kimikaze 342 Napisano June 18, 2012 Share Napisano June 18, 2012 Igra ima potencial tudi iz grafičnega vidika. Vse je odvisno od truda in znanja in izkušenj, ki ga moder vloži v projekt. Drugače pa tisti ki pravite, da se igra razvija 7 let. Ja prav imate, le da se je takrat imenovala rfactor 1. Nadaljevnje rfactor2 je pač samo logična evolucija. Na novo pridobljeno znanje(rfpro), ki ga je treba implementirat. Igra je konstantno v razvoju in na neki točki, kjer bo preskok velik, se razvijalci pač odločijo da se bo igra imenovala kot naslednjica. In mislim da imajo po sedmih letih vso pravico. Fizikalni model tako že sedaj povozi vse kar je do sedaj lazilo po svetu. Seveda ni perfekten. Občutek pri vožnji(sploh starin) daleč prekaša vse do sedaj. Razvijalci so vlagali trud v točke, ki so daleč bolj pomembne za prihodnost in uspešnost igre, kot pa je sama grafika. Njihova naloga je, da poskrbijo za grafični in fizični pogon, ki ima potencial. Potem je samo vprašanje časa, ko bomo zagledali prve zares navdušujoče mode. Nekateri pozabljate, da ISI ni čistokrvno zabavno igračarsko podjetje in kot tako jim ni prioriteta sama grafika. Čeprav mislim da so tudi tu lahko odlični, sploh pri ustvarjanju atmosfere. Oni poskrbijo za orodje, moderji pa za material. Edino resno nevarnost trenutno vidim v AC. Citiraj Link to post
edgeslo 1 162 Napisano June 18, 2012 Share Napisano June 18, 2012 Se strinjam do neke mere obstaja pa tudi druga plat te zgodbe Če bi vsi v igračkarski industriji delal s takim tempom, bi danes bil realese Dukem Nukem 1. Imajo pa res implementirane določene features- je ki jih ostale resne simulacije še nimajo. Sicer pa je čisto enostavno ,preživel ali pa dobro služil bo tisti proizvajalec za katerim bo stal velik community in zadeva ne bo prepoceni... Ja dobro ste prebral, prepoceni. Če je zadeva prepoceni potem nekih izboljšav iz strani proizvajalca ni (recimo rFactor1 je dobil par update-ov ampak nič kaj drastično pomembnega razen odpravljanja težav),kar pa je še najhuje ne moreš normalno dirkat online ker se vedno najde nekaj mučcev ki reskirajo tistih 40€ in dejansko pridejo online samo štale delat, zdaj ali je to namerno ali ne niti ni važno. Je pa tudi odvisno kako to vzameš... recimo iRacing cca 100€ na leto je veliko za špil, za hobi pa kar se mene tiče drobiž. Če bo kaj resna konkurenca iRacingu bo to mogoče AC ali pa mogoče GTR 3, samo mrtve bomo šteli ko bo moč tole dvoje sprobat. Modanje pa je kar se mene tiče mimo.... nekaj kar samo vizualno zgleda tako kot je v resnici, pelje pa se tako kot se je moderjem zdelo me ne zanima. Me pa nihče ne prepriča da moderji lahko naredijo enako kot recimo AC ali iRacing, ki potratita ure in ure s podatki telemetrije iz avtov + tovarniškimi informacijami. Give me the most real thing possible or i don't want nothing P.S. : Hehe ko bi le res tako ingame zgledalo Citiraj Link to post
kimikaze 342 Napisano June 18, 2012 Share Napisano June 18, 2012 Govorim o pogonu ne o sami igri. Torej, ker pa je igra kot celota res odvisna tudi od ljudi, ki velikokrat nimajo nobenega stika z realnostjo, je potem jasno da nek rfactor ne more oziroma težko parira z kvaliteto vsebine kakšnemu iRacingu. In to je ravno največja težava takšnega sistema. Velika nekonsistentnost kvalitete vsebine in potem igra kot celota izpade veliko veliko slabše kot je njen dejanski potencial. Bomo videli kaj bo nastalo z napovedanega sodelovanja z uradno serijo formule 2. Iracinga ne vozim ker se mi ne splača zaradi časa, verjamem pa, da je kakovost na visokem nivoju, predvsem kar se tiče natančnosti simuliranja nekega vozila. Ps.: Slike so dejansko zelo malo editirane, pa še to tiste ki imajo motion blur plus katera ki ima povečano ostrino. Vendar tudi to mislijo razvijalci dodati. Citiraj Link to post
kimikaze 342 Napisano June 18, 2012 Share Napisano June 18, 2012 Še nekaj unedited ingame slikic, da prevaramo še nekaj v rfactor verujočih 5 Citiraj Link to post
gregor vodicar 476 Napisano June 18, 2012 Share Napisano June 18, 2012 Edgleslo, kdaj si nazadnje igral rf2 online? Jaz sem prejšnji vikend vozil megane na public serverjih, pa se je dogajalo zelo malo nesreč oziroma ni bilo velikih razlik med dirkači.. Murn sam sem probal iracing in rf2. Po updatu 0.85, lahko mirne duše rečem, da mi je rf2 veliko ljubši kot ir. Pred tem je bilo res še veliko buggov, pa tudi sama grafika ni bila baš nešto.. In kar mi je najbolj všeč pri rf2.. Spremenjlijve vremenske razmere.. Aja še to sem pozabil dodati.. Meni osebno je način kot ga ima ISI (veliko št. modov) zelo všeč. Je že res, da je 90% modov brezveznih (meni osebno.. mogoče so drugim dobri).. vendar so nekateri izredno kvalitetni.. Če pa že gledam na tisto skeniranje avtov pa ne vem kva mi pa po pravici povedano dol visi, ker če se mi en avto pelje kot stara karjola v vožnji z njim ne uživam in tega ne štejem pod hobi. Je pa to tako kot pri ženskah.. pač stvar okusa.. Za moj okus je rf2 trenutno najboljša simulacija.. KimiKaze, a velik voziš rf2? Bi se lahko zmenil pa se šli malo skupaj peljat. Citiraj Link to post
kimikaze 342 Napisano June 18, 2012 Share Napisano June 18, 2012 KimiKaze, a velik voziš rf2? Bi se lahko zmenil pa se šli malo skupaj peljat. Žal sem trenutno v takšni situaciji, ko imam zelo malo časa. Pač začelo se mi je takšno obdobje v življenju ko moram nekaj ustvarit za svojo prihodnost. Službeno sem večinoma v tujini, tako da imam zelo malo časa za hobije. Vseeno hvala na povabilu . Citiraj Link to post
edgeslo 1 162 Napisano June 18, 2012 Share Napisano June 18, 2012 Edgleslo, kdaj si nazadnje igral rf2 online? Jaz sem prejšnji vikend vozil megane na public serverjih, pa se je dogajalo zelo malo nesreč oziroma ni bilo velikih razlik med dirkači.. Murn sam sem probal iracing in rf2. Po updatu 0.85, lahko mirne duše rečem, da mi je rf2 veliko ljubši kot ir. Pred tem je bilo res še veliko buggov, pa tudi sama grafika ni bila baš nešto.. In kar mi je najbolj všeč pri rf2.. Spremenjlijve vremenske razmere.. Aja še to sem pozabil dodati.. Meni osebno je način kot ga ima ISI (veliko št. modov) zelo všeč. Je že res, da je 90% modov brezveznih (meni osebno.. mogoče so drugim dobri).. vendar so nekateri izredno kvalitetni.. Če pa že gledam na tisto skeniranje avtov pa ne vem kva mi pa po pravici povedano dol visi, ker če se mi en avto pelje kot stara karjola v vožnji z njim ne uživam in tega ne štejem pod hobi. Je pa to tako kot pri ženskah.. pač stvar okusa.. Za moj okus je rf2 trenutno najboljša simulacija.. KimiKaze, a velik voziš rf2? Bi se lahko zmenil pa se šli malo skupaj peljat. Že kar nekaj časa ne.. redno edino čitam na iRacing forumu ko se menijo med sabo in probam vzet eno zlato sredino med funboy-i in hater-ji Bom napisal takole... potencial je samo ti release-i pač še vedno niso na nivoju, konec koncev pa govorimo o beta verziji... Dokler ne dajo final release me tud ne zanima kaj dosti po pravici povedano. At the moment je top shit iR like it or not. @kamikaze.... mal editirane ? Tole so editirane oreng, zgleda kot NFS če ne še bolj načičkano. Razen če so v zadnjem buildu naredil čudež Citiraj Link to post
gregor vodicar 476 Napisano June 18, 2012 Share Napisano June 18, 2012 Že kar nekaj časa ne.. redno edino čitam na iRacing forumu ko se menijo med sabo in probam vzet eno zlato sredino med funboy-i in hater-ji Bom napisal takole... potencial je samo ti release-i pač še vedno niso na nivoju, konec koncev pa govorimo o beta verziji... Dokler ne dajo final release me tud ne zanima kaj dosti po pravici povedano. At the moment je top shit iR like it or not. @kamikaze.... mal editirane ? Tole so editirane oreng, zgleda kot NFS če ne še bolj načičkano. Razen če so v zadnjem buildu naredil čudež To je isto kot bi reku, da je trenutno LaToya top šit like it or not.. Pač teb ja.. Men pač ne Citiraj Link to post
sennas 1 040 Napisano June 18, 2012 Share Napisano June 18, 2012 Bom dal slikce, ker takole kot je tam zadeva defintivno ne zgleda . Je vedno boljše, je pa še zmeraj dosti napak, ma je razveseljivo da se odpravljajo. Avti imajo GRIP, čutijo se dobro, ni vse na ledu kot v iR mazda . Potencial vsekakor je, je pa zdaj še prezgodaj, povsem zgrešen je pa tale sitem modov, 10x prekomplicirano (moreš bit že ultra g33k ). Dajmo času čas, zdaj še ni za navalit v nakup (serverji niso lih top obiskani).....Obeta pa v bližnji prihodnosti. Citiraj Link to post
edgeslo 1 162 Napisano June 18, 2012 Share Napisano June 18, 2012 To je isto kot bi reku, da je trenutno LaToya top šit like it or not.. Pač teb ja.. Men pač ne Nope, to zame ni isto (še Murko zgleda boljš babe od tega zmazka) iRacing je še kaj več kot sam špil, sam je treba imet account pa mal pogledat da to pogruntaš Citiraj Link to post
play 502 Napisano June 19, 2012 Share Napisano June 19, 2012 Špil r2 je meni čist hud, samo taka grafika če bi bila, bi blo pa noro, ne vem zakaj nam lažejo. Povezava! Citiraj Link to post
sennas 1 040 Napisano June 19, 2012 Share Napisano June 19, 2012 Tako je pa zares (zahec) grafika na takihle nastavitvah (ne prav slabih): In ja: hi hi 2 Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano June 19, 2012 Share Napisano June 19, 2012 Dej dej, to je zihr še rF1... A ne vidš, da so števci še isti pa okvir s podatki o časih ... Oh, wait ... Po zgornjih "skoraj nič editiranih" slikah sem že resno razmišljal, da bi tole sprobal... Zdej pa 1 Citiraj Link to post
Recommended Posts