Skoči na vsebino

Rally

Aleš

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Odgovori 518
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ban 4x4, pa sam porše dovolt

Nov Citroenov stroj za sezono 2014

31. FUCHS Rally Velenje 2016   Ostale pa na: http://www.mihafabijan.si/portfolio/31-fuchs-rally-velenje-2016/

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Hey!

Lani sem celotno sezono spremljal preko EuroSporta. Letos pa že drugi vikend nisem našel na EuroSportu nič. Kje vi spremljate WRC? Jaz ga sedaj gledam preko MotorsTV. Mogoče kako mnenje glede/med MotorsTV in OneHD, kateri imajo boljše posnetke oz. komentarje? Vedno sem si rally potegnil dol in gledal med tednom ko sem imel čas...

wrc.jpg

Sebastien Loeb je z mirno vožnjo zadnji dan rallya v Mehiki zadržal prednost pred zasledovalci in slavil svojo 55. zmago v karieri. V zanimivem dvoboju za 2. mesto, ki je razplet doživel prav na zadnji hitrostni preizkušnji rallya, je bil od Sebastiena Ogierja hitrejši Petter Solberg.

"Končno zmaga in vodstvo v svetovnem prvenstvu. Po rallyu na Švedskem je bilo zelo pomembno zmagati tukaj. Prvenstvo se je komaj začelo, a zmage sem resnično vesel. Predvsem včeraj sem vozil odlično," je po svoji prvi letošnji zmagi, s katero se je zavihtel na vrh točkovanja voznikov dejal Loeb, kateremu je tokrat šla na roko tudi slaba forma prvega tekmeca Mikka Hirvonena (Ford), ki je do konca rallya le izvlekel 4. mesto.

Na rallyu v Mehiki smo danes sicer videli le tri hitrostne preizkušnje, na katerih je bil v ospredju prav dvoboj med Solbergom in Ogierjem. Mladi Francoz je začel bolje, dobil prvo današnjo HP in se prebil v vodstvo z 1.4 sek prednosti pred izkušenim Norvežanom. Slednji se ni dal, na predzadnji HP se je tekmecu približal na 6 desetink, piko na i pa je postavil prav na zadnji kratki HP, na kateri je postavil za 1.7 sek boljši čas od Ogierja in osvojil končno 2. mesto. Tega je bil Petter Solberg vsaj tako vesel, kot svoje zadnje zmage v svetovnem prvenstvu, ki sega v leto 2005 in rally v Veliki Britanji.

Medtem ko so v taboru Citroena slavili, so pri Ford še vedno iskali vzroke za slabo formo njihovih dirkalnikov, ki tokrat niso bili konkurenčni za vrh. "To je bil težak konec tedna za celotno moštvo," je priznal Hirvonen, kateremu je 4. mesto prepustil moštveni kolega Jari Matti Latvala, ki ga je predse spustil na predzadnji HP. "Med rallyem prav nikoli nismo imeli tiste potrebne hitrosti. Poleg tega sem sam storil ogromno majhnih napak. Na koncu sem lahko zadovoljen, saj smo v danih razmereh dosegli maksimum točk. Vse skupaj je potrebno pozabiti in se obrniti k naslednjemu rallyu."

Za Hirvonena in Latvalo sta se s Fordi Focusi WRC med dobitnike točk uvrstila še šestouvrščeni Henning Solberg in sedmi Federico Villagra. 7 je bil s Ford Fiesto S2000 Xavier Pons. Španec je imel 17.6 sek prednosti pred Martinom Prokopom (Ford) in je slavil v razvrstitvi SWRC. V PWRC je do zmaga prišel Armindo Araujo (Mitsubishi).

Rally Mehika 2010 rezultati:

1. Sebastien Loeb Citroen 3h42m41.7s

2. Petter Solberg Citroen + 24.2s

3. Sebastien Ogier Citroen + 25.3s

4. Mikko Hirvonen Ford + 1m47.5s

5. Jari-Matti Latvala Ford + 2m15.1s

6. Henning Solberg Ford + 2m48.0s

7. Federico Villagra Ford + 10m13.4s

8. Xevi Pons Ford + 18m44.4s

9. Martin Prokop Ford + 19m02.0s

10. Armindo Araujo Mitsubishi + 21m32.5s

Vir: Superspecial.si

Ni Raikkonen za rally... Čeprav tudi 5. mesto na asfaltu je zame bolj kot ne "samo" 5. mesto... bi človek pričakoval kaj več... sicer res da se uvaja v šport, po drugi strani pa je imel že lani dosti uvajanja...

Končal pa s 6X rolingom preko strehe... well done.

No ja konkurenca ni švoh in 5 mesto je kr lep rezultat.

Lani je pa peljal samo finsko (makadam) in to S2000 dirkalnik, kar pa nemorš govoriti, da je bilo neko veliko uvajanje...tako hitro pa to ne gre.

Sem pa mnenja ja, da nebo veliko znjim v prvenstvu :) (bolj gre za reklamo WRC prvenstvu, mislim da bi si marsikdo drugi prej zaslužil njegov sedež).