Skoči na vsebino

Sezona 1 [2014]

Recommended Posts

• Odgovori 536
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

GT prvenstvo Prvo prvenstvo v simulaciji Assetto Corsa bo potekalo z dirkalniki GT razreda. V prvenstvu bo izpeljanih 6 dirk, ki bodo potekale ob nedeljah zvečer in sicer s pričetkom uradnega trenin

Ja, na število odjav (skoraj 50%) in današnje F1 dirke je to verjetno res naboljša rešitev!   Dirka je prestavljena, koledar je zamaknjen za en teden!

Start iz ozadja: https://www.youtube.com/watch?v=nquhMKio6x0&feature=youtu.be

Posted Images

Ma ni samo ping, ki je tle bistven, pač koda mora biti tko spisana, da dopušča tudi take maluse kot je visok ping. 

Ponavljam: v pra starem GPL-ju (izpred 16ih let) kjer še na isdn-ju nismo bili (jst sem mel 56k modem) se je dalo vozit tudi do skoraj pol sekunde zamika (se pravi >500ms). To je danes že skoraj nepredstavljivo, ampak z 300ms bi se pa moralo voziti komot.

To je pač delo kode. Je pa težko, verjamem.

Če mene vprašate, bi morali dobiti kakšnega programerja od Papyrusa, ki so naredili Indycar 1 in 2, GPL, Nascar Racing (več njih), in zadnji dve sta omogočali multiplayer. Nascar je sploh blestel - zamislite si 43 avtov eden OB drugemu. S to AC kodo: POLOM!

Deli na drugih straneh

Res ne vem zakaj ne najamejo enga ko ma neki več znanja z multiplayer kodo

In jaz vam povem, da AC ne bo šla daleč od tega kar imamo sedaj, kar vem - take imam slutnje in izkušnje. To kar imamo sedaj je v bistvu še slabše od netKarja, pa močno dvomim, da bo v "končni" verziji ka bolje.

Sej dokler lavfa, lavfa, ampak koda mora upoštevati tudi visoke pinge, morda celo izgubo povezave na sekundo in tko naprej. Dosti je teh frk, ki lahko brez potrebe pripeljejo do neljubih situacij.

Ja, najeti bi morali enega ki to zna, ziher jih je na tem svetu kar nekaj, ni samo bivši Papyrus.

Deli na drugih straneh

No tak slabo spet ne bo. Na wireless ključek glih ne moreš igrat ne ;) ampak na mojem serverju so vsi bili tekoči, sploh z glavačem ki je imel včeraj več pinga kot ponavadi sma imela bitke kolo ob kolesu. 

Deli na drugih straneh

Jst sm tut lahko fural čist na blizu. Dejansko se na tem forumu samo bonča s 110+ms pritožuje. Pa to sem mel jst na ISDNju boljše odzivne čase... Kaj maš to - ljubljanski kabel al še kakšno večje sranje?

Deli na drugih straneh

Na slo serverju imeti 100 pinga je res dosti,razen če ima instant internet,pa še z tem sem imel jaz manjši ping in to pred 7. leti. Edino če je wifi na katerega je že ful uporabnikov obešenih povrh vsega pa še slaba linija z strani ponudnika.

Deli na drugih straneh

Jaz sem bolj oddaljen od mest. Tud centrala (interneta) je zelo daleč in imam 40-80 pinga. Ponavadi okoli 40-50. Tako da če ima kdo več more bit na Triglavu :D

Mi je pa enkrat skurlo mrežno in sem imel začasen wireless. Router je bil oddaljen 2m od računalnika in sem poskusil igrati battlefield in sem po 15min prekinil. Vedno je nabijalo ping visoko. Sem šel malo raziskovat na google in res vsi priporočajo kabel za gaming. Ga ni junaka ki bi igral multiplayer igre na wireless in rekel da nima težav. 

Je pa res da pri AC poskusim igrati samo na serverjih z manj kot 80 pinga, ker nad 80 se avti začnejo že teleportirat in štekat. Vedno se kakšen tak najde. Glede na trenutno kodo igram samo med Slovenci, ker drugače ne gre brez problemov :D

Kot pravi Bonča koda je kar občutljiva, pri 100+ms so že problemi, kateri nebi glih smeli biti. Bomo videli čez čas kako bodo poskusili to rešiti.

Deli na drugih straneh

Če mene vprašate, bi morali dobiti kakšnega programerja od Papyrusa, ki so naredili Indycar 1 in 2, GPL, Nascar Racing (več njih), in zadnji dve sta omogočali multiplayer. Nascar je sploh blestel - zamislite si 43 avtov eden OB drugemu. S to AC kodo: POLOM!

To so vsi v iRacingu. Ker iRacing je bivši Papyrus. Večino folka iz GPL, NR2003... je sedaj iRacing

Sicer pa problem Bonče je, WIFI

Deli na drugih straneh

Jaz ne vem,kako ima kdo doma poštiman wifi in me niti ne zanima,ampak trditev,da ne moreš igrati online iger preko wifi povezave je zelo mimo in ne drži. Sam imam modem povezan na stacionarni PC. Na ta modem je priklopljen router,ki mi oddaja signal po stanovanju in preko wifi povezave moj sin nabija online igre že od nekdaj. Ping ne presega kvote 50 nikoli in če ne verjamete lahko podam dokaze,print screen-e,... Vse je odvisno od internetne povezave,odprtih portov na routerju,požarni zidovi,varnost routerja,debeline zidov,armirane stene,AV,posodabljanje programov med igranjem,..... sploh pa ne moti delovanje wifi signala mikrovalovna pečica,kot je nekdo dejal(ali pa je bila samo šala),enako,kot ne moreš z telefonom prestreči signala pilota za odklepanje avtomobila(vem,brezvezna opazka,ampak vse to so izmišljotine).

Deli na drugih straneh

Ma za wifi bom vedno trdil da ni za gaming,... tudi če že ne zgublja signala/moči na random sam po sebi, pa ima Bonca še drug problem wifija. Kolkor sem jaz slišal, ima wireless povezan na net, ki ni ravno v njegovem "oskrbništvu", tam pa lahko ravno v tem času tamal zažene torrente, ko Bonča špila, pol pa vidimo kaj se zgodi.  

Tle kjer živim, ima tip wireless, jst pa tisti usb ključ za wireless. To je to. Ampak sem opazu, da kdaj kar zgubi signal, pa ga resetiral (ključ) in dela.

Deli na drugih straneh

Če mojemu sinu kaže ping 25 je to pomemben podatek,kako bodo drugi videli njegova dejanja v igri.V tem primeru pa je imel Bonča ping cca 100,kar je tudi sam videl oz,bi lahko videl,če bi pogledal.Seveda je on igral normalno,drugi pa so ga videli kot poskakajočo žogo,zdaj tu,zdaj tam. Pri nekaterih igrah 100 ping  niti ni visoka kvota,pri streljačinah,virtualnih dirkah pa je zelo pomembno,da je ping čim nižji.

Deli na drugih straneh

Ma za wifi bom vedno trdil da ni za gaming,... tudi če že ne zgublja signala/moči na random sam po sebi, pa ima Bonca še drug problem wifija. Kolkor sem jaz slišal, ima wireless povezan na net, ki ni ravno v njegovem "oskrbništvu", tam pa lahko ravno v tem času tamal zažene torrente, ko Bonča špila, pol pa vidimo kaj se zgodi.  

Sem si kar mislil,da mora biti neka zadeva,ki omejuje delovanje wifi-ja.

Deli na drugih straneh