Domen Grča 205 Napisano November 10, 2014 Share Napisano November 10, 2014 Tudi jaz sem se odmikal če je bilo potrebno in ob prehitevanjih zelo pazil na možne karambole in se mi zamalo zdi da me potem kar eden izsili in povzroči nesrečo za naslednjo vem bom snemal in zahteval za sankcije ... Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
Tomaž Eržen 1 083 Napisano November 10, 2014 Share Napisano November 10, 2014 No zamex, saj samo to sem hotel dosečt Brezveze forum smetit Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
mancSLO 1 945 Napisano November 10, 2014 Share Napisano November 10, 2014 Kot vidim ste celo zvozili na medium brez postanka (rednega). Tako da vem za Imolo. Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
zamex23 1 242 Napisano November 10, 2014 Share Napisano November 10, 2014 Bilo bi tut zanimivo gledat koliko ljudi bi dobilo 5sekundno kazen za prekoračenje meje, js vem da bi jo dobil ene 4krat v šikani. Za veliko ljudi je pa bilo še eno mesto, četrti ovinek z vsemi 4 kolesi izven meje proge ker je pač bol optimalno, ampak je prbližno isto kot pri formuli na redbull ringu. 2 Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
Rokovnjac 783 Napisano November 10, 2014 Share Napisano November 10, 2014 A ni bilo vključenih penalov? Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
zamex23 1 242 Napisano November 10, 2014 Share Napisano November 10, 2014 Ne. Penali so še slabš. Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
mancSLO 1 945 Napisano November 10, 2014 Share Napisano November 10, 2014 Zdej se pregledujejo posnetki pa štejejo prekrški. Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
Rokovnjac 783 Napisano November 10, 2014 Share Napisano November 10, 2014 Se mi je zdelo, da eni zadnjo šikano vozijo kar preveč naokoli.... Kakorkoli, gremo po vrsti: Q: Vštel sem se s časom, in potem preforsiral zadnji poskus. P10. R: Štart ok, pridobim eno mesto, potem v prvem zavoju dobim poljub z desne, tako da me odnese v levo v nekoga, ampak mi je samo pokazalo rumena oba boka, nič hujšega. Edino moteče je, da potem te poškodbe gledaš celotno dirko. Nato sem do dvajsetega kroga lepo lezel navzgor, prišel do p6, vmes fasal Glavača v drug bok, ko se je neposrečeno vračal na stezo v 5 in 6 zavoju. Po postankih sem prišel nazaj na p11 in spet začel plezati navzgor. Tam okoli 33 kroga sem videl da sprednjim popuščajo gume in sem ga začel tiščati na polno. V predzadnjem krogu ujel spredaj vozečega Urbančiča, samo mi je iztrgalo volan iz prijema zarad silne vneme, in tako ga v zadnjem krogu nisem mogel več prehiteti. Vseeno zadovoljen s konstantno vožnjo, sem pa prepozno začel izkoriščati drugi komplet gum in prazen tank. Na koncu P7. Dober rezultat za ekipo, izkušenj sem si nabral tudi ogromno in že komaj čakam naslednjo dirko. :-) Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
B_U_R_I 3 290 Napisano November 10, 2014 Avtor Share Napisano November 10, 2014 (urejeno) Še stotič bom napisal. Preberte si pravilnik. Petkrat, če vam enkrat ni dost. Ko naslednjič vidim nekoga, ki bo pisal nekaj kar je že v pravilniku objasnjeno, mu bom prilimal eno naključno izbrano sankcijo (ja, sankcijo iz pravilnika!). Uredil November 10, 2014 - Matjaž Murn 1 Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
Mitja Bonča 583 Napisano November 10, 2014 Share Napisano November 10, 2014 No še jaz sem dolžan malce opisati dogajanje na 1. dirki sezone GT3 slovenskega prvenstva. P: doživel sem šok, ker se mi je v trenutko podrl celotna taktika dirke, saj sem prej testiral z povečano obrabo gume (2x ali 3x) in prej sem mi je vedno pošlo, tako sem mel taktiko medium gume in polna posoda za gorivo (za gorivo sem pa že vedel, da ga bom moral šparati skoraj celo dirko, če bom hotel videti cilj, saj je ta krava od McLarna zeeelo požrešna). Kakor koli, na practice sem za test 1x obrabe, se pravi normalne, odpelu 19 krogov, in glej ga zlomka, gume so bile že skoraj izrabljene. Celotna takitka, ki sem jo imel v mislih kar nekaj časa, je šla v nič. No, v tistem trenutku nisem vedel kaj storiti, ali medium in postanek ali pa hard brez postanka, čeprav sem dobil mnogo informacij, da bodo še hard težko, težko zdržale celotno dirko, razen v primeru full šparanja in brez kakršnega koli obračanja, kar namreč povzroči dodatno deformacijo gume in s tem oprijema. Rizik je bil velik in dvom o taktike ostaja... Q: brez problemov, kot sem pričakoval, samo v zadnjem poizkusu sem se v 2. šikani zavretel, ko sem šibal za 1.56 (ampak ni bilo veze, saj sem imel že p1). Aja, tukaj sem se potem na hitro odločil za taktiko dirke in sicer hard gume in brez postanka. R: malce mi je šlo na roke tudi dejstvo, da poleg mene v 1. štartni vrsti ni bilo Mercedesa (super čas Trošt in hvala ), ker vem da je problem, ker so full hitri iz štarta pa še dosti višjo končno dosežejo, tako da proti Mercedesu bi bila težka ohraniti vodilno mesto. Kakorkoli, potegnil sem dobro, Trošt za odtenek še bolje kakor tudi Mercedesa za njim (pomoje je bil Eržen in še eden), ampak sem takoj zaprl bojno linijo, ta da je bila notranja stran 1. ovinka moja. Vedel sem da bo težko ohraniti vodilni položaj, spoh zaradi dejstva, da so bili vsi ki so mi sledili na enem postanku, kar tudi avtomatično pomeni medium gume in pol tanka (jaz hard in poln tank). Voziti sem moral brez napak, ampak se jih nikakor nisem mogel otresti, pa še šparati sem moral z gorivom (ni to hec ne, me je kar potilo ). Okoli 10-15 kroga je prišla še majcena neprilika, ko sta se mi oba po ciljni zelo približala in me hotela prehiteti. Če se v prvem ovinku nebi odpeljal malce naprej v ovinek, bi treščili pomoje vsi, ampak se je pošlo, pošlo se pa ni 10metrov naprej, ker je zaradi prejšnjega manevra Trot "zaputil" idealno linijo, tako da je Eržen dobil šanso po njegovi levi, notranji strani. Lepo sem videl kako sta se zapela. Eržen je prevzel 2. mesto, Trošt pa za njim, oba brez hujših posledic. Tako sem pridobil še malce prednosti in olajšanja, ki pa ni trajalo prav dolgo. Pri izhodu iz 1. ovinka me je malce zaneski in Eržen je ušel mimo. Konstantno mi je malce uhajal (cca 0.2-0.3 sek/krog) do postanka, potem pa sem zopet prevzel mesto vodilnega. Glavač je medtem, ki je tudi bi na taktiki brez postanka prišel na 2. mesto. V zadnji fazi dirke je bilo precej zanimivo prehitevati zaostale za krog, ker se nobeden razen Davida Pipana ni dal zlahka, so kar tekmovali z mano. To je vse lepo in prav, ampak nekateri bi lahko bili malce bolj obzirni, ker če te eden dohiti za krog se nima smisla bosti, je tako? Eden me je celo poskušal prehitevati po ciljni iz zavetrja, nevem kdo je bil, tako da sem samo upal, da mi ne bo priletel v rit. Hvala bogu mi ni (zapomnite si avte oz. imejte vklopljena imena, da se ve kdo je kdo). Po 30. krogu ko sem bil ziher, da bom mel zadosti gotiva do ciljne črte, sem ga pa malce pohodi, tako da sem komot konstantno delal nizle 1.59 kroge in končno tudi malce užival v dirki, kaji prej je bilo prej mučno, največ na račun taktike in nevedenja kako se bo sploh zadeva do konca odvila (mislim na gume in gorivo). Škoda za Glavača, ki si je zaslužil 2. mesto, ampak se mu ni izšlo tako kot se je meni. Ne boste verjeli, po končani dirki sem imel v rezervoarju benza samo še 0.2 litra benza! Noro, noro. Čestitke tudi drugim na podiumu, predvem Dakskoblerju za 2. mesto. Super dirka. ps1: Papler, kaj se je pa tebi zgovilo? Niti Q niti R ti nista šla. Neki je bilo narobe. Ok, pa drugič bolje, prihaja tvoja Imola. ps2: kaj res ni nobenih reziltatov dirke? damn, res škoda, bi bilo fajn videti čase krogov dike. lp vsem. Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
Mitja Bonča 583 Napisano November 10, 2014 Share Napisano November 10, 2014 Q sem še odvozil kar solidno, potem pa sem na začetku dirke naredil kar preveč napak in izgubil kar nekaj mest. V drugem delu dirke sem končno malo bolje ujel ritem. Bonča tebi se opravičujem da sem še te poskušal prehitevati, res mi ni nikjer kazalo modre zastave pa sem jo inštaliral in v igri tudi vklopil.... ne vem kaj še bi bilo potrebno narediti. Ma kdo končne rezultate? A ti si bil? Drugič samo ne tako zagnano. Saj zapomni si zelen avto z belo črto Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
B_U_R_I 3 290 Napisano November 10, 2014 Avtor Share Napisano November 10, 2014 Ne rabi si zapomnit avta, ker ima sigurno nameščeno aplikacijo za modro zastavo. Le-ta mu sporoči, ko ga dohiteva nekdo, ki je hitrejši za en krog. Prepričan sem, da je prebral pravilnik preden se je prijavil v prvenstvo. Vse to namreč piše v pravilniku 1 Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
sennas 1 040 Napisano November 10, 2014 Share Napisano November 10, 2014 Jaz mam občutek da ene aplikacije povzročajo štekanje.......bom postal pozoren na to, sem dal dol ferrito-livetracker al nekaj......spet miljon ur testiranja vsega........prekleti makaronarji! Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
B_U_R_I 3 290 Napisano November 10, 2014 Avtor Share Napisano November 10, 2014 Jst sm mel livetracker in blue flag in ov1 info in spotterja. Pa sumim, da zaradi spotterja nisem imel zvoka gum... BTW, ima kdo mogoče replay prvih 20 krogov? Tisti, ki ste predčasno zapustili server? Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
mancSLO 1 945 Napisano November 10, 2014 Share Napisano November 10, 2014 Ah dej no Mitja, da se nobeden ni umaknil. V ovinek na ravnino pred zadnjima šikanama sem zapeljal desno in še zabremzal, da ja ne bo jokanja po dirki. Zaradi tega manevra mi je Novak za menoj prišel iz 3 na 1 sekundo zaostanka. Imam posnetek in ti ga pošljem na ZS če hočeš. Matjaž: Imam posnetek od 11 kroga, ampak bol od uzadaj. Dajem na YT samo je še 1200 minut? Citiraj Link to post Deli na drugih straneh
Recommended Posts