Skoči na vsebino

WTCC

play

Recommended Posts

• Odgovori 918
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Slikce drugič

Še objavi jo nekam, pa boš kakšno pismo dobil domov zaradi kraje fotografije  Si vedno zelo brihten, sam na en server ne znaš pridt v Assetto Corsa.

Majstr ni dal miru, je reku da brez "selfija" ne gre domov

Posted Images

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

fia-wtcc-reveal-2009-ent.jpg

Po glasovanju članov WMSC (World Motor Sport Council) in vseh ekip v FIA WTCC prvenstvu, je bila narejena sprememba v sistemu točkovanja. S tem se je tudi WTCC prvenstvo uskladilo z novimi pravili FIA, tako kot so to že storili organizatorji Formule 1 in Svetovnega rally prvenstva (WRC). Sprememba bo v veljavi že na prvi dirki v Curitibi.

Točke bodo dodeljene na vsaki dirki v skladu z naslednjo lestvico:

1. mesto: 25 točk, 2.: 18 točk, 3.: 15 točk, 4.: 12 točk; 5.: 10 točk, 6.: 8 točk, 7.: 6 točk; 8.: 4 točke, 9.: 2 točki; 10.: 1 točka

Čeprav bodo točke dodeljene za prvih deset voznikov v vsakem izmed 24ih dirk prvenstva, to ne bo vplivalo na spremembo vrstnega reda druge dirke. Še vedno bo prvih osem iz prve dirke začelo drugo v obratnem vrstnem redu.

Vir: FIAWTCC

Mi je blo boljše točkovanje do sedaj.

Ja če se bomo mi odločil za tako točkovanje v nasledni sezoni, bi blo pa fajn da spremenimo tut nekaj glede udeležbe...

2x manjkaš in maš do -100 pik...

Ja sliši se dosti 100 pik, sam jih prej dobiš nazaj z zmagovanjem kot 40 po trenutnem točkovanju...po novem bi rabu 15 dirk ob tem, da je konkurent skoz 2., po trenutnem pa rabiš 20 dirk :) Meni je novo bl všeč, ker bl nagradi zmage :)