Skoči na vsebino

Telemetrija

markop

Recommended Posts

Živjo,

Obstaja mogoče kakšen mod za telemetrijo, kjer bi lahko naložil 2 kroga in jih nato med seboj primerjal ter pregledoval parametre, kot so vstopna hitrost, točka pospeševanje, bremzanja,....

Za IR recimo obstaja "iSpeed", kjer lahko primerjaš svoj krog z drugimi, ki dobvolijo objavo svojih krogov. Tako lahko grafično izbiraš odseke proge in primerjaš razne parametre. Zelo priročno za učenje in nižanje časov.

M.

Nekaj maš že ingame, če se prav spominjam. Sam ne vem, če je možno eksportat pa primerjat z ostalimi časi. Mislim, da lahko primerjaš le s svojimi časi iz tistga sessiona ...

ACTI je nekako to kar sem si predstavljal, vendar kakor razumem ni nekega online boarda iz katerega bi potegnil dol kroge. Lahko sicer primerjaš dva svoja kroga med seboj, kar ti lahko bolj malo pove kje delaš kaj narobe. To pomeni, da moraš veliko testirat in biti ob enem zelo zelo konstanten, če hočeš kej razbrat iz tistih številk.

Ok, nekaj se vendar premika...

Očitno se imam še veliko za naučit.

Kako recimo vidiš, da si šel prehitro v ovinek in si zaredi tega prepozno pospešil ? In to brez primerjave z nekim boljšim krogom. No, lahko primerjaš s svojimi krogi, vendar kot sem napisal moraš testirat več variant in biti ob enem zelo konstanten, sicer ti nič ne pomeni najbrž.

Ne pretiravat. Se mi zdi, da vrhuhnski dirkači ne prevozijo milijonov krogov po progi. Ima svojega dirkaškega inženirja, ki se spozna na avto in telemetrijo. Dirkač mu razloži težave z avtom, kje mu ven sili nos, kje zadek, kaj si želi še na avtu spremeniti in potem sproba novo varianto. Potem se poglobita v telemetrijo, ki izkuenemu očesu točno pove, kaj je narobe. Vidi se če se prekmalu zavira, če se prepozno, kakšne so hitrosti skozi ovinek..... To je potem mojstrstvo, da iz teh podatkov nato nastaviš avto v nulo. Potem lahko odpelješ 50 krogov in boš postavil top čase v 50 krogih, ker točno veš, kje je točka zaviranja, kako odpeljati zavoj in tako naprej.

Sem gledal v AC-ju, samo je tako, da je premalo informacij v tem osnovnem meniju. Sicer se da videti, kje delaš napake in tako pridobiti tudi do sekundo na krog, samo za več bi rabil pa še kaj več podatkov. V osnovi bi bilo že super, če bi bila zrisana zraven še proga, da bi se telemetrija pokrivala s položajem na progi.

Vse lepo in prav Tomaž, ampak si sam napisal... to delajo vrhunski dirkači, ki iščejo stotinke in tisočinke, ne pa nekdo ki se skuša učit dirkat :)

Jaz sem sklepal na podlagi tega, kar je napisal: in biti ob enem zelo konstanten, sicer ti nič ne pomeni najbrž.

Jaz telemetrije nisem nikoli uporabil, sem pa prevozil prvo leto simracinga na tisoče krogov (ne pretiravam, še zdaj imam statistiko), ki so najboljša podlaga za hitrost

še enkrat... imho :)

V vsakem športu je isto, tisoče ponovitev predn se sploh splača poglabljat v detajle kot so telemetrija ali steroidi :D Tako da, stavki kot so ne pretiravat s treningom vsaj na začetku ne pridejo v poštev. :D