B_U_R_I 3 290 Napisano October 5, 2017 Share Napisano October 5, 2017 Welcome to the wonderful world of .ini tweaking instead of driving. Se vidi, da sem čedalje bližje penziji in mi gre to že počas na živce. Kako ne morejo tam dobit teh najbolj popularnih volanov in v špilu naredit profile in prave konfiguracije, da se uporabnikom ni treba s tem ukvarjat... 1 Citiraj Link to post
57X 962 Napisano October 5, 2017 Share Napisano October 5, 2017 (urejeno) Tle ni fora v nastavitvah volana, Matjaž No .ini edit needed. Edina nastavitev, povezana z volanom je tista "car spec FFB", ki se jo v AC sicer nastavlja s PgUp/PgDn v cockpitu (FFB gain or smth.?) in je stvar osebne preference. Tisti deadzone, ki ga Marko omenja, pa je čisto nekaj drugega. Vem, ker se sam imel podobne probleme že, ko sem se prvič soočil z AMS. Bedn feeling, res. Dokler mi ni Terzić setupa za Formula1 V12 dal.. Takrat se je pa začelo veselje :D. Škoda, ker ne vozite z nami automobiliste. Tam se na Caterhamih res lepo občuti, kaj se da naredit s setupom - Alen dejansko naredi čisto drug avto. @Grebenc Gašper in še kdo, lahko potrdijo. in tu je pač problem, ker AC (kokr sm probal IR pred leti, je blo še slabš) enostavno ne daje občutka prednjih gum in vzmetenja in človk mal pozabi, da avto spredaj "plava", če ga ne stršaš. Kdor je kdaj katrco vozil, bo vedel o čem govorim. Kot bi imela luft v volanskem zglobu.. tud, ko je bla pri miru, si volan premikal 30 stopinj levo/desno, pa se gume tud premaknile niso. se je pa katraca malenkost nagnila na levo/desno stran Hočem rečt, da ima BT20 tako soft default setup, da se čuti, kot bi bil deadzone, pa ni. Je pa to seveda na BT20 še toliko bolj izrazito. Verjetno zaradi načina/geometrije takratnega vzmetenja.@markop maš moj setup v priponki. bi ti ga že zadnjič stisnu, pa sm bil v službi, ko sem bral, potem mi je pa šlo iz glave ven. Ni ne vem kaj, treba ga je še malenkost zvišat, ker drgne po tleh. nima pa "deadzona". Upam, da bo rešil tvoj problem. Potestiraj in poročaj pls BT20.rar Uredil October 5, 2017 - 57X 1 1 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano October 5, 2017 Share Napisano October 5, 2017 Pred 2 urama , Matjaž Murn je napisal: Welcome to the wonderful world of .ini tweaking instead of driving. Se vidi, da sem čedalje bližje penziji in mi gre to že počas na živce. Kako ne morejo tam dobit teh najbolj popularnih volanov in v špilu naredit profile in prave konfiguracije, da se uporabnikom ni treba s tem ukvarjat... Enako! Pa ne samo volan, tudi usposobiti VR mi para živce v tej simulaciji. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano October 5, 2017 Share Napisano October 5, 2017 @57X: Ko premaknem volan se volan v cockpitu ne premakne, dokler ne premeknem za 15° in več. Pol pa volan skoči na pravo pozicijo. Vem kaj misliš z vzmetenjem. Tokrat je nekaj z nastavitvami samega volana. Citiraj Link to post
terga 402 Napisano October 5, 2017 Share Napisano October 5, 2017 Izklop volan v kokpitu, pa je problem rešen 1 Citiraj Link to post
57X 962 Napisano October 5, 2017 Share Napisano October 5, 2017 Marko, si probal set? Isto? Citiraj Link to post
terga 402 Napisano October 5, 2017 Share Napisano October 5, 2017 (urejeno) Probi naloudat default nastavitve? Si se mogoce kej igral z deadzoni ali kaj podobnega? Drugacepa ne vem kaj govorite. Kaksen ini tweaking? Nasa ekipa cela vozi VEC s prakticno default ffb nastavitvami. Tezje je AC nastavit. Uredil October 5, 2017 - terga 1 Citiraj Link to post
markop 702 Napisano October 6, 2017 Share Napisano October 6, 2017 Oj. Min torque nastavitev je zgleda prijela. Dead zone ni pomagal. Thx. 1 Citiraj Link to post
Grebenc Gašper 193 Napisano October 6, 2017 Share Napisano October 6, 2017 56 minutes ago, markop said: Oj. Min torque nastavitev je zgleda prijela. Dead zone ni pomagal. Thx. Min. torque je tudi nastavitev za zmanjševanje deadzone. Nastavljen naj bi bil do te meje, da ko ne držiš volana in si v avtu pri miru volan ne oscilira. Jaz imam na 0.5 % kar se mi zdi zelo malo, kljub temu mi volan malenkost oscilira (par milimetrov v vsako stran) ampak če imam pa brez se pa pozna deadzone. Pač logitechi Citiraj Link to post
markop 702 Napisano October 19, 2017 Share Napisano October 19, 2017 (urejeno) Vidim, da sta 2 slo-racing serverja aktivna, ampak mi piše "different version". Server je na verziji 1109, jaz pa zgleda, da na 1108. Zakaj se mi avtomatsko ne updejta, če imam tako nastavljeno v Steamu ? Uredil October 19, 2017 - markop Citiraj Link to post
bofu 175 Napisano October 19, 2017 Share Napisano October 19, 2017 (urejeno) Jap, trenutno smo postavili 2. Sklepam, ker sta možnosti dx9 in dx11, da potem ni avtomatsko. Pojdi pod betas in ročno izberi 1109 pa je to to ... Uredil October 19, 2017 - bofu 1 Citiraj Link to post
markop 702 Napisano October 20, 2017 Share Napisano October 20, 2017 Dump question....kje se nastavi moč FFB. Rad bi da je volan trši oz. sedaj je nastavljen na nek minimum in je precej malahav in mrtev. Citiraj Link to post
Grebenc Gašper 193 Napisano October 20, 2017 Share Napisano October 20, 2017 Pod controls v settingsih mas tut nastavitve kot so, ffb smoothing, kar seveda hočeš 0 ali čim manj za čimbolj raw ffb, edino če ti hoče volan razpadit od tresljajev ampak na srečo ni to asseto corsa tako da lahko imaš tudi na logitechu na 0. Potem maš pa car specific ffb, tisto si daj na več pa bo močneje, lahko pa tudi in car z + in - nastavljaš menda. če map preveč dead centra pa min force za minimalno gor pa probaš 1 Citiraj Link to post
markop 702 Napisano October 20, 2017 Share Napisano October 20, 2017 Smooting in dead zone je ok. Na splošno bi rad več moči. Bom probal tisti car specific multiplier. A neke overall strenght nastavitve pa ni? Citiraj Link to post
Grebenc Gašper 193 Napisano October 20, 2017 Share Napisano October 20, 2017 Ne kolker js vem druga ni. To je to. Razn tisto in car sam nevem tocno kje je pa ce je bindano serijsko Citiraj Link to post
Recommended Posts