Skoči na vsebino

Splošna debata

mAxL

Recommended Posts

• Odgovori 2,5k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

No če lahko bi se malo pohvalu, in sicer (že zgoraj na sliki je) je bil moj skin med 20 izbranimi za mod Radical SR3 sicer so pri Studio 397 nekaj pacali z barvami, tako da je dejansko malo drugače iz

No, da poskusim, vsaj malo demantirati vse komentarje uporabnikov, ki igre niso niti preizkusili... Grafika: Ja grafika je taka kot je.. Meni osebno je všeč, če imaš vse vklopljeno, hdr, veter, izp

Posted Images

Uf, toliko odgovorov pa nisem pričakoval :) Hvala vsem!

Assetto Corsa od vseh teh res izgleda najboljše, ampak glede na to, da sem si ravno kupil volan, ni nikakršne realne možnosti, da bi čakal mesec ali več :) Verjetno si bom umislil kar rF2 (eno leto) za začetek, ko pa pride ven Assetto Corsa bom pa videl, kako naprej. Ker sem začetnik na tem področju (do sedaj sem se ukvarjal z letalskimi simulacijami) me večina izpostavljenih pomankljivosti v rF2 verjetno ne bo preveč motila.

Mogoče bo mal grdo zvenelo, popreje preden zapravljaš denar, ma prodej ta Canyon volan, k je taka tema od volana , da je groza, zakaj ti to pametujem? Ker ti bo vse igre pokvarila reč, mislim da ima volan notri feder, groza od volana, ni nobenega občutka, mogoče je bolje kot na tipkovnico, ampak vseeno.

Hja, Canyon je bil 35€, Logitechovi so pa 200€. Ker sem šele začel mi je bilo pač težko kar takoj dati toliko keša. Poleg tega sem malo primerjal različne volane t.i. srednjega razreda in je bil ta Canyon povsod najbolje ocenjen med temi, ki so stali od 30-60€. Seveda sem to počel brez kakršnega koli znanja o volanih (imam pa že več let Saitek Yoke in rudder pedals, tko da nisem čist zelen). Verjamem, da so tisti za 200€ občutno boljši in mogoče si ga bom enkrat nabavil - rabljenega raje ne, ker se te zadeve ponavadi z uporabo znucajo.. bi reku.

Artur je tko ja, sm za 50e ali 40e bi dobil rabljenega Df-ja, pa imaš vsaj odličen FFB , nov tak volan je pa 90e gor do 120e.

Pomoje je bolje 20,30e več za volan, pa kakšno igro manj.

Logitech-DFGT.jpg

Glede rabljenih volanov: če bi sodil po mojih, eden je deset let star logitech mimo rdeč, drug pa G25, bi vsekakor rekel da se splača. Oba sta še super, pa sta se kar nagarala

Z rabljenimi volani je tako kot z vsemi rabljenimi stvarmi. Lahko imaš srečo in dobiš volan, ki je dejansko zelo malo rabljen lahko pa ne. Odvisno od lastnika. Problem je, da ne moreš biti prepričan ali je veliko rabljen ali ne, če se na to dejansko ne spoznaš. Prejšni lastniki seveda rečejo marsikaj (ne rečem da vsi lažejo). Še najbolje se nekako lahko zavaruješ tako(če se že odločiš kupiti rabljeno), da kupiš od nekoga, ki že ima odličen ali vsaj dober renome od prej prodanih rabljenih ali novih izdelkov, kjer lahko vidiš mnenja zadovoljnih ali nezadovoljnih kupcev. Skeptičnost bo tukaj vedno prisotna, vendar pa lahko dejansko profitiraš. Seveda lahko tudi zgubiš, ampak če ne boš nič reskiral, ne boš nič profitiral :) Če so ti mirne noči bolj pomembne potem se pač odločiš še nekoliko počakat in varčevat. Konec koncev pa tudi nove reči niso 100% in včasih je celo bolje, da je neka stvar malo rabljena. Se vsaj ve da deluje. Pri novi pa samo pričakuješ da deluje :) Odločitev je kot vedno, tvoja.

Imate kakšne izkušnje z rabljenimi volani? Jaz sem glede tega precej skeptičen.

Doma mi leži en Microsoft Sidewinder, svoj čas (še pred momotom) je bil odlična zadeva, pa tudi dandanes ima super odzivnost, edino moč motorčka mogoče ni primerljiva in pedali so čisto navadni. Za občutit avto pa je še vedno vrhunski.

Če si doma kje v bližini ali prideš po njega, ti ga posodim. Ne prodam zaradi sentimentalne vrednosti :)

Pošlji ZS, če si zainteresiran.

Hja, te sem pa očitno spregledal. :( Definitivno bi se za to odločil.

Imate kakšne izkušnje z rabljenimi volani? Jaz sem glede tega precej skeptičen.

Preko SloRacinga (mali oglasi) nabavil G27 kakšno leto nazaj in sem zelo zadovoljen (baje imam srečo). Kar se pa investicije v simulacije tiče, NKPro je sicer za začetek malo zahteven, pa MP je bolj švoh, pa star je že 7 let (in je temu primerna grafika) ampak za 5 al 7 € dobiš zelo veliko (še vedno eden boljših ffb). Če bi preživel tudi ob ne ravno nabolj atraktivni grafiki, je poceni GameStockCar 2012, narejen na osnovi rf1, miniji so zakon, ostalo pa je tudi v redu. Amapk ja, jaz sem bolj nedeljski voznik in sem kar z vsem zadovoljen (pCars, rF2, stari GTR2, stari rF1, modi za rF1), malo poglej na YT, da dobiš občutek, kaj pričakovati. Ima pa play prav, volan je dobro imeti dober, če želiš imeti od vožnje kaj več, sigurno dobiš kakšnega DFGT ugodno. Res nima sklopke, ampak za začetek .....

Doma mi leži en Microsoft Sidewinder, svoj čas (še pred momotom) je bil odlična zadeva, pa tudi dandanes ima super odzivnost, edino moč motorčka mogoče ni primerljiva in pedali so čisto navadni. Za občutit avto pa je še vedno vrhunski.

Če si doma kje v bližini ali prideš po njega, ti ga posodim. Ne prodam zaradi sentimentalne vrednosti :)

Pošlji ZS, če si zainteresiran.

Najlepša hvala za ponudbo, ampak sem se odločil, da bom ta volan, ki ga imam sedaj, prodal in kupil Driving Force.. na mimovrste je 139€. Bom verjetno kar novega, ker res ne bi rad preizkušal sreče :)

Hja, to je pa spet zgodba za debato. Za tak denar - ali še kaj manj - dobiš G25, ki je konkretno več volana od DF GT (pa ne, da je ta slab, sem ga imel in je dobra zadeva za pod 100€). Če pa nočeš riskirati...

Kje se pa da to dobiti za tak denar ali manj? Čist informativno sem pogledal na Bolho in tam je najcenejši rabljen G25 169€. Za 139€ pa dobim nov Driving Force. Jaz se zavedam, da tudi tu velja kolko dnarja, tolko muske in da so tisti za 300€+ najboljši, ampak to je v tem trenutku, ko se šele začenjam, občutno preveč. Mogoče čez par mesecev. Okol 100€ plus minus par deset bi pa še šlo.

Vzami nekaj pri Playu. Še nikol ni ničesar slabega prodal, če pa že, je vedno zrihtal, da je blo prov za kupca (npr. NOVI Fanatec volani).

Ane Play?

Sliši se zanimivo...

Vzami nekaj pri Playu. Še nikol ni ničesar slabega prodal, če pa že, je vedno zrihtal, da je blo prov za kupca (npr. NOVI Fanatec volani).

Ane Play?

Play bo sigurn neki imel, ni vrag da se ne bi neki tudi zate našlo. Definitvno se splača G25 za mal več kot 139 (DFGT) dobit, razliko v denarju volan upraviči. In potem razliko, ki si jo dal za volan, not prineseš z GSC namesto rF2.