Skoči na vsebino

Splošna debata

Recommended Posts

• Odgovori 482
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes dobil vikend vožnjo z BMW 118d xDrive (M Sport), na žalost sem omejen s 500km :/ ( od tega jih bo samo 160 do doma in nazaj v salon). Avto je praktično nov (3500 km ob prevzemu). Moram reči da m

Heh, kaj pa če bi sodniki pred kaznovanjem povprašali udeležence kako in kaj? Js sploh nism vedu, da me je Eršte prijavil. Kazen je itak nerelevantna (ni pa ravno fer), ker nisem nič na zgubi, ni pa o

Rabim, ker je polno nejevernih Tomažev na stezi, ki mi probleme delajo brez helicorse!  

Posted Images

V včerajšni testni dirki mi je druga dirka zaradi dolžine bolj ustrezala. 25 krogov vs 17 iz prve. Se mi zdi boljše, ker imaš čas kej popravit. Pri 17 krogih in tako kratki stezi je 1s neskončnost.

Mnja :) Jaz pa sem na prejšnji dirki komaj čakal konec na R2, ker sem se otepal nekoga zadaj in bi mi čisto pasalo, da bi zaključili pet krogov prej...

Tak sistem je in ima svoje prednosti in svoje slabosti. Dirke so bolj šprinterskega tipa in zato sta tudi dve. (Semi)endurance smo imeli v GT3 prvenstvu.

Matjaž, kar se gripa tiče....

Na free practice smo kar veliko krožili in mislim, da se ga je kar nekaj nabralo. Tudi po časih sodeč ga je bilo 98% če ne kaj več. Nato je v kvalifikacijah padel na 91% in v dirki zopet na 94%.

A ni bolj realno, da grip skozi raste pri enakih vremenskih pogojih ?

Je in ni...

Če so sessioni takoj eden za drugim, potem ja... Kaj pa če so Q v soboto, potem je ponoči dež, dirke pa so v nedeljo? Nikoli ne bo čisto realno, ker tudi server ni ravno optimalen za konfiguracijo realnih pogojev. 

For the sake of the argument: dejmo rečt, da vmes med našimi sessioni dirka ena support serija, ki spravi gumo dol z asfalta in nanese na dirkališče umazanijo... ;)

Meni je nihanje gripa dosti kul. Edin issue je med koncem practica kjer je ogromno gripa in pol direkt v quali z ful manj gripa in 1 hiter krog limit.

A se zdi še komu kul, da bi spremenili pravilno na max 2 hitra kroga, ki morata biti zaporedna. Torej slowlap -> 2 hitra. Namesto en krog, ker tisti prvi ovink lahko zelo preseneti na spremembi gripa iz 99 -> 94 in je treba kvalifikacije vozit zeloooo konzervativno.

Zaenkrat ostane tako kot je, ker bi potem moral nekdo bolj striktno preverjati koliko je kdo odpeljal. Sedaj pa samo pogledaš, da nihče ni naredil več kot 2 kroga (dejansko je to minimum, če hočeš sploh odpeljat kakšen hiter krog).

Na žalost se na serverju ne da nastavit neke max. vrednosti gripa (npr. da bi v practice prišli samo do 94% in potem Q začeli z npr. 93% ali kaj podobnega)...

Konec koncev je za vse enako.

P.S.: Dajte si prosim v podpise vaša imena, da vemo kdo ste :) Sploh, če sodelujete v prvenstvu.

Predlagam, da se za dodatne kvalifikacije odstrani omejitev enga hitrega kroga. Se pravi omejitev časa 10 min ter neomejeno število krogov.

Za prvo dirko obstaja velika vrjetnost da izgubite nekaj dobrih voznikov  [buzara]

Ena pripomba glede na prijave in vse to; saj nismo forumski dirkači, da bomo tekmovali kdo se prej prijavi. Moje menenje je, da se lahko 2 iz vsake ekipe prijavita, ostali pa se potegujejo za štartna mesta v dodatnih kvalifikacijah in kdor je hitrejši od zadnjih 5 v že prijavljeni grupi se le te uvrstijo na dirko  (glede na to da je 11 ekip oz. potencjalno 12, bo dovolj štertnih mest, če se prijavita 2), pa prosim naj si kdo ne misli, da to pišem sebi v prid ker sem v teamu kjer sva dva voznika, ampak se mi zdi tako bolj fer.