Skoči na vsebino

Sezona 3 [2009/10]

Recommended Posts

Že smo pri številki 3 icon_champion.gif

Sezona se počasi zaključuje in čeprav je do naslednje še daleč, pa odpiram temo za novo sezono. Tema je namenjena predlogom in izboljšavam za naslednjo sezono. Sicer mislim, da kakšne nove revolucije nebomo odkrili...pa vseeno, če imaste kak predlog, kar veselo na dan icon_ok.gif

Iz moje strani prihaja naslednje:

1. Pred časom smo z Vašo pomočjo kupili program GPCOS, ki bo naslednjo sezono shranil statistično kar se le da. Tako, da naslednja sezona tudi komplet na GPCOS. Z dedicated serverjem ste se že seznanili na zadnjih dirkah, mi smo naštudirali program, tako da opitmistično gledamo naprej cool.gif

2. Tja do poletja pride ven nova verzija Race07 (WTCC) in sicer RACE on in če se bo izkazalo, da ima potencial...bo prehod smiselen.

3. Nekaj bo treba narediti z temi, ki se prijavijo, nato pa ne dirkajo. Tako, da bo največja pozornost namenjena prav tej točki. Marsikdo se prijavi, nato manjka par dirk...potem pa se ponovno pojavi in po možnosti brez motivacije še kakšno ušpiči. Kdo je resen in kdor bi rad dirkal, se lepo vidi letos proti koncu sezone. Tisti, ki so brez besed izginili letos, pa naj drugo sezono ne pričakujejo, da bodo dirkali. Mi bomo naredili še malce reklame in upam dobili dodatnih 5 voznikov, ki bodo pripravljeni dirkat (20 je po mojem mnenju idelano število)! WTCC samo za donatorje, kar pa jih je večinoma že opravila, z parimi izjemami. Seveda tudi malo selekcije, da nebomo fasali četo neizkušenih novincev. Najbolje se vidi na treningih...DenIIs je že primeren kandidat.

4. Ekipe po tri voznike, kazni iste, število dirk isto.

Če imaste kakšna mnenja, predloge, kritike pa kar napišite :P

• Odgovori 1,5k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Vem da je bilo to že premleto, in prežvečeno a vseeno ne morem brez da bi komentiral tokrat predvsem glede na včerajšnjo dirko. Še kar ne vem, kaj se imajo privatniki za mešat v: 1) točkovanje t

Zadovoljen s dezevnimi Q. Mislim da 6. mesto. R1 odpeljal zelo dobro in po napaki obeh mejakov (na sliki 3.) prišel na 2. mesto in ga obdržal. R2 spet odličen štart (slika 1.) in spet racepace

Super film Gogec le tako naprej Upam da narediš se film za race2

Posted Images

teme možnih debat

1) !!! višja kultura in nivo dirkačev !!!

2) o dodatnih obtežitvah (oz. success penalty weight) bi bilo lahko še kaj debate...

(morda lanska FIA WTCC 08 razporeditev, ali celo letošnja 09 pravila (kar zavisi od same izvedbe na dirkah ki sledijo v letošnji sezoni))

3a) deljeno točkovanje na factory drivers ter independent?

se je že tudi letos ničkolikokrat zgodilo (predvsem zaradi kulture in nepazljivosti, pa še česa..) da so bile posledice predvsem za spredaj vozeče (po točkah) nespametne

3b) spremenjeno točkovanje (več dirkačev dobi točke), morda poberemo kaj dobrega iz ostalih lig (R2P, RD, ...)

4) leteči štart iz same igre(če bo deloval) ali pa, treniranje uvodnega kroga in ročni leteči štart

5) ostalo ;)

to so teme, ki sem se jih spomnil on the fly

Ne vem kok bo uspešen ta leteči štart. Js sm bolj skeptičen. Js bi mogoče raje predlagal kak kilogram več BMWjem za kvalifikacije. Veliko manj komplikacij. Za dirko jim jih pa stran vzamemo spet.

Glede kulture voznikov, bi predlagal ljudem ogled WTCC dirk. Js sm se z ogledom le-teh ogromno naučil. Poleg tega bi pa predlagal obvezno udeležbo nekega odstotka treningov.

Ma to je zaj***a zadeva leteči štart, ampak js še kr mislm da je nujn. Včeraj se je res lepo vidlo, kakšna je prednost BMWjev pri standing startu. Apat mislim da se je s 6. mesta zapodil do 3. ali 2.,... jas pa iz 8. na 9.... Tko bliz na zacetku, a ze po prvem pospeševanju ogromna razlika, ki jo je skoraj nemogoče izničit v 20ih minutah. - pridobi se pa v parih sekundah...

Obvezna udeleležba treningov niti ni slaba ideja, vaja dela mojstra in učer se je vidlo da smo kr usi dobr natrenirani. Prov enih velkih nesreč nism zasledu... Pa tut prijav ni. Res, da nekateri ne bojo mel cajta za treninge, nekaterim se ne bo dalo (men) :P, ... nekateri niti ne rabjo tega - vsaj tisti bolj izkušeni po številu dirk že točno vejo kako se obnašati na progi, kadar niso sami.

O dodatnih KG pojma nimam niti zdaj, niti pol ne bom mel,... sam zaenkat se mi zdijo realne, glede na to kako izenačeno naredijo prvenstvo.

Glede folka,... škoda da ni več resnih kandidatov, bom probal še jst nekoga uvest, igro ma,... slovenc je,... špila zlooo dobr... pa upam da bo tut resen... MULC. :)

Ja js mam tut enga kandidata... Bi že to sezono pršu, sam je blo vse polno. Zdej nas pa samo 14 fura :( Tko da drugo sezono skor zihr pride ... Škoda res, ker bo to najbrž spet šele oktobra.

Če že rolling start potem tak, da sami odpeljemo formation lap, ker to v špilu je katastrofa.

Obvezni treningi so dobra ideja predvsem zato, da se nekateri navadijo vozit v gneči

Ja hudiča...kaj je res tako težko en krog v 2. brzini pelat za enim avtom?! Če nekateri nardijo 500 krogov na progi, potem bodo pa tud za enim avtom znali v 3. vozt ane.

Ta ideja z dodatnimi kilami bmwjem na kvalifikacijah je pa krneki.

6) obvezno, res obvezno, je potrebno pripraviti enoten pack template skinov, ki jih vsako moštvo po svoje pobarva, ostane pa fiksna in za vse enaka nalepka za štartne številke, šipe spredaj & zadaj, ter imena ob straneh (mogč sm še kaj pozabu). namen tega je predvsem, da se voznika v moštvu razloči iz vseh strani, je enotno (deluje organizirano in premišljeno), pa tudi v filmih je zadeva veliko lepše za videt...

ideja: štartne številke bi lahko imeli glede na preteklo sezono, ali pa pač po svoje...

wing je vsem skupen, kamor bi se lahko dala glavna reklama,

lahko tudi na mesto tabljic...

Kar se tiče skinov bi jst predlagal naslednje.

Naj ima vsak svoj design skina....enotno mora pa biti naslendje:

- številka na obeh vratih

- ime in priimek spredaj in zadaj na šipi (ne mi dajat nek minimalen font....tko naredte da se vidi)

Vse ostalo pa bi pustil designerjem, ker če ne bomo vsi enako zgledali.

Kar se skinov tiče - meni je všeč princip iz STCC-ja kjer je na steklih (vsaj večinoma) ogromen font in res ne moreš zgrešit kdo je za volanom.

Leteči štart je pa po mojem skromnem mnenju tema, ki ima majhne možnosti za uspeh. Seveda pa podpiram učenje po principu "poizkusov in napak" :) Na teh treningih bi res morali VSI sodelovati, tako na dirki kot tudi potem pri prepiranju na forumu :P

Točkovanje je meni tako kot je sedaj čist ok, ne razumem kako bi ti Ma! razdelil to na "factory" in "privat"? Kdo bi po tvoji razdelitvi spadal v katero kategorijo?

Sva se z Apatom mal že pogovarjala glede tega. Vsi rookiji naj bi bili independent, plus vsi vozniki, ki so bili v prvenstvu slabši kot 25. recimo. Verjetno smo še kej rekla sam se ne spomnem.

Ta ideja o skinih kot STCC je dobra....na zadnjo šipo čez celo ime in priimek in to je to. Nimaš pol kej falit.

Kar se pa letečih štartov tiče, bi pa lahko za vsako progo na treningu pred dirko enkrat obvezno vsi naredili en leteči štart, če ne dva. Pa še vmes na kakšnih treningih. Če ga pa kdo poserje na letečem štartu na pravi dirki, pol pa kazen.

Aja...točkovanje bi bilo mogoče zanimivo, če bi dajali dodatne točke za pole position, pa najboljši čas na dirki, pa take zadeve.

to se mi zdi dobra ideja z independent "prvenstvom" oziroma točkovanjem za rookije.

Killer_B, slabši od 25.? :D sej nas je samo 21 še v skupnem točkovanju. Verjteno si mislu slabši od 15.?

Dejte pozbit na ta leteči štart, k ni šans da nam uspe štartat tako kot je treba. Jaz osebno sem ZA, da se ga proba natrenirat sam kaj pa ostalih 5-10 dirkačev, ki jih ni nikol na trening. Pol bo pa en od tistih zaje... štart, pa po možnosti še koga drugega, pa bomo spet pri kreganju po forumu. Edino, če bi uvedli - kot že omenjeno - obvezne treninge.

Drugače mi je sistem tekmovanja kot ga imamo všeč, mogoče bi blo za razmislit kej v smeri kazni (DT, več kg.) in pa še daljših dirk ( +2-4 kroge).

Nujno bi blo nekaj narest s slabo udeležbo na dirkah, kjer vozi dobra polovica prijavljenih v prvenstvu, al pa še tok ne.

Guest
Odgovarjanje v tej temi je do nadaljnjega onemogočeno.
  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

• Ustvari novo...