Ale 472 Napisano March 3, 2010 Share Napisano March 3, 2010 Ja če se bomo mi odločil za tako točkovanje v nasledni sezoni, bi blo pa fajn da spremenimo tut nekaj glede udeležbe... 2x manjkaš in maš do -100 pik... Ne manjkat! 1 Citiraj Link to post
Mai 134 Napisano March 3, 2010 Share Napisano March 3, 2010 mislim da bi lepo popestrilo zadevo na lestvici, sem pa prepričan da blaznih sprememb nebi bilo, edino tisti ki niso čisto spredaj dobijo še dodatne točke... kar pa je dodaten plus in motivacija ter elan za prihajajoče dirke sem sestavil novo točkovanje, kako bi izgledalo letošnje prvenstvo, če bi uporabljali te točke tudi mi,... kot lahko vidimo ni drastičnih sprememb (kljub manjkanju si še vedno prvi Glavač) predzadnja kolona je z novimi točkami, zadnja pa kot imamo letos 1 Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano March 3, 2010 Share Napisano March 3, 2010 Bravo Mark lepa primerjava. No mal bolj se mi približate (mogoče zato ker mam zlo mal zmag), večje razlike pa res ni. Citiraj Link to post
Ale 472 Napisano March 3, 2010 Share Napisano March 3, 2010 Jaz sem pa opazil par zanimivih razlik. Šoster in jaz imava po starem enako točk - 47:47, po novem bi imel jaz 4 več - 123:119; Murn in Prosen jih imata sedaj enako - 31:31, po novem bi jih prav tako imela enako - 80:80; Makselj in Florjančič po starem - 4:5, po novem pa bi jih imela enako 17:17 Citiraj Link to post
mm46 11 Napisano March 3, 2010 Share Napisano March 3, 2010 Jaz imam tudi po novem 3 točke več kot Novak, po trenutnem pa imava oba 38 Citiraj Link to post
Jure Skraba 8 Napisano March 3, 2010 Share Napisano March 3, 2010 Ma!, a si upošteval samo točke do 8. mesta ali tudi 9. in 10. mesto na posamezni dirki? Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano March 3, 2010 Share Napisano March 3, 2010 Očitno tudi 9. in 10., drugače bi večina še vedno ostala na 0 točkah in ne na 1,2 ali 3 Citiraj Link to post
Mai 134 Napisano March 4, 2010 Share Napisano March 4, 2010 hja, hvala za pohvale, me je prav zanimalo kako bi se zadeva odvijala z novimi točkami in je bilo tako najlažje naredit primerjavo. kot že omenjeno, se tu nagrajuje uspešne voznike, kar pomeni prvih 10 mest in se pozna če si med top10, kot je to bilo pri Alešu, 3x P9 in 1x P10 in seveda še pri ostalih... osebno se mi ne zdi slaba zadeva, sem pa razmišljal, da bi zadevo razširili še naprej od top10..., tako res vsaka uspešna (za posemeznega dirkača v rangu zmožnosti) dirka nekaj šteje.. Citiraj Link to post
mAxL 1 106 Napisano March 5, 2010 Share Napisano March 5, 2010 V nedeljo se z dirkama v Braziliji pričenja nova WTCC sezona. Na testu je bil danes najhitrejši Farfus. Rezultati! Vir: fiawtcc.com 1 Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano March 8, 2010 Share Napisano March 8, 2010 Zgodovina se očitno ponavlja, kar smo videli tudi na včerajšnjem prvem dogodku prvenstva WTCC v Braziliji. Yvan Muller in Gabriele Tarquini sta odšla vsak s po eno zmago že drugo leto zapored in se tako odpravila na naslednjo dirko izenačena na prvem mestu. Prvo dirko je dominirala Chevroletova ekipa in tako zapolnila prva tri mesta. To pa pomeni, da si je pridobila v skupnem točkovanju prednost pred SEATovo ter BMWjevo ekipo in je tako v vodstvu s 70 točkami. Vse oči so bile uprte na novo-ustanovljeno ekipo SR-Sport. Na prvi dirki je najboljšo uvrstitev dosegel ravno Tarquini s četrtim mestom. Aktualni prvak se ni vdal in se je na drugi dirki vrnil v stilu ter zmagal pred drugouvrščenim Genéjem. Skupaj sta imela več kot pet sekund prednosti pred Menujem na tretjem mestu in tako poskrbela za uspešen uvodni vikend ekipe. BMW ekipa RBM je imela več težav na dan dirke, saj se je vreme obrnilo proti njim, kljub temu, da so bili celoten vikend v ospredju. Lokalni junak Augusto Farfus se je moral zadovoljiti z dvema šestima mestoma, Andy Priaulx pa je po petem mestu na prvi dirki moral po kontaktu s Farfusom odstopiti. Presenetili so tudi novinci v prvenstvu. Norbert Michelisz in Michel Nykjær sta pokazala, da lahko sledita tudi bolj izkušenim dirkačem, Fredy Barth si je prisvojil prvo zmago v novem prvenstvu novincev, Darryl O'Young pa se je boril za zmago v točkovanju privatnikov z D'Astejem in Hernándezom. Vir: FIAWTCC Citiraj Link to post
mAxL 1 106 Napisano March 8, 2010 Share Napisano March 8, 2010 Dobr se je spuščav uni Mađar z rumenim Seatom BMW je bil pa prov bogi videti Citiraj Link to post
Mai 134 Napisano March 8, 2010 Share Napisano March 8, 2010 Prve dirke še nisem videl in pohoda Chevyjev, sem pa pogledal včeraj konec druge in pa danes celotno. Bilo kar napeto in izenačeno med dirkači. Sicer BMW jem kar nekaj smole, ampak enostavno ni mogel mimo. Citiraj Link to post
T7ank 16 Napisano March 9, 2010 Share Napisano March 9, 2010 Jaz še tudi nisem videl prve in je tudi nikjer ne morem dobiti. Če jo dobiš kje mi prosim pošlji link. (angleški komentator) Citiraj Link to post
mAxL 1 106 Napisano March 11, 2010 Share Napisano March 11, 2010 Svetovno prvenstvo turnih avtomobilov je z največjim veseljem sporočilo, da so podpisali pogodbo z nemško televizijsko hišo RTL. RTL bo v letošnjem letu prenašal po deset minut najzanimivejših dogodkov iz svet turnih avtomobilov in to pred kvalifikacijami formule ena. Prvič bomo omenjene vrhunce WTCC-ja lahko na RTL-u videli že trinajstega marca, ko bodo na sporedu prve kvalifikacije formule ena letošnje sezone v Bahrajnu. Seveda to ne bo vse, saj bo WTCC na RTL-ovi strani dobil posebno podstran, kjer bodo sveže novice iz sveta turnih avtomobilov in posebno multimedijsko platformo nemške televizijske hiše. Generalni menedžer KSO-ja in vodja WTCC-ja Marcello Lotti je dejal: »Pogodba z RTL-om je zelo pomembna za naš razvoj. Svetovno prvenstvo turnih avtomobilov bomo predstavili še ostalim gledalcem, kar je za nas zelo pomembno in tako verjetno dobili tudi redne gledalce naših dirk. To bo vsekakor povečalo zanimanje za WTCC v Nemčiji.« Vodja RTL-a Manfred Loppe pa je ob tem še dejal: »Zadovoljni smo, da bomo sodelovali z WTCC-jem in da bomo našim gledalcem poleg formule ena prikazali še ostale moto športne serije.« Število gledalcev svetovne serije turnih avtomobilov je v zadnjih petih letih močno raslo. Tako so denimo lani beležili kar 430 milijonov različnih gledalcev, kar je 23% več, kot leto poprej. V svetu lahko WTCC spremljate v več, kot v 160 državah in to na 75 televizijskih mrežah. Vir: F1 Magazin, FIAWTCC Citiraj Link to post
mAxL 1 106 Napisano March 11, 2010 Share Napisano March 11, 2010 Kaj letos pade Monza (23.maj)? Citiraj Link to post
Recommended Posts