skopusnik 1 374 Napisano March 3, 2016 Share Napisano March 3, 2016 Marjan, a spet sanjaš Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano March 3, 2016 Share Napisano March 3, 2016 Kdo je reku, da mi je Bentley všeč. Tisto pa sploh nikakor ne spada med GT3 ... Lih tak občutek mam, k da se je kakšen bogat šejk spravu v avto in zalutal na progo ... Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano March 3, 2016 Share Napisano March 3, 2016 (urejeno) Če pa vsi ti, ki jih omenjate pridejo, bo pa zadeva že zelo zanimiva. @silicijeva dolina, ? predstavitev bavarca. Če pa res še 911 pride, bo pa to mesarsko klanje tabogatih. Uredil March 4, 2016 - mancSLO Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 4, 2016 Avtor Share Napisano March 4, 2016 Pred 3 urami , Matjaž Murn je napisal: Kdo je reku, da mi je Bentley všeč. Tisto pa sploh nikakor ne spada med GT3 ... Lih tak občutek mam, k da se je kakšen bogat šejk spravu v avto in zalutal na progo ... Potem bolj malo spremljaš Blancpain in GT3 serije,kajti na Panorami 12h je na teh ozki cesti pripeljal na tretjo mesto.Ferrari,Porsche,Mercedes so lahko samo nemo opazovali bitko. No,Mclaren je bil prvi Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano March 4, 2016 Share Napisano March 4, 2016 Morda veš, @silicijeva dolina, kaj se je dogajalo na koncu. Mclaren je sicer zmagal, ampak ga je Bentley skoraj ujel. Mislim, da je bil 5 sec hitrejši v zadnjem krogu? Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano March 4, 2016 Share Napisano March 4, 2016 Tip je tempo spustu? Citiraj Link to post
terga 402 Napisano March 4, 2016 Share Napisano March 4, 2016 Bentley je hiter, to sploh ne debatiramo. Ne spada na GT3 grid, ker je GT3 avto celo tono lažji od cestnega. Nej bo vsaj mal podobnosti, če se nej bi homologacija delala po cestnih avtih. 1 1 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 4, 2016 Avtor Share Napisano March 4, 2016 Pred 12 urami , mancSLO je napisal: Morda veš, @silicijeva dolina, kaj se je dogajalo na koncu. Mclaren je sicer zmagal, ampak ga je Bentley skoraj ujel. Mislim, da je bil 5 sec hitrejši v zadnjem krogu? Ne,Mclaren je bil prvi, Nissan drugi in ravno Nissan je skoraj dobil Mclarna v zadnjem krogu. Ne moreš verjeti kako ga je Nissan žgal čez te ovinke. Na nož prehitevanja. No in Bentley je bil tretji. Zdaj debatirati,da Bentley ne spada v GT3 serijo je brez pomena. Tudi zakaj ima skoraj tono manj je brezveze komentirati. Važno je,da so vrste pisane glede znamk in da je dirka zanimiva. Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano March 4, 2016 Share Napisano March 4, 2016 A ja, ok. Nissan je bil drugi. Žgal ga je pa prej celo dirko Mclaren (sem mislil, da je več klas, ko je tako raztural). Za to sem vprašal, kaj je bilo zadnji krog, da je toliko upočasnil. Verjetno ima Miha prav, čeprav bi se kmalu zakalkulirali. Citiraj Link to post
terga 402 Napisano March 4, 2016 Share Napisano March 4, 2016 Just now, silicijeva dolina said: Zdaj debatirati,da Bentley ne spada v GT3 serijo je brez pomena. Tudi zakaj ima skoraj tono manj je brezveze komentirati. Važno je,da so vrste pisane glede znamk in da je dirka zanimiva. Najboljš pol, da še Renault pride s svojim Espace-om, da bo še bolj pisano Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano March 4, 2016 Share Napisano March 4, 2016 (urejeno) pred 31 minutami, terga je napisal: Najboljš pol, da še Renault pride s svojim Espace-om, da bo še bolj pisano Bomo tle na slo-racing poslali odprto pismo odgovornim, da niso v redu klase postavili. Sicer je GT3 v razcvetu, ampak mi bomo kar... Uredil March 4, 2016 - mancSLO Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 4, 2016 Avtor Share Napisano March 4, 2016 No vsaj nekdo,ki razume,da je brez veze o tem debatirati. Citiraj Link to post
Paps 597 Napisano March 5, 2016 Share Napisano March 5, 2016 Mene Bently ne moti. Na koncu je enakega serijskim avtomobilom samo kakih 20%. Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano March 5, 2016 Share Napisano March 5, 2016 Ja sam zdej ne vemo, al je serijski pretežek al dirkalni prelahek? Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 5, 2016 Avtor Share Napisano March 5, 2016 Ko so Bentley-u vzeli odvečno težo,da so dosegli neko optimalno dirkaško lahko karoserijo,kljub njegovi "gromozanski" velikosti so morali oskubiti tudi kubikažo motorja,da je ustrezal predpisom za GT3 serijo. Serijski Continental je težak 2.320 kg, GT3 pa le 1.300kg. Serijski ima 582 KM/6.000ccm, GT3 500KM/4.000ccm. Je pa zanimivo,da je dirkaška GT3 verzija daljša (4.950mm) od civilne (4.807),kar je tudi razumljivo,saj ima aero dinamični paket,ki prinese dodatno dolžino vozila. Res je,da je vozilo od ostalih manjših nasprotnikov,kot je recimo Mclaren zelo različno po merah in teži. Civilna verzija recimo Mclarna 650S je dolga 4.546mm, GT3 pa 4.534mm. Teža civilne verzije je 1.327kg, GT3 pa 1.240kg. Aston Martin Vantage GT3 je dolg 4.737mm, civilna verzija pa 4.385mm. Teža GT3 1.250 kg, civilna verzija pa 1.665 kg. Lahko bi še dalje našteval in primerjal ampak nekako je Bentley zares zelo nasprotujoč svojemu civilnemu bratu,kar pa ga nekako še bolj oplemeniti,saj so inženirji dokazali,da se lahko še iz tako velikega avta naredi zelo konkurenčen dirkalnik. Nekatere to moti,nekaterim pa nam je to svojevrsten užitek opazovati dirko,kjer ta velikan za sabo pušča že zelo uveljavljene dirkalnike v tej seriji. Seveda je avto imel na začetku kar nekaj problemov,ampak se je videlo,da bo lahko zelo konkuriral v tej seriji. @terga razumem kaj te moti in,če bo Renault-u uspelo spraviti v to serijo še Espace bo pa to za mene vrhunec,saj mi je Renault zelo pri srcu Citiraj Link to post
Recommended Posts