daks 193 Napisano May 18, 2014 Share Napisano May 18, 2014 Ola, prosim za kakšen nasvet glede Wi-Fi opreme. Torej nečaku morem zrihtat net, in glede na to da bojo čez čas verjetno v tistem štuku 3 računalniki rabli internet, je namen brezžično to porihtat, da ne bo vse prevrtano itd.. Torej glede na to, da ni AB sten vmes, verjetno nebi smel bit problem s signalom, če je oprema kolkr tolk v redu? Katera oprema bi bla dobra(oddajnik+antena?)? Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano May 18, 2014 Share Napisano May 18, 2014 Wi-Fi 1 Citiraj Link to post
daks 193 Napisano May 18, 2014 Avtor Share Napisano May 18, 2014 Wi-Fi Sej nebi smelo bit problem skoz 2-3 stene, ali? Kaj pa antence? Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano May 18, 2014 Share Napisano May 18, 2014 Več je sten slabši je signal to je dejstvo! Več anten boljši je signal. Router postaviš nekako tako,da je na sredini in potem bo več verjetnosti za boljši signal do vseh računalnikov. Pa še to,več bo uporabnikov slabše je,to mora tudi biti jasno. Razen,če imajo ful dobro internetno povezavo. Seveda je tudi pomembno,če bo eden vlekel torrente ali kako drugače obremenjeval linijo,bodo ostali imeli toliko slabi DL&UL. Jaz ponavadi dodelim hitrost internetne povezave preko wi-fi-ja. Citiraj Link to post
daks 193 Napisano May 18, 2014 Avtor Share Napisano May 18, 2014 Hvala za odgovore! Še to, glede anten me je zanimalo za antene za sprejem signala - desktop compi... Katero anteno predlagaš? Link mogoče? Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano May 18, 2014 Share Napisano May 18, 2014 http://www.dinokomp.si/kategorija/racunalnistvo/mrezna-oprema/ Citiraj Link to post
daks 193 Napisano May 18, 2014 Avtor Share Napisano May 18, 2014 Ima kdo mogoče (dobre)izkušnje s katero firmo/modelom, ki mi ga lahko priporoča? Citiraj Link to post
marcy 60 Napisano May 18, 2014 Share Napisano May 18, 2014 Če bi jaz moral kupit wireless mrežno bi tole: http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mrezna-oprema/brezzicna-mrezna-oprema/mrezne-kartice-vgradne/31823/ Ima podporo za win 8/8.1 itd Pa nekje sem videl da jo za ta denar kar hvalijo. Problem starih je da imajo driverje za stare windowse, ta pa ima na uradni strani fajno podporo. 1 Citiraj Link to post
daks 193 Napisano May 18, 2014 Avtor Share Napisano May 18, 2014 Če bi jaz moral kupit wireless mrežno bi tole: http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mrezna-oprema/brezzicna-mrezna-oprema/mrezne-kartice-vgradne/31823/ Ima podporo za win 8/8.1 itd Pa nekje sem videl da jo za ta denar kar hvalijo. Problem starih je da imajo driverje za stare windowse, ta pa ima na uradni strani fajno podporo. Hmm, piše da je hitrost prenosa 1,2,3 Mb/s, kar je malo malo... Edit: slabo prebral! Hitrost 867Mb/s. Bo verjetno dost Citiraj Link to post
Domen Grča 205 Napisano October 27, 2014 Share Napisano October 27, 2014 Imam problem in sicer sem iz modema do računalnika povezan z wifi zadevco med računalnikom in modemom imam wifi extender da ojača signal , na računalniko pa imam pa ta usb lovilec... je pa to zoprno za igrat ker vsake toliko časa vrže vn za nekaj sekund kot bi se restartalo... pozna kdo rešitev oz. problem Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano October 27, 2014 Share Napisano October 27, 2014 Kabel. Drugega skor nimaš... WiFi je dejansko zelo nestabilna zadeva, ko greš gledat bolj podrobno. Ti teh prekinitev ne opaziš pri surfanju ali kakšni muziki in filmih (buffer). Za online gaming pa rabiš konstantno povezavo, ki je stabilna, ne niha in ne prekinja, za kar WiFi povezava ni najbolj primerna. Citiraj Link to post
Domen Grča 205 Napisano October 27, 2014 Share Napisano October 27, 2014 Hvala za odgovor se mi je kar zdelo da z wifi ne bo nič, zadnjič sem pretrgal kabel sedaj ga moram pa skup (štukat) , pa še ne vem kako to gre moram malo po internetu prebrskat če se to da pa kje dobiš te zadevce Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano October 27, 2014 Share Napisano October 27, 2014 Navaden UTP kabel? Predlagam, da kupiš novega. S štukanjem boš imel več sitnosti kot kaj drugega. 20m kabel je na mimovrste 7€ pa pomoje niso najcenejši ponudnik (nisem preverjal drugje) Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano October 27, 2014 Share Napisano October 27, 2014 Kupi novega alpa vsako žičko posebaj skp zlotaj pa izoliraj. 1 Citiraj Link to post
Domen Grča 205 Napisano October 27, 2014 Share Napisano October 27, 2014 Ja ha sem ravnokar ugotovil da s štukanjem ne bo nič ker nisem tak uber štromar ... problem je pa ta da je kabel obdelan skozi ploščo in se ga neda zamenjat hahaha oz. bo šlo malo ometa stran -.- no še dobr da sm zidar Citiraj Link to post
Recommended Posts