Ale 472 Napisano May 16, 2015 Share Napisano May 16, 2015 (urejeno) Kot glavni sodnik imam res zadnjo besedo vedar vse incidente razsodimo trije sodniki in glede na to, da smo trije videli enako in menim, da smo se pravilno odločil. Organizator me je prosil, če bi opravljal delo glavnega sodnika zato, ker (kot je že Matjaž omenil) imam licenco športnega funkcionarja najvišjega možnega ranga, ki sploh obstaja v SLO in opravljam delo sodnika že skoraj 20 let. Ko se odločiš za tako delo moraš to delo opravljati v dobro športa in zato morajo bit odločitve objektivne in nepristranske. Tega sem se vedno držal že samo zato, ker sem tak človek. Tisti, ki me dobro pozna bo že vedu, da je to res. V nasprotnem primeru tut Panger, ki je moj teammate nebi dobil kazni...Tolk o tem, kako je lažje dat kazen nekomu, ki ga ne poznam... Pa še mal o incidentih, ker je že Matjaž vse razložil. Theo, res je, da tisti, ki brani pozicijo ne sme več braniti notranje oz. idealne linije kakor hoče, ko ima nekoga ob boku, samo ti pri nobenem incidentu nisi bil vzporedno...no, v nekem trenutku si tut bil, ker si prepozno zaviral. Tudi, ko sta zadela s Selčanom si bil kriv ti, ker te je odneslo z notranje linije. Ko napadaš pač moraš držati to linijo in pri napadu na Selčana si imel dovolj prostora, pa te je zaradi previsoke hitrosti odneslo ven. Enako je bilo pri nesreči Pangra čeprav je bil on še bolj vzporedno z Selčanom samo mu tudi ni uspelo pravočasno dovolj upočasnit, da bi ostal na notranji liniji. Pa ta video, ki si ga prilimal...a ti res ne vidiš razlike med temi prehitevanji in tvojim? Razlika je v tem, kako so se prehitevanja končala...tvoja so se končal z nesrečo, ta na posnetku pa ne. Verjetno je za to tu kriv sam špil, ker RL fizike v takih situacijah še dolgo ne bo in tega se je treba zavedat. Tut mi, ki odločamo o kaznih včasih dolgo premlevamo in razmišljamo kako pravilno in pošteno odločit, ker se zavedamo, da bi se določeni incidenti v RL razpletli drugače. Tukaj so pač avti še bolj občutljivi na dotike to je treba vzeti v zakup pri vožnji za nekom in napadanju le tega. To je tudi razlog za opozorilo Kodermanu. Marjan, prepričan sem, da tak dotik v RL nebi povzročil, da avto tako odnese (sem jih videl že nešteto), vendar si bil zadaj in brez možnosti za napad v tem ovinku. Čeprav je Matjaž tu izgubil ogromno si dobil samo opozorilo. PS: Tut jaz ne mislim o tem več debatirati! Uredil May 16, 2015 - Ale Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano May 16, 2015 Share Napisano May 16, 2015 (urejeno) Aleš, odgovarjaš Karasu. Kje si pa mene sedaj našel. Če pa že: V tem ovinku ob dotiku (njega mene ali pa mene njega) nisem jaz napadal, ampak sem bil še vedno napadan od Matjaža. Pač sem se po kombinaciji dveh oinkov znašel v položaju, da lahko obranim oziroma vsaj še vedno pariram. Pa je žal prišlo do trka. Saj ni pretežko, ne? No, in je od tega, da sem Matjaža po zs spraševal o situaciji prišlo do tega, da sem lahko vesel, da je samo opozorilo. Uredil May 16, 2015 - mancSLO Citiraj Link to post
Ale 472 Napisano May 17, 2015 Share Napisano May 17, 2015 Marjan, na začetku sem napisal mal o sebi, da sploh veste kdo in kaj sem, pol sem odgovoril Karasu, na koncu pa sem svoj odgovor navezal na incident med tabo in Matjažem. Ne vem zakaj ti ni jasno kje sem tebe našel. Dva tvoja posta nazaj si prosil za razlago, ker pa je bil Matjaž udeležen v incidentu kot sodnik ne sme odgovoriti in sem ti razlago podal jaz. Sem še 1x pregledal posnetek... Matjaž te je v levem ovinku prehitel pravilno. Čeprav je malo zapeljal na robnik, to ni bilo sekanje, ker ga aplikacija ni zaznala se pravi, da je ovinek speljal pravilno. Na kratki ravnini po tem ovinku in pred desnim te je prehitel v celoti in zato ti nisi več branil, kot si napisal, ampak napadal in zaradi tega bi moral biti bolj pazljiv! 1 Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano May 18, 2015 Share Napisano May 18, 2015 Če se komu da kaj trenirat imam server naše ekipe postavljen . Citiraj Link to post
markop 702 Napisano May 19, 2015 Share Napisano May 19, 2015 Čisto informativno me zanima do kdaj je odprta prijava za dirko ? Gre se zaradi izvedbe dodatnih kvalifikacij, saj bi zaradi organizacije dotičnega dne rad vedel, če so potrebne ali ne. Thx. Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano May 19, 2015 Avtor Share Napisano May 19, 2015 24 ur pred začetkom dirke. Citiraj Link to post
bofu 175 Napisano May 27, 2015 Share Napisano May 27, 2015 Vprašam še tu, ker je bilo v temi od Grobnika najbrž spregledano ... Ne vem, če sem kje zasledil, recimo ko ti PLP dodeli CUT zaradi tega, ker je bila nesreča ali te nekdo zrine s proge ... se da kazen upravičiti na podlagi replaya in ne bi peljal skozi bokse, če bi zaradi tega imel 3 cut-e? Citiraj Link to post
zamex23 1 242 Napisano May 27, 2015 Share Napisano May 27, 2015 Težko boš dokazal to preko replaya, tako da dvomim da bi to šlo skoz. Ne pravim da si zmišluješ ampak če gledaš replay ne kaže zraven logga za penalty tako da ne moreš s tem nič dokazat sodnikom, tako da penalty pač moreš izvršit. Citiraj Link to post
bofu 175 Napisano May 27, 2015 Share Napisano May 27, 2015 (urejeno) Mislim, da bi se dalo dokazat na podlagi logov serverja. PLP zapiše v log in se da točno preverit v katerem krogu je bilo zapisano, potem se samo preveri, če je bila ta nesreča v tem krogu in voilà. Mi bi dogodek prijavili recimo enako, kot incident ... res, da predstavlja nekaj dodatnega dela organizatorjem, a spet ne toliko. Uredil May 27, 2015 - bofu Citiraj Link to post
markop 702 Napisano May 27, 2015 Share Napisano May 27, 2015 (urejeno) Mene pa zanima kako je z upoštevanjem rumenih zastav ? Uredil May 27, 2015 - MarkoP Citiraj Link to post
markop 702 Napisano June 1, 2015 Share Napisano June 1, 2015 Obstaja kakšna možnost, da bi RedBull Ring dali kar na koledar uradnih eventov ? Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano June 1, 2015 Avtor Share Napisano June 1, 2015 Za testno RBR dirko ni bilo izkazanega interesa v nedeljo. Tako ga nismo mogli stestirat in ga tudi v prvenstvo ne bomo vključevali. Koledar zaenkrat ostaja nespremenjen. Citiraj Link to post
ArYeS 43 Napisano June 1, 2015 Share Napisano June 1, 2015 A bo naslednja testna dirka ponovno enaka kot prihodnja redna dirka. Tokrat je bila drugačna proga pa ni zgledalo, da je interes velik. Meni je bila tudi testna dirka zelo pomembna iz stališča vaje za naslednjo dirko. Citiraj Link to post
zamex23 1 242 Napisano June 1, 2015 Share Napisano June 1, 2015 Vrjetno je ne bo glede na to da je še samo 6 dni do nove dirke. Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano June 1, 2015 Avtor Share Napisano June 1, 2015 Naslednja testna dirka (čez 13 dni) bo ponovno enaka kot prihajajoča dirka (čez 20 dni) ... Citiraj Link to post
Recommended Posts