Skoči na vsebino

Kupujem nov avto

mancSLO

Recommended Posts

Prišel je čas, da gre naša 13 let stara Xara Picasso v pokoj. Svoje je odslužila in mi ni žal, da smo se takrat tako odločili. Sicer 2.0HDI ni bila ravno potreba (13Kkm letno), ampak tako je pač bilo. Sedaj se odločam za bencinarja in ker smo se z prostornostjo razvadili, bom težko prešel na nižji srednji razred (C4, Focus, P308, Golf).

Kar se komot tiče (pa abraham kliče) me matra nekaj v rangu Mokka, Qashqai, ix20, prihajajoča HR-V. Za silo morda Captur, P2008, prihajajoči CX-3. Budget je 18K€ maximum. Tako da me čaka kar nekaj letanja po salonih.

Kak nasvet bo dobrodošel.

Nov, ker ga po tem 10- 15 let furam. Hvala za link. Tule sem se pač malo "pohvalil" ker mi je to pač kar dogodek. Pa saj veš. Več ljudi več ve (tako glede mašin kot kakšnih popustov).

Ja. Pa moja grda navada, da ne sprobam predno kupim, češ, da se ne bo kaj zgodilo.... :twisted: .

Bom prej tule poročal, kaj imam ogledano, da nebi bilo po tem kakšnih čudnih stroškov ala 500€ za DSG olje ipd. Za enkrat je Qashqai 1,2 DIG-T  85/115 6-st. ročni ali pa Opel Mokka 1.4 Turbo ECOTEC® 103 kW/140 KM

Fotr je mel prej xsaro picassoja 1.8 bencinarja 12 let..leto je menju na tega novga z lepimi lučkami, najdu v novi gorici testni avto in ga dobil za 17k € približno, kar je bilo 4k€ majn kot čisto nov. Avto dela brez problemov in še testiran je 3000km v zadnjih pol leta. Tako da kakšna takšna opcija ni švoh. 

Sem že sedel v tanovem, ja. Se mi je zdel precej večji, je pa res dnevna soba na kolesih. Nisem prepričan, da potrebujem tako velik avto za na šiht in za tamalga na treninge v Lj vozit. Je pa res opcija, ja. V salonu mi ga je za 17K€ ponujal.

Okoli velikosti moram še sam pri sebi razčistit.

Ja za vozit je res ogromen, poleg tega imaš še majn filinga za avto ker je volan mehek, v riti nič ne čutiš. Tako da za neko divjo vožnjo ni. Ko sem ga stestiru mal prvič, mi je v enem ovinku zadnji del hotu mal poplesavat, pa sem se s starim avtom tam vozil isto brez problema. Če ga dobiš za 17k€ je vreden. Drugač pa boljše kej drugega, je pa res varčen. :D

• 4 weeks later...