Skoči na vsebino

Sezona 4 [2013]

Recommended Posts

• Odgovori 551
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tako, po treh letih je čas za novo prvenstvo s temi francoskimi dirkalniki - Renault Clio CUP 2013 španskega modderja eddy3spain. V prvenstvu bo izpeljanih 6 dirkaških vikendov s po dvema dirkama. Prv

Eden izmed najbolj izkušenih in najhitrejših dirkačev na forumu pa se obnašaš kot 5 letni otrok. A naj ti jaz pridem pa ti poiščem IPje in se ti skonektam na pravi server? Če ne moreš eno stran nazaj

Ne vem kdo se me je sposodil, sem glih iz šihta, če se da kako preverit ali pa priti do IP kdo je vozil bi bil zelo hvaležen, ker ga bom še jest pol odlomu.

Bonča rajši povej še ostalim na kak način bi bili hitrejši :P

Si pa postavil vprašanje. Potem gremo lahko vsi v pravo F1.

Študiraj malce, vozi, vozi, preglej telemetrijo in še enkrat vozi. To ponavljaj v nedogled, dokler nisi No.1.

Got it?

Mitja, ni časa več za treninge. Jaz sem en tistih, ki za iztisnit zadnjo sekundo nuca 100 krogov (ajde s temi clioti 30), poleg tega pa se mi "politika sekanja" tu ne ujema z dirkanjem z angleži in potem imam tam vedno probleme s privajanjem na počasnejše linije na isti progi :)

Če bodo pa še kdaj škode, se pa lahko zmenimo kaj, s tistimi imam kar dosti km v riti :)

T7ank, ko sem jaz začel dirkat v lfs z nekaterimi alieni, sem skoraj obupal. Ni mi bilo jasno, zakaj so lahko toliko hitrejši. Po tisoč in več krogih pa vidiš, da se da ogromno narediti, včasih tudi izzvati kakega. Je pa to trda pot, ki traja in rezultati lahko pridejo zelo pozno :)

Tut jest bi se strinjal s temi komentarji glede vloženega cajta v to da rataš hitr. Jest recimo mam volan že več kot 10 let, je pa res da online furam cca. 2 leti, in tu se je šele nardila tista razlika. Mamo tut srečo da je močna konkurenca tle na Slo-racingu, tko da se lohk tut dost naučiš, če maš voljo. In ja, to sm hotu rečt, pr vsem skupej je, kar se mene tiče, samo ena filozofija: če imaš veselje do tega se boš prej al slej navadu, če ga nimaš je pa itak brezveze se matrat pa silt [ok]

Tud js sem bil sicer že od začetka kr hiter(s simracingom se ukvarjam od 14./15. leta :)) ampak leta in leta sem vozil podoben setup za vse avte, podoben stil itd... Čez leta se naučiš kako določen avto vozit in iztisnit čim več(npr. kak stil je potrebno met za Clio s sprednjim pogonom ali pa npr. BMW WTCC z zadnjim...), kako nastavit setup(sicer ne pridobiš sekund s setom ampak vseeno nekaj desetink in boljšo konstantnost...), kakšno strategijo narest za dirko itd.

Do nedavnega sem na vseh avtih imel precej podkrmarjen setup, po vseh letih v simracing pa obvladam tudi najtežje dirkalnike, tako se je tud filozofija glede vožnje/seta spremenila in grem dost bolj na risk.

Prav tako sem šel iz rotacije volana 290° na 450°. Kar nekaj desetink mi je prineslo ko sem nastavil "Speed senstitive steering" na 0%!! Sicer je z 0% težje vozit(linearen volan), ampak če maš to nastavitev preveč imaš ogromen understeer v hitrih ovinkih).

Tako da velik trdega dela je potrebno da enkrat prideš na top, ampak se splača. Užitek je ko imaš 100% samozavest in se niti ne trudiš preveč pa vseeno zmaguješ :)

PS - Volan imam pa 6 let star, tako da niti ni tako pomemben. Ali pa je mogoče, tako da ko dobim novga nimate šans :D

Da se vrnim na Clio Cup.

Fajn si tole organiziral Fabjan. Fajn dirke (so bile verjetno vse), fajn udeležba, vse super uglavnem. :)

Kaj pa bomo zdaj do oktobra? (takrat naj bi bil že assetto)

rf1 očitno še ni mrtev, gleda na tale cup... kaj ko bi ene openwheel udarli? GP3 se mi zdi da je nov mod za rfactor, bi ga blo fajn sprobat. :P

Ja dejmo se neki novga lotit, samo ne ob vikendih k mam takrat kup drugih dirk :D Mogoče torki, da bo PEK mel cajt. Me zanima če še ima hitrost. Pred leti je bil nekoliko hitrejši od mene, zdaj mislim da sva tam tam če oba nardima kolikor tolk treninga (vsaj 10 krogov :)).