B_U_R_I 3 290 Napisano April 20, 2015 Share Napisano April 20, 2015 (urejeno) Prek Innboxa na Siolu je nemogoče postavit server. Gre samo z lastno PPPoE povezavo, ki pa prinaša ostale težave. To ne drži. Za vse dirke GT3 prvenstva smo imeli tako postavljeno... @Marko - sedaj sem se še nekaj spomnil - jaz sem vedno moral dodati acserver med izjeme Windows Firewalla - poskusi še to, če še nisi... Uredil April 20, 2015 - Matjaž Murn Citiraj Link to post
markop 702 Napisano April 20, 2015 Share Napisano April 20, 2015 Ok, bom. Kar se tiče konfiguracije jo bom nalimal danes zvečer (sedaj nimam dostopa). Je pa to ta ista tvoja, ki si jo prilepil enkrat tukaj nekje. Le porti so spremenjeni. Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano April 20, 2015 Share Napisano April 20, 2015 Ok. Preveri pri portih, da imaš UDP in TCP port enak ter da imaš pickup_mode enablan ... Pa seveda izjeme v Windows FW. Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano April 20, 2015 Avtor Share Napisano April 20, 2015 Prek Innboxa na Siolu je nemogoče postavit server. Gre samo z lastno PPPoE povezavo, ki pa prinaša ostale težave. To ne drži. Za vse dirke GT3 prvenstva smo imeli tako postavljeno... @Marko - sedaj sem se še nekaj spomnil - jaz sem vedno moral dodati acserver med izjeme Windows Firewalla - poskusi še to, če še nisi... No, pri meni ni šlo. Tudi tehniki na Siolu pa tach friki na ostalih forumih ugotavljajo, da so določene težave z portforwardingom prek modema konfiguriranega kot ruter. Ker je pač tako, mi je edina rešitev lastna povezava ki pa deluje super. Treningi na Vallelungi so na mojem serverju skoraj vsak večer. Marko že ve, pa še kdo. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano April 20, 2015 Share Napisano April 20, 2015 Treningi na Vallelungi so na mojem serverju skoraj vsak večer. Marko že ve, pa še kdo. PKG Racing ima zaprte treninge. Preizkušajo se namreč magične nastavitve in še nevidene linije. LOL Šalo na stran, Marjan, okoli katere ure je server aktiven ? Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano April 20, 2015 Avtor Share Napisano April 20, 2015 Čakaj, a sem te zamenjal. Saj debatirava na mojem BMW Sloracing serverju že nekaj dni. Sinoči, ko si moral spat, smo še fajn švical na progi. Res so hudi dvoboji...Server je od caa. 20h pa do konca raznih brotherjev pa barov, ko je doma mir, hehe... Vse je za nekaj dobro. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano April 20, 2015 Share Napisano April 20, 2015 Ne ne ta pravi sem Malo sarkazma zakaj hočem postavit moj lastni server je bilo to. V resnici rabim server, da bi lahko treniral, ko imam čas. Server pa zato, ker lahko tako simuliram pogoje dirke. Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano April 20, 2015 Avtor Share Napisano April 20, 2015 Ma drugač greš hotlapat na green (ali pa še klik nazaj podlagi) proti duhcu, pa sproti vidiš, kje pridobivaš/zgubljaš. Jest server nastavim caa.tako kot Matjaž, edino kazni dam od igre, ker folk nima plp-ja. Crasherji so mal problem, ampak po pol noči je precej boljš. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano April 21, 2015 Share Napisano April 21, 2015 Sporočam, da se je na koncu uspešno izšlo. Zgleda da je bil trik v Win firewall nastavitvah. Jaz grem pol gor lokalno (LAN) drugi pa normalno z "join" server. 2 Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano April 21, 2015 Share Napisano April 21, 2015 Me veseli, da si rešil Kot že rečeno, ni težav s Telekomovimi modemi... Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano April 21, 2015 Avtor Share Napisano April 21, 2015 Sporočam, da se je na koncu uspešno izšlo. Zgleda da je bil trik v Win firewall nastavitvah. Jaz grem pol gor lokalno (LAN) drugi pa normalno z "join" server. Za kaj pa še ti ne greš gor normalno, pa če poveš (lahko tudi na zs), keri trik je v firewallu. Ker meni lastna PPPoE povezava connecta brez trikov v firewallu, prek Siol modema pa ni šlo nikakor. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano April 21, 2015 Share Napisano April 21, 2015 Sploh ni skrivnosti: 1) V siol sem nastavil port forwarding: a) TCP port 9554 b) UDP port 9554 c) TCP port 8099 (to je tisti HTTP port iz konfiguracije) Te nastavitve se morajo odrazati v config fajlu od serverja (pozabil vceraj prilepit gor). 2) V windowsih v firewall nastavitvah je potrebno dodati izjemo v smislu katere aplikacije lahko dostopajo do mreze in sicer v obe smeri. http://windows.microsoft.com/en-us/windows/communicate-through-windows-firewall#1TC=windows-7 To je to. Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano April 21, 2015 Share Napisano April 21, 2015 Sporočam, da se je na koncu uspešno izšlo. Zgleda da je bil trik v Win firewall nastavitvah. Jaz grem pol gor lokalno (LAN) drugi pa normalno z "join" server. Za kaj pa še ti ne greš gor normalno, pa če poveš (lahko tudi na zs), keri trik je v firewallu. Ker meni lastna PPPoE povezava connecta brez trikov v firewallu, prek Siol modema pa ni šlo nikakor. Ne moreš gor zaradi načina delovanaj AC serverja. Server se avtenticira z nekim centralnim Kunos strežnikom in se najprej vzpostavi povezava med tvojim strežnikom in strežnikom od Kunos. Ko uporabnik v igri pridobi seznam strežnikov, ga pridobi od tega centralnega strežnika. Centralni strežnik pa uporabniku posreduje potrebne informacije o tem, kako se povezati s tvojim strežnikom. Torej je pot povezave: uporabnik -> centralni strežnik -> tvoj strežnik V primeru, da se sam hočeš povezat na svojem strežniku, nekateri usmerjevalniki zaradi varnosti in zmanjšanja porabe sredstev onemogočajo zunanje povezave na local loopback naslove (nesmiselno je to, da se hočeš ti na svoj strežnik povezat na ta način, da se najprej vzpostavi povezava ven iz tvojega lokalnega omrežja in se potem preko interneta nazaj v svoje lokalno omrežje povezuješ). Zaradi tega se ti ne moreš "normalno" povezat na svoj strežnik. Zato imaš omogočeno LAN sessions - ker je tvoj strežnik v LAN omrežju in se povežeš preko LAN omrežja... Upam, da sem zadovoljivo razložil princip (ne)delovanja... 1 Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano April 23, 2015 Avtor Share Napisano April 23, 2015 Evo. Deluje prek Siol modem/ruterja. Le jaz se moram conectat preko LAN-a. Deluje mi vse edino Grobnik ne, pa imam zadnjo verzijo. Pa se mi zdi da Ginneta tud ne dela. Kot da neoriginali ne delujejo al kaj. Ampak ni panike. Generalno deluje. En za Matjaža. Ne vem če sme per pit... Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano April 24, 2015 Share Napisano April 24, 2015 Nazadnje ko sem postavljal meni Grobnik tudi ni deloval. Citiraj Link to post
Recommended Posts