Skoči na vsebino

Splošna debata

mAxL

Recommended Posts

• Odgovori 2,5k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

No če lahko bi se malo pohvalu, in sicer (že zgoraj na sliki je) je bil moj skin med 20 izbranimi za mod Radical SR3 sicer so pri Studio 397 nekaj pacali z barvami, tako da je dejansko malo drugače iz

No, da poskusim, vsaj malo demantirati vse komentarje uporabnikov, ki igre niso niti preizkusili... Grafika: Ja grafika je taka kot je.. Meni osebno je všeč, če imaš vse vklopljeno, hdr, veter, izp

Posted Images

Ja žou mi je da je enim čist u k*** (pa vseeno še kar spremljajo to temo po drugi strani), men je super in sem vesel da mam trenutno vsaj ENO top simulacijo, ki jo lohk igram online..(iR nikoli nisem probal)

Cajt bi bil da se tisti ta nejeverni že enkrat odločte a res ne verjamete več v rF2 in v tem primeru nehate smetit teme z enimi in istimi komentarji, ker ste že fajn dolgočasni.

Pozdravljeni!

Jaz sem tu čist frišen, pa tudi kar se dirkaških simulacij tiče. Pred kratkim sem si nabavil volan (Canyon CNG-GW03N) sedaj pa bi se vrgel v kakšno dirkaško simulacijo. Na netu sem malo pobrskal kaj dogaja na tem področju in prišel do zaključka, da sta trenutno v vrhu iRacing in rFacrtor2. Po temeljitem pregledu njihovih spletnih strani in raznih forumov sem dobil občutek, da je rFactor boljša izbira (grafika, razvoj, cena,..) edino kar vedno znova in znova berem je, da folk ne verjame, da bo kdaj zadeva končana. Zdaj sem pa malo v dilemi.. naj dam tistih 85$ in tvegam, da iz tega ne bo nič ali naj grem po dražji iRacing poti? Verjetno je to eno tistih n00b vprašanj ampak po pravici povedano se mi ne da brati vseh teh 61 forumskih strani na to temo. Po vsej verjetnosti nekega konkretnega odgovora ne bom dobil, mogoče pa obstaja podatek/ocena kje je več Slovencev.. iR ali rF2? Je kdo plačal 85$ za naročnino?

Pozdravljen Artur!

Tako kot je mAxL povedal, bi na tvojem mestu malce počakal in investiral v Assetto Corsa.

V tem času pa ti lahko čas krajšajo še vedno kvalitetni rFactor (enka) in njegovi modi ter za smešno nizke cene Race serija izpod rok SimBina. Lahko tudi preizkusiš RaceRoomRacingExperience, ki ima nekaj brezplačnih vsebin.

Če se odločiš za rF2 pa bi na tvojem mestu vzel navadno verzijo in ne lifetime, pa plačaš cca 35€ in maš všteto 1 leto online-a. Manj tvegaš.

V vsakem primeru ti svetujem da prvo probaš demo in se sam prepričaš kaj ti najbolj leži, ker je očitno da imamo različne okuse.

Mene osebno za AC skrbi to, da bojo predvsem "navadni" avti not, kar pa mi ni gušt za vozit.

Glede na to, da si pripravljen dati omenjenih 85 evrov, ne tvegaš kaj veliko razen časa in glede na to da si nov, je najbolje da sprobaš vse. Za 7 evrov lahko sprobaš AC in rf2. Kako? Kupiš Netkar pro za 7€ in s tem lahko sprobaš AC tech preview. Rf2 te pride nekaj čez 40€ in v roku enega mesca lahko dobiš refund, v kolikor to ni to. Se pravi si lahko praktično zastonj dodobra sprobal igro. Je pa tako: Rf2 je že veliko bolj obsežen z vsebino in že nudi kar precejšen pogled v to kar lahko od igre pričakujemo. Po drugi strani pa je to igra ki bo verjetno doživela še veliko sprememb v svojem življenskem ciklusu, ampak na daljši rok. Če pa ti bo recimo AC tech preview že z enim avtom in progo veliko boljši, potem veš v katero smer bo šel tvoj denar v prihodnosti. Imaš še seveda Iracing ampak to je že druga zgodba. Iracing je poceni samo če so ti odlično organiziran tekmovanja ljubša od tega, da imaš pod prsti igro, ki se najbolje približa simulaciji. Ker to iracing ta trenutek zagotovo več ni. Ampak to je tvoja odločitev.

Mogoče bo mal grdo zvenelo, popreje preden zapravljaš denar, ma prodej ta Canyon volan, k je taka tema od volana , da je groza, zakaj ti to pametujem? Ker ti bo vse igre pokvarila reč, mislim da ima volan notri feder, groza od volana, ni nobenega občutka, mogoče je bolje kot na tipkovnico, ampak vseeno. Prodej hudiča, pa kupi rabljenega Logitech DF GTja ali proja , se dobi poceni, in garantiram, da ti bo vsaka igra dosti bolj zanimiva oz. vsaj vozna. Sicer jaz bi si sprva nabavil raje nekaj od Race07 in vse ostalo, ko pride cela verzija AC-ja, nato ac, če ne bo sost pa še iR pa imaš mir hehe....samo vemo ja, denar,denar,dinarji....

Seveda zgleda. Ampak to je vse na maksimalnimi nastavitvami. Predvsem je tukaj važen 8xSSAA. Je pa težko, da bo nekdo, ki nima najnovejših komponent, to igro lahko normalno poganjal ob takšnih nastavitvah. Problem rF2 je nekonstantna vizualizacija. Pod določenimi pogoji(sonce, kot gledanja, čas), igra zgleda zelo solidno, že pod drugimi postane bolj "flat". Je pa veliko odvisno tudi od kvalitete narejene proge. Recimo proge od Feelsa mi ne zgledajo "flat" niti z nižjimi nastavitvami, medtem ko večina konvertiranih prog imam lahko na maksimalnih detajlih in še vseeno zgledajo dokaj "flat". Veliko vlogo tukaj verjetno igrajo tudi detajli in resolucija tekstur na posameznih objektih. Se pa stvari glede tega zadnje čase kar izboljšujejo. ISI z vsako progo in avtom dviguje vizualno kvaliteto.

Build 156, max nastavitve, neobdelan screenshot(moj):

max-detail-rf2.jpg