Arne Dopudja 726 Napisano February 26, 2015 Share Napisano February 26, 2015 Po lanskoletnem debitantskem nastopu mojga kolega Koširja v Naklem, bolj za foro kot za res, s Fiat Pando (Kjer bi bil 5 ali 6 v klasi <2000cm^2 če bi se šlo za državno, tako sva bla overall 24, ravno pod polovico), sva se odločila da letos greva bolj zares, pa si uštimava en "konkretn" dirkalnik pa odvoziva vsak eno dirko. Lanskoletni utrinek Situacija je bila kar David prot Goljatu. Decembra sva začela z nakupom 2h Niv. Niva #1 - Majstr, ki nama je prodal, je (pomoje vinjen) peljal (pomoje iz gostilne) ponoč in ni opazi Carrarotovega kasona in tako veselo zapel celotno zadevo. Niva #2 - Dobila zastonj poleg #1, je najbrž spet vinjen prot domu se prevrnu čez cesto nekam pod hišo. (Ta je za kose in potem razrez) Skupni imenovalc je bil ta, da nobena ni imela sprednjega desnega blatnika, in po klicarjenju folka in zasoljenih cenah je prišla odločitu, da se z #2 pobere tisto kar je nekoč predstavljalo blatnik. V #1 so R19 16V zici. Težki ko satan, samo se jih obdrži. Proces lajšanja, demontaža in prevejanje rezervoarja. Naneslo 3x tak odvoz neuporabnga materiala iz kabine. Jačanje vsega, gnilo tok, da brezveze. Temeljna se suši po kavbojsko. Prebarvano, akumulator premaknjen. Prej omenjeni blatnik. Boljše kot nič. A-crap-ovich. Je volanska prtiskala ob izpuh, je bilo treba modificirat. Več jačanja. Testiranje kokpita. Because racecar. Če se gremo, se gremo zares - Zadnje 3 piše so 3mm lexan. Boxsar Racing doniral killswitch. Ponovna postavitev armaturke in provizoriš killswitch pozicija. Volan že fiksno montiran. Armaturka še enkrat vn, pihnjena z bodyjem, nazaj not, elektronika več ali manj zvezana. Spet provizoriš postavitev koles. Zloglasni blatnik in all its špric kit glory. Zaenkrat je to-to. Če se sprašujete zakaj ni nekega overall progressa from 0 to hero, je to zato, ker ni nobenega smiselnega to-do lista. Če vidiš, da kaj ne štima, popraviš. Mava še 14 dni časa do Naklega. Motor laufa, menjava zrak in bencin filtra je še potrebna. Več ali manj je narejeno, manjkajo samo še kozmetika in sponzorske nalepke. 4 Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano February 28, 2015 Avtor Share Napisano February 28, 2015 Zapeljana vn za testno vožjo. Ne vleče, ne zavija, ne bremza. Sledi obnova/menjava frgazarja, nadaljno odzračevanje (Sploh odlično k ima 2 lajtnge na vsak disk) in menjava volanskga polža ker iz tega so sam kuglce letele. 1 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano February 28, 2015 Share Napisano February 28, 2015 Zares pohvalno,da sta iz razbitin ustvarila to dirkalno zverino BTW avto mora zavijati in bremzati Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano February 28, 2015 Avtor Share Napisano February 28, 2015 Hvala! Predvsem zavijat, bremze opcijonalno, drugače le čas zgublajo. Citiraj Link to post
play 502 Napisano March 1, 2015 Share Napisano March 1, 2015 Ma Niva je power, žvau od avta, vse pohvale! Citiraj Link to post
Tico 34 Napisano March 1, 2015 Share Napisano March 1, 2015 Za te avte so rekli......"Te prej pusti na cesti kot pa v rovtah" Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano March 4, 2015 Avtor Share Napisano March 4, 2015 Na streh v štrnajstih dneh! Progress - Frgazar poštelan, volan poštelan. Ima samo en lonc in avspuh vn pod sovoznikom, se dere nebeško. Rahlo še štromarija zafrkava in zanič akumulator ne pomaga prov dost. V soboto se pa že planira testiranje. Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano March 8, 2015 Avtor Share Napisano March 8, 2015 Je bla prštimana za testiranje, vžgat pa ni in ni tla. Zgleda štarter peša. Smo porival gor pa dol po klancih, nakoncu z avtom povlekl da je kreslna. Nabasal na avtovleko, se zapeljal do vrhniškega poligona, kjer je Kogovšek (Večkratni DP) še enkrat povleku, da je spet vžgala. Pol smo se pa seveda lotil samega poligona. Zadeva gre v klanec kot satan. Reduktor, druga brzina, samo pokaži kam hočeš it in tam se bo peljalo. Šla po skalah, po luftu, čez vodo brez kakršnih težav. Edino palica za menjalnik je predolga in meče iz 1, 3, 5 brzine, bo treba stuhtat neki. Po ene švoh pol urce testiranja je moj team mate na šus prpikiral u eno skalo, je odprlo optiko spredaj. Smo naložil nazaj, šli domov. Sledilo je pranje in pivce. Smo spet razložil zadevo, že prvežemo za avto, obrnem ključ in vžge bp. Smo še malce ta štarter probal, in sedaj nekako čudežno dela, sam prevečkrat zapored ni zdravo vžigat in sklapljat. Optika pa ostaja mistery. Je zmerjeno in nič ne križa (več kot tolk) ampak desna guma ima še vedno toe out. Hmmm. Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano March 8, 2015 Share Napisano March 8, 2015 Optika pa ostaja mistery. Je zmerjeno in nič ne križa (več kot tolk) ampak desna guma ima še vedno toe out. Hmmm. Mogoče vpetje zvito? Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano March 9, 2015 Avtor Share Napisano March 9, 2015 Cel most je zamaknil. (Mogoče že načeto od prvotne nesreče predn sva kupila.) Nič, podaljšat končnik da je spet normaln toe, in blatnike porezat pa navihat, ker mal gume trgajo, menjava akumulatorja, v sredo detajli "paintjoba" v petek pa sponzorji. Juhu. Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano March 11, 2015 Avtor Share Napisano March 11, 2015 Malo updejta. Najhitrej offroad ambulanta na svetu. Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano March 14, 2015 Avtor Share Napisano March 14, 2015 Tako, bila v Naklem-. Po prihodu smo že ležal pod avtom in privijal amortizer ker je zgubu matico. Je pač tista od koles mogla pasat gor in smo jo premestil. Po metu kovanca ke bil prvi na vrsti kolega. Zadeva ni vlekla in jo je morilo nad 4k obrati. V hrib se je moral zagnat ene 5x da je zneslo. Končno krog odpelje, se postaviva v vrsto, da vozim jaz. Sem jo stulil parkrat na 8 jurjev pa mal po gasu tapkav da se je zluftala. No, meni je nekako malo bolje vlekla in je premagala hrib v 2gi + reduktor. Naknadno sem se še zašaltal in mi je crklna, še tam zgubu 10 sec. Čas ni bil ravno konkurenčen ampak sva vsaj vedela de se bo dal ostale 2 rundi peljat. Ampak se ni. Ko smo parkiral za R2 se je vidlo da pušča lajtnga za bremze, tako, da sva obrnila in naložila na avtovleko ker konec koncev je pa res fajn da avto mal bremza. Ohja, smo vsaj malo napak odkril in sestavl nadaljni "To do" list, saj je naslednja dirka že čez dober mesec v MS, kjer se pa vozi 1 uro po blatu. Dobra novica je pa da je zdržala vez med menjalnikom in c. diffom, ki pa je šla v k***c včeraj ob 6h popoldne na testni vožnji around the block. Tale donut na desni: Se je zadevo zgoljufalo in sedaj je prenos bol direkten ker prej je dejansko gumica prenašala sile in sploh vibracije. Podvozje je pa tudi začuda zdržalo, glede na to, da sva doma videla, da je tud matica za zadnjo desno roko šla na dopust. (Slike/videi še pridejo v naslendjih dneh.) 1 Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano March 11, 2016 Avtor Share Napisano March 11, 2016 (urejeno) A smo se vdal? Niti prbližno! V nedeljo greva na OffRoad Slovenija v Radovljico. Vabimo navijače, še bolj pa razne čudodelce, šamane in vernike, da avto lavfa po vseh štirih cilindrih in kolesih. Po zaslugi žeblja, zataknjenega pod razdelilno kapo, da špona gred v drugo stran in gurtne napeljane čez blok kot sekundarno pomagalo isti zadevi, lavfa po vseh cilindrih. Sploh ne sprašujte ker tud midva neveva zakaj to deluje. Deluje pa. Uredil March 11, 2016 - Arne Dopudja 2 Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano March 13, 2016 Avtor Share Napisano March 13, 2016 Dirkaški vikend za nama. Zjutr problemi z voznikom kombita, sva mogla že takoj rezervnega ponucat ker pač... Zadeva lavfala ko urca oz kot mal bolj luksuzn traktor. Proga je bila dolga švah kilometr, in kombinacija podlag svetska. Čez noč je deževalo, tako da so bila tla razmočena, trasa je pa peljala preko navadnega pesek/blato mešanice, čez odpadno žlindro, čez preval v kotanjo, kjer je bilo na začetku 10 cm vode (na konc dneva marijanski jarek), v peščen klanec, po kompaktni ravnici čez malo peščeno grbino + šikano, potem še mal klančka iz peska, nato spust po pesku na odpadne opeke in strešnike. Še mal cikcakanja v zadnji hairpin, kjer je bilo ekstremno veliko groblje. Prvi sem peljal jaz, progo in teren sm spotoma spoznaval. Tista žlindra je bila blatna varjanta črnega ledu, aže ko smo peš delali ogled proge ni bilo mogoče na miru stat. Potem moj kolega, se ga spusti par sekund hitreje, je bilo zadosti za 19 mesto, jaz sem obstal na 31, 0.3 sec do 30., ki bi šel v finale. Vsi od 30-60 smo dobili še eno tolažilno vožnjo, 1-30 pa 2 finalni. (Sploh ne sprašujte, pravila se zmišljuje organizator sproti, odvisno na čas...) Na moji tolažilni sm že vedu teren in traso, tudi avta navajen, smo vidl da vse dela in ga tišim do žlindre, žal preveč agresivno napošrek in naredim en half spin v daleč najglobjo drekarijo possible. Nekako zbezam avto vn, se mi je itak utrgalo ker sem zihr 30 sec zgubu, sm se ga spustu z gasom v podn because jebite se vsi po spisku. Hmal sm ga še na bok/streho dau ko sm po opekah s četrto in polnim gasom pun šus v en dip peščeni zafurau. Vsaj kolega je reku, da se je čutil kot da sva šla po dveh. Ne verjamem jaz takim izmišljotinam, limal je ko svina. Potem še njegovi dve finalni, se je pa tud zlo konkretno spustu, sploh zadnjo ko sm jaz počakal vn in sm reku šoferju naj se pelje, da bo meu kaj otrokom pa ženi pravt. Sta nekje poletela in kr konkretno prletela ob svet. Niva preživela, bencina je pa začelo zmanjkovat zadnji ovinek zadnje fure. (Smo bli prepozni, da bi dotankali, vedla pa nisva kok ga imava notr ker tist števc ni zanesljiv...) All in all, super vikend, nadirkal smo se. Naslednja pa še nevem. Mogoče bom furau enduro 1h, ker je reku kolega, da časti pir tistmu ki Nivo vozi eno uro. Višelsi. Če bo še kaka pametna slika/video lepim. Dve furi sva mela GoPro notr pa fotografi so tudd nonstop skakal naokoli. Bojan Križaj Racing Team je reku šofer, ko sm omenu, da mi na neko yugo-ski zadevo sliči. Mal Rusije. Proga. Before/After Čakanje na zadnjo vožnjo. Po opravljenem delu. En od organizatorjev je čakau z gasilsko cevjo in mal sprau. Prbližno 7 kubikov šodra je še zabasanega med vsemi špranjami v podvozju, samo bo veliko dela prhranjenega. Spakirana in pripravljena na pot domou. 6 Citiraj Link to post
zamex23 1 242 Napisano March 13, 2016 Share Napisano March 13, 2016 Kurba tole bi pa jaz tudi šel A je bil kak AX? Citiraj Link to post
Recommended Posts