Skoči na vsebino

3. Monza - 4.1.2015

Recommended Posts

Q: vozil bolj malo, delal še 100 stvari zraven, na koncu pa le odpeljal nekaj krogov in dosegel P8. Glede na količino treninga pred dirko zelo zadovoljen. Sprva sem že mislil zadnji štartat, pa sem si rekel da gremo probat in je kar dobro ratalo.

R: Štartal nekako povprečno in slabše kot ponavadi. Takoj vidim, da Bonča skače po progi in sem že čakal kdaj bo štala. Ta je seveda nastala še pred prvim ovinkom, če se prav spomnim. Prav počasi čez šikano in pazim na vse ostale okrog :) Nekaj se še razbijajo pred mano, vozim okrog P5-7, ko se zaradi Bončevega skakanja zakoljeta še on in Trošt (sem samo upal da ne bo imel spet kakšne izpade :D ). Bonča dirka naprej, jaz kolnem in upam da ne bo še z mano kakšne štale naredil. Ne mineta dva kroga, ko se sredi ciljne ravnine zapleteta Eržen in (spet) Bonča. Jaz od zadaj gledam kam bo kdo zavil, odvijem mimo ko mi kar naenkrat odnese zadek (posledica malo winga?). Bum v ograjo, na srečo ne prehudo in letim naprej, izgubil mesto proti nekomu, pa ob tem prišel mimo razbijačev. 

Tiščim kolikor gre, dirka postaja vse boljša, dva pred mano v bokse, vozil na zame odličnem 3. mestu. Zadaj se približuje Selčan, vedel sem, da je hitrejši in da bo prišel mimo. Potem se zadaj še raketno približuje Eržen (z novimi gumami?), imava nekaj bojev v zadnjih krogih, oba delava manjše napake, bok ob boku, odlične borbe! Jaz naredim še eno malo večjo napako in borbe je konec, v cilju pa vseeno odlično 5. mesto! 

Za v naprej - jaz bi pod obvezno dal chat na zaslon vsem (bemtiš vedno ga nimajo tisti ki delajo štalo). Roškar skakal po celi progi (enkrat med qual kar uletel iz stene boksov čez progo v ograjo), Bonča 100 pinga in 3x štala zaradi tega, Apat se borba z ostalimi, čeprav je krog zadaj (??) in zbije Mariča ven. Al si pusti plac al pa posekaj šikano pa teraj mimo, ne pa da moramo še nate pazit in izgubljat čas. 

Deli na drugih straneh
  • Odgovori 120
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dirka mešanih čustev, bom začel na začetku   Q: Uspel mi je soliden krog z nekonkurenčnim Mclarnom (imel sem občutek da je podobno kot da bi prišel na dvoboj pištol z nožem, saj veste, Indiana Jone

jaz bi rekel tako, dirka se lahko ponovi, rezultati ostanejo današnji, ko jaz al pa kdo drug nebo mogel naslednjič, oz. bo imel težave z netom pcje itd..... tud ne bomo ponavljali, dobro se je vedlo k

Super dirka, vsaj glede nesreč, ki jih nisem doživel. Drugače zelo korektno dirkanje, vsaj okoli mene :) , upam da sem tudi sam dovolj fer odepljal dirko.

Glede neta bom rekel samo da tudi Roškar (Roskar) skače naprej nazaj, vsakič ko me je prehiteval, sem raje malo bremzo stisnil.

FPSji so bili odlični od začetka do konca, vsaj pri meni.

Čestitke prvim trem, Matjaž ti si bil tako razred zase danes. Sem pa presenečen koliko malo nas je končalo dirko. Ne vem če je treba ravno takoj odnehat ko se kaj zgodi.

Vidim da sem delal štalo po stezi, čeprav je meni razen nekaj čudnosti delalo vse OK in ne sanja se mi, kaj naj naredim glede skakanja. Hitrost neta imam 15/5, GTX760, 8Gb rama in nek štirijedrnik, nastavitve pa na meduim.

Čudonosti so se mi kazale na tak način, da ko sem v drugem krogu prehitel enga belga BMWja (ne vem kdo je bil), mi je rdeča puščica že kazala, da je za mano, ko sem pa zavil v levo sem ga pa zadel in si popolnoma razbil avto.

Bom še mal prebrskal in probal najti rešitev za to. Težava je v tem, da sam ztega ne morem testirat, ker pri meni je vse OK in tudi ko votim online, deluje vse OK in se nikoli noben ne pritožuje (ali pa se nočejo).

Heh, moje prve pike. Pa vseeno nisem čisto zadovoljen  [Joj] , ker sem zaradi brezveznega izleta iz ceste mesto prepustil Pavšku. Ne vem točno, za kaj se je za krog zaostalemu Primožu Roškarju toliko šlo. Morda je mislil, kako je hiter ker se mu od zadaj nihče ne približa. Vzrok je bil ta, da je zaradi neta ali ne vem kaj, skakal po stezi 20m naprej in nazaj (samo on).

Sedaj pa na pivce za moje prve pike in za naš Dizel team. [dance] 

Nič se mi toliko ni šlo, ampak če voziš 1,5 sec počasneje od mene, se pač ne bom vozil za tabo.

In ja, jaz sem za ponovitev, moram pa uredit nekako net, da ne bom več skakal naokrog.

Deli na drugih straneh

Q: Bil pod pritiskom iz realnega sveta, zato mi nekako ni ratal popoln krog, plus to, da nisem uspel odpeljati nič ogrevanja, da bi spoznal stezo. Moja krivda, pač ni šlo. Zadnji poskus je kazal za okoli 8 mesta, samo sem parabolico vzel prepogumno in jo končal v pesku. P12 ali 13 se mi zdi. 

R: Ok, porihtam setup, kliknem na volanček in čakam, da me vrže v dirko.....čakam...dijo porko..čakam živčen ko pes, ko vidim, da se luči ugašajo. No par sekund po štartu me le vrže za volan, medtem pa pokasiram dve brci v rit, hvala bogu me je odneslo s steze, da me ni še kdo nabil. Se opravičujem, samo nisem mogel kaj. Potem mižim in bentim nad vsem skupaj, potem pa počasi odprem oči in vidim, da je avto zadaj bolj podoben kakšni razbitini iz destruction derbiyev, kot pravemu drikalniku. Zapeljem na stezo in že mislim obupati nad vsem, pa si rečem, nič grem en poskusni krog. Avto gre, pelje se naravnost, hitrost je ok. No mogoče bo pa šlo. In gremo, še živčen kot pes, se potem pridružim zadnjemu delu in nato počasi po lestvici navzgor dokler ne pridem do Karasa. BMW-ja cela steza. Poskušam levo, poskušam desno, ne gre. No končno mi uspe dober izvoz iz prve šikane, grem levo ob bok, placa ni bilo več veliko, z levimi kolesi zapeljem na travo in karambol je bil neizbežen. Theo oprosti.

Potem si dam ene dva šamarja [Jel2] , jezen da delam neumnosti, ker setup je bil dober in grem ponovno iz zadnjega mesta naprej. Tiščim kolikor se pač da, pridem do svojega postanka na 10 mesto. Vmes je bilo užitek dirkati in se prehitevati. Po postankih padem spet tam nekje okoli 16 in gremo Jovo na Fato. 8 krogov pred koncem opazim na dolgi zadnji ravnini pred seboj Kodermana in to mi da še dodaten boost. Postavljam svoje hot lape in nekako se na cilju znajdem na 8. mestu  [champ]  Po štartu vesel kot lešnik, pa vendarle z grenkim priokusom zaradi zjebanega štarta. 

Tale AC vedno znova preseneti s kakšnim trikom :) Hvala organizatorju za 50% damage, ker drugače bi bilo 8. mesto le mokre sanje. 

Zagotovo pa je včeraj nekdo uporabil voodoo lutko na ekipi Skywalker racing  [opa], tolk dreka že dolg ne :) 

Deli na drugih straneh

Stresen začetek novega leta, ni kaj.

Časa za trening ta mesec ni bilo skoraj nič. Upal sem, da bom prišel na server vsaj do 20:00, da naredim 10 krogov in se navadim na pomanjkanje gripa. Hčerka se je žal odločila drugače, zaspala je glih pred začetkom quali :)

Nikakor se nisem mogel spoprijateljit z manj gripa, a mi je na koncu v kvalifikacijah vseeno uspelo priti do P6.

Dirka je bila ok. Naredil tri napake; po nesreči zavrtel Daksa (še enkrat oprosti), skoraj sem se zavrtel v izhodu iz Ascarija, zaradi česar me je dohitel Bonča in kar je posledično privedlo do ping partyja in enkrat prepozno zaviranje na ciljni ravnini (spregledal sem eno tablo za zaviranje). Grča me je (na srečo) opazil, zato sem šel samo mimo po desni in s proge, da ne oviram in povzročim nesreče.

Stresna dirka, sem pa vsaj imel 2 super borbi s skopusnikom, ki sta dokazali, da je bilo vredno nadaljevati tudi po crashu. Špil žal ni še na nivoju za dirkanje na nož in mini dotike, se pa vseeno da, če le imata oba dirkača nekaj izkušenj in zdrave pameti :)

Ekipa Red Bull tokrat zelo uspešna (btw hvala fanta, da sta mi pomagala priti naprej brez borb... potrebe po tem ni bilo, sem pa pridobil na račun tega kar ene 4 mesta do konca dirke).

Čestitke Matjažu, tokrat ni imel konkurence :)

Glede pinga je pa tako... dokler iracing ni imel serverjev v Evropi, sem brez vsakih problemov fural s pingom do 200 (pa sem mel super linijo, do ZDA je pač trajalo in sem imel 140-160). Pa tudi ko je šel čez 200 in do 300, so avti malo zaplavali - mogoče meter ali dva. Saj pa 300ms še vedno pomeni osveževanje 3x na sekundo. To je v AC prav porazno. 100ms bi moralo biti čisto ok za dirkanje, če bi bila koda dobro spisana...

edit: skopusnik, Eržen se je res raketno približeval z novimi gumami. Še vedno pa je bil samo isto hiter kot Matjaž na starih [Jaoo]

Deli na drugih straneh

Ups, nisem spremljal tega nekaj časa in sem pozabil na dirko. Tko al tko se je nebi udeležil, ker mam eno gripo al kva, ampak vseen ni opravičila za to da nisem sporočil odsotnosti. 

Deli na drugih straneh

Tudi pri meni je žal včeraj bilo stresno glede fpsjev, vsak drugi mi je poskakoval po progi, tako da sem se več ukvarjal da drugim ne shebem dirko kot samo vožnjo.

V 2. krogu je žal poskakovanje tudi rezultiralo s krešom, za kar se opravičujem.

Za ponovitev pa kakor se večina odloči.

Deli na drugih straneh

Rokovnjac hvala za opravičilo :) sem poskušal zapirati linijo koliko se je dalo, ker se mi je zdelo, da si v prvem delu dirkališča hitrejši v drugem delu pa jaz, ker sem si vedno malo privozil prednost. Lahko bi šel malo bolj na easy ampak ok še razumem se pač zgodi, čeprav sem v tistem trenutku bil zelo jezen :)

Ne razumem pa, da se ti v prvem krogu nekdo na polno zabije v rit. Ne vem kdo je bil je pa bilo nekje na polovici prvega kroga okrog 10. mesta. Upam, da ima kdo posnetek, ker je od Matjaža posnetek na žalost samo od 20 kroga dalje. Nešteto krat se je ponavljalo na forumu, da je treba prvi krog biti zelo previden in ne iti na polno in na silo ampak nekateri očitno tega še vedno ne vedo... To mi je pokvarilo celo dirko, avto je bil zelo poškodovan in ni več šel čisto naravnost.

Deli na drugih straneh

Ponavljali smo tudi to, da naj se shranjujejo replayi. Je mogoče kdo od tistih, ki ste server zapustili predčasno (Bonča L6, Pipan L11, Grča L13, Marič L15, Karas L25, Delajković L31, Roškar L35) shranil replay?

Drugače pa zanimiv graf:

h0Iu9Sh.png

Deli na drugih straneh