 and or F7 and adjust values in file.

Glede hitrosti na Imoli pa predlagam, da si pogledaš onboard posnetek super časa, ki ga je naložil Miha Eršte:

https://www.youtube.com/watch?v=WtrjfVD0gpw

Upam, da tebi in še komu drugemu pride prav.

Vprašam še tu, ker je bilo v temi od Grobnika najbrž spregledano ...

Ne vem, če sem kje zasledil, recimo ko ti PLP dodeli CUT zaradi tega, ker je bila nesreča ali te nekdo zrine s proge  ... se da kazen upravičiti na podlagi replaya in ne bi peljal skozi bokse, če bi zaradi tega imel 3 cut-e?

Kdor koli od adminov, res bi želel vsaj kakšen odgovor glede tega, ker lahko kazen skozi bokse močno vpliva na končni rezultat ...

Uf, kar ne gre mi iz glave, da je Apat dal prijavo za nesrečo, ki sta jo imela s Selčanom?! Jaz preverim replay vsaj 5x, preden pomislim na prijavo. V mislih imejte sodnike, saj jim to predstavlja kar nekaj dela. V glavnem, pohvale za korektnost - lag ali pa celo robnik, čuden je bil tisti dogodek :)