Skoči na vsebino

Video

mAxL

Recommended Posts

• Odgovori 344
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ta pa je moj......  ..malo akcije  

Te "dni"(noči) sem si malčk časa uzel za naredit tale video, na temo vašega-našega ekipnega tekmovanja. Imam le posnetke od Mugella,ma je blo dovolj. Ni glih izpiljen do potankosti,ker mi vzame prev

Ker sem pol videa že naredil prej,mi je bilo škoda nedokončat.Mišljen je bil malčk drgač,ma sm na hitro spacal še drugi del  

Kaj bi vam potem mogu rečt en s kakšnim profi volanom in stopalkami. Vaši T500RS in vaši G27 so igrače za otroke. Pedali, ki nimajo load-cella? Igrače za otroke! Pedala, ki nimajo hidravlike? Igrače za otroke! Ne uporabljate heel&toe ter ročnega menjalnika? Otroci!

Brezvezna debata. Če si hiter, boš hiter na 270° ali pa na 1080° ...

Vam se je čist zmešal. :D

Vedran naprimer igra na G25 na 200° pa poglejte kok je hitr... Kar se navadiš, to pa furaš, pa če je 200 ali pa 900, boš v obeh primerih hiter če si Bonča, Vedran, itd. 

Ta pa je čar, ki se mu pravi talent. Ta določa, koliko hitro določeno stvar zapopadeš. Meni osebno spremembe ne pomenijo dosti, saj se privajam novostim, tako da to niti ni opazno.

Primer, sem si kupu shifter kart, pred tem ga nisem nikoli vozil. In v Čedadu sem že prvič delal čase boljše, kot velika večina amaterskih voznikov, ki vozijo že od panti veka. Itak, da tudi če si kupim G27 to meni ne predstavlja težave, mogoče bi zaradi želje po obvladovanju volana res bil še hitrejši. Ampak pustimo rezervo za kdaj drugič.

Zaradi volana ne boš nič hitrejši to sem siguren. Če si ti navajen na MOMO-ta ga uporabljaj dokler ne bo šel v večna lovišča,ampak tudi,če si boš potem nabavil FREX-a za 2000€ ne bo z njim za sekundo boljši. Je pa res,da je občutek boljši,FFB boljši,bolj natančen,močnejši. To je moje mnenje.

Hehe v RL je vse drugače.

Atze Kerkhof je v intervjuju rekel da je na testiranju formule 3 na določenem ovinku ko je moral vmes šaltat komajda držal volan z eno roko. Tako da je nemogoče biti tako precizen v RL kot v simulacijah ko si lahko poljubno naštimamo FFB. Pa da ne omenjamo ostalih sil ki vplivajo na voznika.

Jaz rF in GTR vozim 450°, AC pa vedno 900°... to je to. Ni šans da grem pod 450.

Tko kot se v kartingu reče, da mora material "dihat" :) 200° je za gamerje :P

Hehe v RL je vse drugače...

Iz prve roke: Joco, ni res!

Edino kar je drugače so sile pa hitrost, ki jo pač moraš dojemati in zaradi slednjega strah. Če pa še tega ni in si fizično sposoben, je isto!

Še en dokaz: imam prijatelja, je Slovenec, ki je pred kratkim vozil, bolje rečeno probal formulo 1, in sicer šasija BAR Honda z Fordovim 600 konjskim motorjem omejen na cca 10k obratov. Kaj je zaključil, feeling je skoraj čisto isti kot bi sedel v "kokpitu" za računalnikom. Oziroma je še boljše - cel nasmejan.

Ja, fizična kondicija je pomoje največja razlika med "dirkanjem" na računalniku in resnično dirkanje pravih dirkalnikov.

Pa še koncentracija je močno na udaru, ko ti pojenja kondicija. No, ta ti lahko upeša tudi na računalniku po določenem času.

Ok, nazaj na temo! Dosti o tem.