Skoči na vsebino

Splošna debata

Recommended Posts

Sam mislim, da je za večino zelo dobrodošlo da se testne dirke udeležujemo in tudi da je testna dirka na istem dirkališču kot naslednja prava dirka.

tako se lahko bolje vsak posameznik pripravi na tekmovanje in kar je najpomembnejše viša se nivo dirkanja.

• Odgovori 482
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes dobil vikend vožnjo z BMW 118d xDrive (M Sport), na žalost sem omejen s 500km :/ ( od tega jih bo samo 160 do doma in nazaj v salon). Avto je praktično nov (3500 km ob prevzemu). Moram reči da m

Heh, kaj pa če bi sodniki pred kaznovanjem povprašali udeležence kako in kaj? Js sploh nism vedu, da me je Eršte prijavil. Kazen je itak nerelevantna (ni pa ravno fer), ker nisem nič na zgubi, ni pa o

Rabim, ker je polno nejevernih Tomažev na stezi, ki mi probleme delajo brez helicorse!  

Posted Images

Se strinjam. Ta vikend je bila izjema, ker smo hoteli testirati RBR dirkališče (torej, če ni kakšnih hudih bugov, prevelikih FPS dropov, ipd.). Hoteli smo ga namreč vključiti v koledar. Tako sedaj ta opcija odpade, na Imoli pa boste moral malo sami potrenirat.

Mogoče je bilo nezanimanje za RBR ta vikend zgolj naključje. Dejmo testno dirko ponovno v bodoče planirat. Sej mogoče lahko po kakšni drugi testni dirki odpeljemo par krogov že ki smo vsi na kupu.

Vidim da so bila podeljena opozorila zaradi sekanja črte, ki loči pisto od uvoza v bokse.

Kolikor je meni znano se vožnja preko prekinjene črte ne more smatrati kot sekanje, drugače bi bilo če bi bila črta neprekinjena, pa še to ni vedno pogoj, da se jo ne seka.

Primer:
https://www.youtube.com/watch?v=CeKNb8IFzTM

Ker dirkači vedno iščemo najkrajšo pot, naprošam organizatorja, da že v naprej opozori, koliko se lahko na kritičnih delih proge maksimalno "seka", oziroma delo prepusti PLP aplikaciji.

Primer Imole:
Aque minerali (po klancu navzgor) in pa šikana variante alta

Na posnetku formula nikjer ne zapelje z vsemi štirimi kolesi preko bele črte, kot se je dogajalo na dirki na Grobniku.

Mislim, da bo v Imoli za sekanje skrbela PLP aplikacija, bo pa organizator to odločil...

Mislim da so leta 2013 nekaj omejil. Lani so pa itak celotni uvoz pomaknili bolj na levo stran, tako da sedaj sekanje ni več smiselno.

Gre se samo za to, da se je potrebno prej dogovorit kako bomo peljali, da ni potem neprijetnih presenečenj =)

Tudi prve dve šikani (Tamburello, Villeneue), pa, da ne govorimo o Piratelli pr ikateri gredo nekateri na izhodu povsem ven, pa PLP še nič ne javi.

Glede Grobnika sem mislil, da je PLP merodajen in kar ne javi kor warning je dovoljeno oz. ni prepovedano.

Uredil - MarkoP

Dej mi prosim povej kako naj bo v vstopu v bokse nastavljen, kot rob proge (da bi PLP zaznal sekanje) obenem pa, da je vhod v bokse? Pol bi vsak, ki bi pripeljal v bokse lahko dobil kazen.

Ne vem kako dela PLP in če je to sploh možno nastavit. Zgleda, da so neke tehnične omejitve za katere nisem vedel. Moj komentar je bil zgolj z uporabniškega stališča. Nisem mislil polemizirat odločitve. Sem predpostavljal, da ima PLP vgrajeno logiko, da ce povozis crto za v bokse in nato sledijo boksi je OK, sicer ne.

Če pustimo vhod in izhod iz boksov na stran je za vse drugo PLP merodajen ? Samo da vem(o), ne zaradi drugega.

Glede Grobnika sem mislil, da je PLP merodajen in kar ne javi kor warning je dovoljeno oz. ni prepovedano.

Pa saj jasno tudi piše v Pravilih, da vse kar je izven obeh črt bo kaznovano! Jaz se držim (no, se vsaj probam držati) tega, ne pa kaj mi PLP javlja.

Pravilnik ni brezveze napisan ne. Tut sam sem pozabil da ni vse v PLP-ju... A smo kaj pridobili s tem sekanjem je sicer druga zgodba, ampak pravila so jasna. Vem(o) za naprej :oops: