Skoči na vsebino

Sezona 2 [2008/09]

Recommended Posts

Ne vem, a so sam Seatom tok gume se kurle al je samo moj stil vožnje za krivit (ne verjamem glih)? V prvi sem bil gotov že po kakih 9 - 10 krogih, v drugi sem vzel originalen simbinov setup in vozil ful bolj na izi pa je blo čist isto sam da ene 4 kroge kasneje [wall] Obakrat mogu prepustit res visoke uvrstitve zarad tega... Sem gledal vse ostale so imel neprimerno več oprijema kot jest (dost pove že to, da v prvi dirki, ko sem končal in se avto sam pelje naprej se je peljal več po travi kot po asfaltu [Jel2] )

Qual: bi blo lahko boljše (tako kot vsak od nas) ampak P4 je OK.

R1: Štartal dobr, Bonča se je odpeljal naprej, jest pa kmalu začutil priložnost in se držal Jankota kot klop - dokler niso gume šle popolnoma v k.... kaj kmalu po polovici dirke. Takrat sem začel izgubljati ogromno, preprosto nisem bil več zmožen se upirati Apatu, pol prot konc dirke sta me pa še Šimenc in Kurent ujela tako da sem se pač moral zadovoljiti s 6. mestom. Sicer sem razmišljal o postanku, samo so bili zaostanki za menoj premajhni za kaj takega njihov oprijem pa predober in bi s tem sam sebi jamo skopal.

R2: Tud dobr štart, sm se dobre pol dirke spet vozu z Jankotom in Markom (sorry Janko za tisto, wasn´t supposed to happen). Sm vzel drug setup za to dirko pa še bolj na izi sm jo peljal da ja ne bi skuril gum... Na, a se ni ponovila zgodba iz R1 tam nekje v 12 - 13 krogu... Počasi padel na 4. mesto in bil prepričan da me bosta Šimenc in Kurent spet ujela. No vsaj tokrat se to ni zgodil in končal sem kot četrti.

Bottomline: glede na obrabo mojih gum sem lahko z vsem skupaj še kar zadovoljen no :)

P.S.: mimogrede Janko, v trenutku ko sm te zapel si bil drugi, sam je pač Apat v naslednmu ovinku se tud zasukal (pomojm je preveč v ogledalo gledal :P ) tak da si itak prvo mesto prevzel :wink:

• Odgovori 2,3k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Da se ne bomo sam kregal kdo je kej kriv pa kdo ne... ena "fotozgodba" 3 wide T1 - Mejak cist zmesan po 3h kolesih : Ljubljanske Mlekarne skozi Lesmo 1: Sendvič - Šoster = salama :

Posted Images

Bajs vem da sm bil 2. pa se je v naslednjem ovinku Apat zavrtu in sem prevzel vodstvo... Sam pravim da če se nebi obrnu bi verjetno (če bi se on še vseeno zavrtel) pred njim imel ene 8sec prednosti kar nebi kr tko hit zgubu u zadnih krogih. ;) Pa sj nima veze ni pene je blo usaj zanimiva dirka! :D

Pa glede gum... ta dirka je bla sploh težka ker je bla najdalša + drsalnica, kar je bla smrt za FWD avtomobile, ki z sprednjimi kolesi zavijajo, bremzajo, pospesujejo in se zato rabjo velik bolj kot zadna kolesa. Pri BMW se dost bl enakomerno. Verjetno si pa zato lah 1. del mi sledil, ker jst sm sparal gume kolkor se je dalo tko da sem šele 2-3 kroge pred koncem dobim iz boxa sporočilo da so gume znucane. Bolj jih enostavno nism mogu obvarovat, kot sm jih. Prav tako sm vozil z zadnjim wingom na 1, da bi nekak izenaču obrabo zadaj-spredaj.

Denzy najprej si bom video pogledal, pol ti pa odgovorim [ok]

treningi do q so bili dobri, čas zboljšaval iz dneva v dan, ko pa sm prišel do enega limita, se mi je zdelo da dalje ne bo šlo več, skupno naredil od 90 do 105 krogov do q.

kvalifikacije

Sprva odpeljem dosti dobr krog 34.1xxx in sem mislil da bom tukaj ostal, in šlo je še na bolje, podru celo svoj rekord na kvalifikacijah in čas 33.4xxx, za 0,100 boljše kot doma, spet bom pograjal, da določeni se na q vozite skor kot na dirki....enako se pa sam se mi zdi , da sem se enemu BMW-ju preksno umaknil..

Race1

Iz 2 mesta štartam in spet pokvarim svoj štart, na začetku je bila kr fino guzva a na sredini dirke sem vozil za vlakcom in šparal gume za zadnjih 4 kroge in tako dobil še eno mesto, bil na koncu celo 4ti in zelo zelo vesel!! :mrgreen: :mrgreen:

Race2

Štartam iz 5 mesta in spet lepo počasi vozimo vlakec, šparam gume za zadnje kroge, ja bili smo večina na kupu Kurent Vončina in jaz, me zanima kaj sm tako hudega naredil Denziju,vem da sm edin en x ruknil oba Kurenta in Denzija Vončinata in jih spiustil dalje oz. itak me je odneslo, tako da zgubil ni noben nič,Denzy če sm te zrinil ven, pa dvomim se ti fino opravičujem!

Nad celo dirko, gumami, še bolje setup vozila, pa sm prekomerno zadovoljen, ob enem pa še velke pohvale Kurentu, tako se to dela! :mrgreen: [ok]

no naša ekipa je z eno nogo že v Valenci-ji in poldanski čas bo za večeja testiranja, sam bom namenil vsaj 80% mokri trening, ker mi vse skupaj zelo diši na dež!

Napovedali so celo 14dni velkih padavin! :mrgreen:

Bajs se enkat, ni problema, sj si konc koncev tudi počakal [ok].

play mislm da sm jst enkrat u Q eno hondo zaj**al, ker sm počakal/parkiral le kakšne 3 metre pred vhodom v 1. zavoj, ko sem šel sele iz boxa, on pa je bil ze v hitrem krogu. Če si bil to ti se ti opravicujem.

PEK mislim da ne, ker neb peljal iz boksa skor do zadnejga kroga pred mano, sicer plac je bil,sm ko imaš enega res 10m pred sabo, nisi tako dobr(mal te nervira), enako sm jaz pomoje ali mal zaj... enega BMW-a v zadnem ovinku po ravnini ali je celo dobil kaj v zavetreje,ne vem res..

Sm včer smo pa žgal in žgal, skor do 23.00h [Joj][guns]

Jst ne vem kako bi lahko BMWji imeli boljše pogoje glede obrabe gum. Zadnjih 5 krogov se sploh nisem upal na gas pritisnt, ker me je prec okol obrnlo.....v vsak ovinek sem pa driftal....kot da bi imel zadaj kolesa od nakupovalnega vozička :D

Boljše pogoje ima oz. naj bi imeli BMWji zato ker s sprednjimi kolesi samo zavijajo, z zadnjimi pa poganjajo. Torej naj bi bila (v realnosti je!) obraba bolj enakomerno razporejena. Pri FWD je pa to malce drugače. S sprednjimi zavijajo in poganjajo ;)

To naj bi sicer bilo res... Sam so v 2005 sezoni v Puebli FWD avtomobili čist zadi pustil RWD :) Tko da ...

Vsi smo mel probleme z gumami, ker je bila dirka predolga - enostavno preveč krogov. Js sm jih šparal kolikor se je le dalo, tko da mi je v prvi dirki v zadnjem krogu šele napisalo, da imam gume obrabljene. V drugi dirki mi pa sploh ni...

hja..

tu se je pa res pokazalo kdo je prav nastavu avto in kdo samo napol...

treninga poleg mislim da četrtka nisem mel tu skoraj nič, kar se je dobro pokazalo tud v kvalifikacijah...

uspel sem sestavit srednje slab čas, ...

qualy: p13

r1: štartal srednje& se boril do konca kar mi je pripeljalo p3 nad čem sem bil zelo zadovoljen... v l14mi je zatežilo da so gume fuč in nism mel drugega kot obviset in obdržat p3 ...

preveru sem temperaturo gum in ugotovil ter reskiral r2... spremenil sem toe-in, camber in caster spredaj in zadaj, ter skrajšal 5prestavo

r2: štart uspel malo bolje, vendar še vedno ne dobro,... počasi sem se prebijal in lovil tušarja, proga je res spolzka in zelo počasna... ko sem videl da sta se tušar in glavač zapela sem še sam naredil napako (kaj pa gledam v ogledalo...) in glavač me je prehitel.. tudi njega mi je uspelo ujeti in skupaj z bončo smo se priborili do cilja...

tokrat so gume zdržale, čas je bil boljši in občutek sem imel, da se lahko peljem hitreje...

dirka vsekakor ni bila predolga, ampak ravno prav... pol ure dirkanja ni preveč, je pa tudi res, da je zelo ovinkasta in je bilo potrebnega res ogromno dela z volanom.

ker je tudi veliko pospeševanja iz bolj ali manj počasnih ovinkov menim da je (če upoštevam da smo vsi bol ali manj sestaviil srednje dober setup) pripomoglo k (morda) hitrejšim bmwjem to, da imajo zadaj pogon in je bila teža iz ovinkov zadaj, v primerjavi z FWD, kjer bi bil potreben trši (rebump) setup na zadnjih kolesih, da se avto nebi tako dvigoval spredaj... (samo moje razmišlanje in opažanje.. )

drugače pa nisem imel nekih problemov z vozniki in neke pretirane agresije...

se vidimo v španiji (katera pa tudi jaz mislim da bo deževna... pa upam da mi letos povezava zdrži nalive in nevihte :mrgreen:)

PS: točkovanje je.. objavljeno pa bo po zadnji besedi FIA [fbi]

Spain.jpgValencia

Ime:Circuit Ricardo Tormo

Dolžina kroga: 4.005km

Dirka: 26.10.2008; 21:00

Dodatne kvalifikacije: Torek 21.10.2008; 21:00-21:30, Čertek 24.10.2008; 21:00-21:30, Nedelja 26.10.2008; 20:00-20:30

Valencia.gif

Dodatne kvalifikacije 1/3

kvalifikacije1.jpg

Dodatne kvalifikacije 2/3

test.jpg

Upam da ne bo Maxl jezen, če ne pa pobrišipa še en x dodaj...(naj doda)

Kaj zdej čakamo, kakšni so kaj časi in kako se vam pelje avto, meni je proga sorazmerno odlična, se pa spomin od lani, da je treba imeti kr dobr setup za dežno dirko, seveda če bo sploh dež.. :mrgreen:

Guest
Odgovarjanje v tej temi je do nadaljnjega onemogočeno.
  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

• Ustvari novo...