Skoči na vsebino

Gran Turismo 6 [PlayStation 3]

Recommended Posts

Prijavljeni do sedaj:

Playgame 81-Damjan Šimenc
BiancaGT13-Branka Vidmar
Dolfmajster-Roman Doljak
TxxxT-Tadej Martinčič 
FranciRus - Franci Rus 
Matej-VanObi 
Alesio 
Giffy123 
VIPER-SVB 
Kelbek84

Danes večji trening od 17-18h, pravi test določene piste in vozila oz enako kot na tekmovanju:

-30 min treninga
-30min kvalifikacij

-10 do 15 krogov , obraba gum in bencina na max.

Ker q poteka 30min, je pomebno le eno: da se vozi celih 30min, proti koncu je bencin že na nuli, in zadnjih 10 min se da narediti najboljše čase za q.

Vse ostalo nam je vsem jasno, brez dotikov ali minimalni dotik, če pa se zgodi večji dotik, da odrinem vozilo pred sabo ali ga celo zbijem iz piste-ceste, je pomebno le to, da se vozilo pred nami počaka, se ga spusti dalje in nato grem ponovno za njim, sem pa dosti bolj previden.

Le to so minimalni pogoji. 

• 3 months later...
  • Odgovori 125
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Komej, komej čakam..... [it] Gran Turismo®6 is coming! Acura NSX ’91 *Alfa Romeo TZ3 Stradale ’11 *Alpine A110 1600S ’68 *Audi Sport quattro S1 Rally Car ’86 Ferrari 458 Italia ’09 *Ferrar

Ja, glede na to kar nastane iz teh GT Academy voznikov... bi kakšna PC simulacija s takšnim programom dajala res hitre dirkače. Seveda bi blo treba omejit na 17 let max. Tastari smo sam se za v pokoj

tekmovanje.jpg

Gre za tekmovanje postavljnaje časov, na določeni pisti progi, 30min treninga, 30minut tekmovanja, vsi enaki avti-vozila.

Datum 1.03.2015
Ura: 19H
Pista : Tsukuba
Vozilo:Nissan GT-R Stock

Nagrada v vrednosti 100EUR

Prijave so možne na: info@playgame.si ali preko PSN-JA OBVEZNO: Playgame81 ( V primeru da me ne dodate, ne morete tekmovati!)

PS: Časa je kar nekaj, lahko malo potrenirate, avto naj bo štock, gume stock itd, povdarjam, da je prijava obvezna tudi na moj psn, da lahko vidim nato vaše časa v tekmovanju! 

Igraj igro, mislim da morš prit nekje na 15 al 20% in se ti odklene, malo poguglaj, lp

Silicij, zdej ko bodo treningi bo odklenjeno, pol bo geslo recimo playgamegt6

Danes enako trening..., pomoje pa bodo tapravi časi nekje 55,5xx+

Ne tuninga nič, edino pomagaj si z zavorami, jaz imam spredaj 8 zadej 7 ali 6, avto prej pobremza, probje, včer sm naredu cajt 56,4xxx, se da, kr da se...

dej mi javi razliko ac-ja, kak se ti zdi da se nissmo fura v gt6??

Prijavljeni do sedaj:

PSN imena:

Playgame81
Silicijevadolina
BiancaGT13
Dolfmajster
VIPER-SVB 

• 2 weeks later...

Ne tuninga nič, edino pomagaj si z zavorami, jaz imam spredaj 8 zadej 7 ali 6, avto prej pobremza, probje, včer sm naredu cajt 56,4xxx, se da, kr da se...

dej mi javi razliko ac-ja, kak se ti zdi da se nissmo fura v gt6??

Ok 56,xxx bi še lahko nekako naklepal,55xxx pa je vsaj za mene brez nekih velikih posegov v setup nedosegljiv. 

Glede avtov in njihove fizike pa je moje mnenje,da je GT6 kar dobra simualcija dirkanja,glede na to,da je konzolna igra. GT serije igram od prvega dela dalje pa imam mnenje,da se sama fizika in obnašanje avtov ni nekaj drastično spremenila. Zelo velika razlika je ko voziš Gran Turismo  avte in potem preklopim na AC. Kako se pelje Nissmo v AC ne morem povedati,ker še ga ni.Lahko pa povem,da se recimo BMW Z4 GT3 peljeta zelo različno. V GT6 je ta dirkalnik dosti bolj obvladljiv kot pa v AC.

Brez pomoči kot igramo mi je kar fun dirkati z tem avtom,čeprav se pelje skoraj kot po tračnicah,ampak ko loviš stotinke pa se že iskaže kot prava žival,ki komaj čaka,da jo izpustiš iz ograde :D Ja,je kar dober avto.

Ja večina nas ej od 56,5xx do 57,5xxx, povdarjam, če nas bo danes bore malo, nekje do max 7 tekmovalcev, bomo naredili še enkrat, če pa nas bo vsaj 10+, pa tekmovanje ostane, je dokončno odločeno danes.

Vabljeni od 18.30h dalje bo server online, začetek ob 19h, 30 min treninga, ob 19, 30h do 20.00h pa 30 min tekmovanja.

Povdarjam: brez dotikov, pazite na druge, če nisi v hitrem krogu se OBVEZNO ODMAKNI hitrejšemu, v 30min povdarjam, da je potrebno menjat gume, dotočit ali ne bencin-vaša odločitev, manj je ebncina, hitrejši je avto, an koncu se to skor pozna pol sekunde. 

TT SLO tekmovanje se je odvijalo 1.03.2015 na japonski pisti Tsukuba, idealna pista da smo do konca stestirali Nissana Nissmo 14, vozilo nas je 12 voznikov, ker pa je bil en nepoznan, sem ga žal moral odstraniti, ter drugi je vozil le trening.

Ker je kazalo da nas bo bore malo, sem osebno kar vesel, lahko bi nas bilo še malo več.

Trening je potekal odlično, že v celem dnevu se je čutila napetost, da bodo časi noro dobri, do 18h nikakkor skorjada ni šel čas spod 56,8xx, nato pa ko je bila ura že blizu tekmovanja, kateri se je odvijal od 19,25ure dalje, pa smo fantje pokazali svoje zobe.

Tekmovanje je trajalo le 30min, na majhni pisti, ko nas je bilo vseh zmožnih vožnje, na pisti, je bil pravi občutek TT-ja, noro dobro, po vrhu ko si delal svoj hiter čas, si moral pazitit na druge udeležence, enako oni na vse nas.

Nekateri obvladate pravila, nekateri se še malo učite, po večini lahko vsem rečem, da ste se vozili odlično, gledali na druge,eni pa se še malo podučijo, pa tudi sam sem med njimi, znam hitro kaj spregledati, tžava je ker je zelo kratka pista.

Ker pa je kratka, sem vedel da bodo časi zadnjih 10 minut dobesedno skupaj, pa še kdor je spremljal porabo goriva, in da ga ni dotočil v boksu, je naredil še boljši čas.

Povdrajam da, oz. kar sem opazil je to, da eni ne veste, da ne smete med tekmovanjem fizično v boks, se pravi, ne da se peljem v boks, ampak grem prek menija v boks in žal ostaneš v boksu, ZATO TOČNO TO PAZITE DRUGIČ!

Vozilo če je bilo oprano, pregledano, so konji narasli cca 20hp+, kdor ni tega naredil, je naredil nekaj slabši čas, dovoljeno je bilo tudi balansiranje zavor, pomen učinka je pri vsakem drugačen, odvinso od stila vožnje, sam sem s tem dobil nekako še vsaj 0,400s boljši čas.

Tudi gume so delno problematične, osebno se mi zdi, da ko jih menjaš, anrediš lahko le 2 hitra kroga, ko je guma na 9 ali na 8, meni osebno ni dopustila, da bi naredil najboljšega časa, ampak le nekako za en hiter krog ali dva.

Sam sem sem si mislil, da bosta daleč najhitrejša Kaco- že znani tekmovalec in prvi v SLO ACE, in stavil sme veliko na FranciRus-a, niti pod razno si nisem mislil, da bova oz. bom enako naredil zelo odličen čas (sicer ne vem, vozil sem na plošček, ne na volan), in seveda ciljam na VIPER-SVB-ja (Sergi), težko rečem, da bi midva bila zmožna na koncu konkurirat najboljšim časom, pa vseeno sva pokazala zobe.

Ker je bil TT sestavljen tako, da je bila prekomerna obraba gum in bencina oz je bil to povdarek, da kdor pozna del tekmovanja, se je zavedal da bo čim hitrejši, je pa res da si proti koncu 30min polnega tiščanja, čezdalje bolj zmatran, a vseeno časi so padali fenomenalni.

Kar se tiče udeležbe, mi je bila meja 10 voznikov, pričakoval sem jih vsaj 15, ker vabil sem poslal preko 42, glede nagrade, se še odloččam kaj naredim, to se bova skupaj pogovorila jaz in Sergi, ali se odločim za nagrado sporočim nazaj!

Novo tekmovanje naredimo enako nedelja, enaka ura 19h+, datum pa 22.03.2015, večji in uradni trening pa 8 in 15.03.2015

Pisto vemo katero, za bolid pa se še odločimo, sicer je pa res da je Nissmo res fenomenalen lepo vozen avto.

Vsem velke pohvale za udeležbo, velike pohvale na odlični vožnji in se spet vidmo na pisti in upamd a vam je bilo všeč, čeprav nismo dirkali, smo se imeli noro dobro!

rezultati-gt-002.jpg 

SLO TT TEKMOVANJE 2 del!

Pista: Mid-Field Raceway
Avto: BMW Vision Gran Turismo

Časovnica:

-Uradni treningi: Večina vsaki drugi dan od 17h dalje

-Večji trening: 14.03 Sobota ob 18h in nedelja 15.03 ob 18h (Danes povabljenih prek 60)

-TT tekmovanje: Nedelja 15.03 ob 17h, do 17.30h trening, TT tekmovanje 17.30+ (Server bo online od 17h dalje)

Povabljenih bo trenutno nad 60 tekmovalcev, koliko nas bo, pa bomo videli, če imate še kakšnega prijatleja ki fura, lahko je tudi tujec, se mi naj javi njegov psn in ga dodam, ali naj od mene doda, moj PSN: Playgame81

Plakat še pride.

http://www.youtube.com/watch?v=NP55Drnn8Hc