B_U_R_I 3 290 Napisano August 31, 2015 Share Napisano August 31, 2015 In to po petih urah dirkanja! Zakon. Res mi ni žal, da F1 niti povoham ne več, ker je tok druzga bolj zanimivga,... Tistih 5 prehitevanj pa na konc sezone v highlightsih vidim ... 1 Citiraj Link to post
terga 402 Napisano August 31, 2015 Share Napisano August 31, 2015 Nekaj časa sem mislil, da v F1 ni prehitevanja, ker je preveč denarja in odgovornosti na pladnju za kake nore poteze. Sezona 2015 WEC-ja mi je dokazala, da temu ni tako. Res zakon, ja. Samo, da toyota nardi tisti turbak o katerem so govorili za 2016, pa bo. Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano November 21, 2015 Share Napisano November 21, 2015 Danes je zadnja dirka v dirkaški seriji WEC. Dirkači so opravili že vse treninge in tudi kvalifikacije. V LMGTE Am so se najbolje odrezali v ekipi Aston Martina Vantage V8 (Paul DALLA LANA, Pedro LAMY, Mathias LAUDA) z časom 1:59:428. V LMGTE Pro se bo z prvega mesta pognala ekipa oz. dirkaški duo (Gianmaria BRUNI, Toni VILANDER ) z dirkalnikom Ferrari 458 Italia. Ekipa z dirkalnikom Nissan Alpine A450b v LMP2 (Nelson PANCIATICI, Paul Loup CHATIN, Tom DILLMANNGianmaria BRUNI, Toni VILANDER) se je najbolje odrezala in bo startala z prvega mesta. V elitni skupini LMP1 se bo z prvega mesta (pričakovano) zapodila ekipa Porsche 919 Hybrid (Timo BERNHARD, Mark WEBBER, Brendon HARTLEY) . Prav tako je Porsche zabeležil tudi drugi najboljši čas na kvalifikacijah in se bo tako ekipa Romain DUMAS, Neel JANI, Marc LIEB pognala z drugega mesta in poskusila "zagreniti" Marku Webru,Timu Bernhardu in Hartleyu položaj na dirki. Na tretjo in četrto startno mesto na dirki sta se zavihteli ekipi Audi-ja R18 e-tron quattro Marcel FÄSSLER, André LOTTERER, Benoît TRÉLUYER in Lucas DI GRASSI, Loïc DUVAL ter Oliver JARVIS. Pri ekipi Toyota TS 040 - Hybrid z vozniki Anthony DAVIDSON, Sébastien BUEMI, Kazuki NAKAJIMA niso opravili najboljšega dela in bodo startali z petega mesta. Takoj za njimi je druga ekipa Toyote Alexander WURZ, Stéphane SARRAZIN, Mike CONWAY. Ekipi Rebellion R-One - AER sta se morali zadovoljti z 7.(Alexandre IMPERATORI, Dominik KRAIHAMER, Mathéo TUSCHER) in 8. mestom (Nicolas PROST, Mathias BECHE). Zadnje mesto v tej elitni dirkaški skupini pripada duetu CLM P1/01 - AER z dirkačema Simon TRUMMER in Pierre KAFFER-jem. Torej obeta se nam napet boj v Bahrajnu in 6 urna dirka bo zagotovo poskrbela,da ne bomo zaspali za TV ekranom. Citiraj Link to post
n1vekk 262 Napisano April 15, 2016 Share Napisano April 15, 2016 Ta vikend se začne nova sezona WEC s 6h Silverstona. tukaj je casovnica, tv kanali kjer boste dirko lahko spremljali v zivo ter lista prijavljenih: http://www.fiawec.com/races/6-hours-of-silverstone/race-program.html http://bo.fiawec.com/wpphpFichiers/1/press_area/25/323/SilverstoneTVdistributionFINAL.pdf http://www.fiawec.com/races/6-hours-of-silverstone/official-entry-list.html 2 Citiraj Link to post
n1vekk 262 Napisano April 17, 2016 Share Napisano April 17, 2016 sej to da je vec kategorij na eni progi in posledicno prehitevanje za krog zaostalih v popolnoma drugacnem autu je ena od stvari ki ustvarijo zanimivo djrko ampak po drugi strani me precej jezi ker zgleda da so danes porscheji imeli precej nesrece ravno s tem...dirko sem spremljal samo prek live timinga. 1 Citiraj Link to post
terga 402 Napisano April 18, 2016 Share Napisano April 18, 2016 Zmagovalni Audi diskvalificiran 1 Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano April 18, 2016 Share Napisano April 18, 2016 Audi excluded from Silverstone WEC win for worn skidblock Citiraj Link to post
terga 402 Napisano May 7, 2016 Share Napisano May 7, 2016 Eau Rouge nas spet opominja zakaj je tako znan. Voznik utrpel samo par modric. 1 Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano May 7, 2016 Share Napisano May 7, 2016 Zmagovalno prehitevanje v P2 kategoriji s pomočjo backmarkerja. Top class! 1 Citiraj Link to post
n1vekk 262 Napisano May 8, 2016 Share Napisano May 8, 2016 to je tolko zanimivo da f1 zgleda kot neka tretja liga drzavnega prvenstva tisti ford zgleda kot da bi eksplodiral ko prleti v gume, dobro videt, da je voznik ok in ja tisto prehitevanje je 1. klasa komaj cakam le mans. upam da mi bo letos tudi uspelo pogledat celo dirko 1 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano July 23, 2016 Share Napisano July 23, 2016 Končno dočakal! 1 Citiraj Link to post
123 91 Napisano July 24, 2016 Share Napisano July 24, 2016 Par posnetkov Porscha pa Audija, oz. highlighti https://www.carthrottle.com/post/12-epic-moments-from-the-crazy-wec-6-hours-of-nurburgring/ 1 Citiraj Link to post
Recommended Posts