Skoči na vsebino

Splošna debata

mAxL

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Odgovori 2,5k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

No če lahko bi se malo pohvalu, in sicer (že zgoraj na sliki je) je bil moj skin med 20 izbranimi za mod Radical SR3 sicer so pri Studio 397 nekaj pacali z barvami, tako da je dejansko malo drugače iz

No, da poskusim, vsaj malo demantirati vse komentarje uporabnikov, ki igre niso niti preizkusili... Grafika: Ja grafika je taka kot je.. Meni osebno je všeč, če imaš vse vklopljeno, hdr, veter, izp

Posted Images

Tole pa zgleda dobro. Kako se kej rfactor kosa z Asseto Corsa in Project Cars? Vem da so preference tudi malo subjektivne ampak sem nekje bral da velik profičev trenira prav na rfactorju.

Moje mnenje?

Assetto Corasa daaaaleč No.1

Pred mesecem dni sem probal demo rF2 in bil tako razočaran, da sem ga še isti dan izbrisal. Verjamem, če nebi bilo Assetto Corse, bi najverjetneje rF2 še vedno vozil, tako pa...

Project Cars? Te pa sploh ne moreš dati v isti koš z Assetto Corso niti ne rF2 (je pač arkada) in še obupna povrh vsega. Največji problem špila je, da hoče biti obenem simulacija in arkada. To je pa praktično nemogoče, kar s tudi odraža. Osebno slabše fizike še nisem videl, tudi pra-stari GP1 (iz leta 1992 je boljši, sramota).

Meni je rF2 boljši, vse je bolj živo, občutek hitrosti je boljši, FFB neprimerno boljši. Vendar, ker nimam dosti časa za vozit, vozim tisto kar se vozi na Slo-Racing, kar je trenutno AC.

Če hočeš dobit odgovor na to kaj ti je boljše ene 20 ur prešpilaj eno in potem še drugo, pa se boš komot odloču. Ne pa po 1 uri ocenjevat, kot je verjetno storil tudi Bonča.. [krniki]  Pa nočem navijat za eno ali drugo, le povdarjam da si je treba čas vzet. rF2 ponuja ogromno dinamike, ki se je ne da sprobat v 1 uri. Kar za AC ne morem rečt, žal...

Moje mnenje je, da če ne igraš minimalno en teden skupaj brez da voziš še ostale igre, potem težko podaš prave občutke. Druga stvar ki, je pri rF2 bolj važna kot pri kateri koli drugi igri je dokaj dober volan in četudi je g27 solidna zadeva, je še vedno daleč od tega da bi lahko z njim izkoristili ves potencial, ki ga rF ponuja. Je pa prvi vtis verjetno res pri AC boljši, sploh pri cestnih avtomobilih, če virtualne mašine primerjamo z resničnimi, bolj analogno deluje vse pri AC, a po drugi strani pa tudi manj dinamično. Obadva naslova imata dobre in slabe strani, a če damo obema dovolj časa, sta obadva zraven z SCE daleč pred vsemi ostalimi novimi, kar je tudi logično, saj imajo dotični daleč več izkušenj in znanja iz "driver in the loop" simulacij. Na začetku je vedno veliko blefiranja in marketinga, a pride čas ko je treba to tudi dokazat in takrat se pokaže kdo so tisti, ki dejansko znajo.

rF2 je za moje pojme daleč najboljša simulacija dirkanja. Seveda je tudi AC dobra,ampak trenutno bi raje investiral v rF2,ker je bolj primerna za kakšne ligaške podvige. Poleg tega vsebuje super vremenske spremembe,sušenje ceste po dežju,obraba in obnašanje pnevmatik je ful vrhunsko narejena,fizika avtomobilov je super,zvok prav tako. AC pa je še na žalost nedokončan izdelek,bolj kot ne primeren za hot lap. To kar naredi AC zanimivo je,da so vse proge,ki so jih izdali Kunos lasersko skenirane,avti so narejeni do potankosti,da ne omenjam fizike,ki je vrhunska (FFB je morda malce nedodelan ampak se da). Manjkajo vremenske spremembe,morda dnevno-nočni cikel (ki ga ne bo nikoli), postanki v boksih so tako tako (če dirkaš proti Ai sploh ni postankov in omejen na samo 10 krogov,razen,če onemogočiš porabo goriva,kar je malce žalostno). 

Tako bom rekel,vsakemu svoje in vsake oči imajo svojega malarja. Če imaš denar in čas si nabavi vse kar je na sceni in testiraj. Sicer pa imaš rF2 demo in ga le probaj. Ac recimo nima demota,ampak dalje pa ti ne bom svetoval ;) Project CARS je za moje pojme dobra dirkačina,ampak ni čistokrvna simulacija. Za fun dirke super,zelo lepa grafika,dnevno nočni cikli,spreminjajoče se vreme. Potem pa so še slabe strani: igra je nedokončan izdelek,veliko napak(popravljajo bore malo.

Daleč najboljša? Ma dej no...

Zakaj pa misliš, da sem obupal po eni uri?

Mitja moraš gledati široko prespektivno in ne kot fijakarski konj. Lepo,da ti je AC všeč,ampak,če želiš podati konstruktivno kritiko jo moraš podati tako,da bo zares konstruktivna. Če tebi igra ni dobra še ne pomeni,da ostalim 5 miljardam ne bo. Sicer pa v eni uri,še prav gum nisi zlizal v rF2.

Mogoče, ampak nevem, enostavno me špil ni potegnil. Saj, če nebi bilo AC, bi se sigurno bolj posvetil rF2, v to ne dvomim, ampak tako pa ne, niti zato, ker že tako ni časa dovolj. No če je tebi všeč, potem jo vozi, jaz te sigurno ne bom prepričeval v nasprotno. Pa veliko užitkov :)

Daleč najboljša? Ma dej no...

Zakaj pa misliš, da sem obupal po eni uri?

Se pravi sem mel prav glede ene ure.. :D Sam tolk da se ve kolk teže ima komentar..

No bom pa js povedu ko mam pa malo več kot bonča :D Njihov prodajni model je pretiran prvo kot prvo. 80€ za doživljensko online WTF? Potem pa 50€ al kuk sm dal za enoletno. Prvo kot prvo serverji mrtvi na pol in to že od samega začetka igre, največ kar sem užival od te igre je bilo 2ure Nordschleife z GT3 avti dirka na Racedepartment. Ostalo pa tako tako, filing pride s časom, zelo nerealno ko so gume hladne ampak ko se ogrejejo je kar lepo vozit..seveda ne vseh avtov in tu je glavni problem rf2. Modi so tako različne kvalitete da boli glava, prav tako proge. Vsak server ima svoje mode kar pomeni skor vsakič downloadat vsaj 15 minut da lahk voziš. FFB se mi zdi da je bil na začetku boljši kot pa je sedaj. Skratka..predrago+premalo orginal contenta+premalo ljudi. Ubistvu je to rfactor 1.5, malo boljša grafika in prenovljena fizika.

Tisti rfactor na katerem vadijo proji je rfactorPRO in ga sploh ni mogoče kupit, na tistem sistemu imajo nordschleife skenirano že kar nekaj časa, še pred kunosom.