mAxL 1 106 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Dirka 1 Dirka 2 Točkovanje! Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Starost je to, ni več reflexov, ne za babe ne za avte 1 Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Pek je očitno kot fanatec... zelo prehitro začne vse crkovat in postane neuporabno 1 Citiraj Link to post
Mitja Bonča 583 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Ja in ti Tomaž? Kje si ti pustil hitrost? Tebe pravtako pogrešamo med najhitrejšimi... Da nimaš tudi ti kaj od Fanateca mogoče back to topic: wow, 3. mesto skupno. Si pa nisem mislil. Hudo. Citiraj Link to post
T7ank 16 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Bonča rajši povej še ostalim na kak način bi bili hitrejši Treba volane menjat ali pa jih nastavit? Citiraj Link to post
Mitja Bonča 583 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Bonča rajši povej še ostalim na kak način bi bili hitrejši Si pa postavil vprašanje. Potem gremo lahko vsi v pravo F1. Študiraj malce, vozi, vozi, preglej telemetrijo in še enkrat vozi. To ponavljaj v nedogled, dokler nisi No.1. Got it? Citiraj Link to post
Grega Balazic 295 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Volan ti ne bo prinesel sekundo. Mogoče 2-3 desetinki zaradi boljšega feedbacka. Ali imaš skill ali pa nimaš. Eni znajo ustvarjati umetnijo, drugi packarijo, tretji nekaj vmes. In kot je Bonča omenil, ogromno treninga in dela. 1 Citiraj Link to post
Mitja Bonča 583 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Ja, točno tako kot je Grega povedal. Imaš ali nimaš. To imaš prirojeno, s treningom to samo še izpopolnjuješ. Vsak ima kaj, ni pa rečeno, da je to vožnja, taka ali drugačna. Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Mitja, ni časa več za treninge. Jaz sem en tistih, ki za iztisnit zadnjo sekundo nuca 100 krogov (ajde s temi clioti 30), poleg tega pa se mi "politika sekanja" tu ne ujema z dirkanjem z angleži in potem imam tam vedno probleme s privajanjem na počasnejše linije na isti progi Če bodo pa še kdaj škode, se pa lahko zmenimo kaj, s tistimi imam kar dosti km v riti T7ank, ko sem jaz začel dirkat v lfs z nekaterimi alieni, sem skoraj obupal. Ni mi bilo jasno, zakaj so lahko toliko hitrejši. Po tisoč in več krogih pa vidiš, da se da ogromno narediti, včasih tudi izzvati kakega. Je pa to trda pot, ki traja in rezultati lahko pridejo zelo pozno Citiraj Link to post
daks 193 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Tut jest bi se strinjal s temi komentarji glede vloženega cajta v to da rataš hitr. Jest recimo mam volan že več kot 10 let, je pa res da online furam cca. 2 leti, in tu se je šele nardila tista razlika. Mamo tut srečo da je močna konkurenca tle na Slo-racingu, tko da se lohk tut dost naučiš, če maš voljo. In ja, to sm hotu rečt, pr vsem skupej je, kar se mene tiče, samo ena filozofija: če imaš veselje do tega se boš prej al slej navadu, če ga nimaš je pa itak brezveze se matrat pa silt 3 Citiraj Link to post
JocoG23 416 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Tud js sem bil sicer že od začetka kr hiter(s simracingom se ukvarjam od 14./15. leta ) ampak leta in leta sem vozil podoben setup za vse avte, podoben stil itd... Čez leta se naučiš kako določen avto vozit in iztisnit čim več(npr. kak stil je potrebno met za Clio s sprednjim pogonom ali pa npr. BMW WTCC z zadnjim...), kako nastavit setup(sicer ne pridobiš sekund s setom ampak vseeno nekaj desetink in boljšo konstantnost...), kakšno strategijo narest za dirko itd. Do nedavnega sem na vseh avtih imel precej podkrmarjen setup, po vseh letih v simracing pa obvladam tudi najtežje dirkalnike, tako se je tud filozofija glede vožnje/seta spremenila in grem dost bolj na risk. Prav tako sem šel iz rotacije volana 290° na 450°. Kar nekaj desetink mi je prineslo ko sem nastavil "Speed senstitive steering" na 0%!! Sicer je z 0% težje vozit(linearen volan), ampak če maš to nastavitev preveč imaš ogromen understeer v hitrih ovinkih). Tako da velik trdega dela je potrebno da enkrat prideš na top, ampak se splača. Užitek je ko imaš 100% samozavest in se niti ne trudiš preveč pa vseeno zmaguješ PS - Volan imam pa 6 let star, tako da niti ni tako pomemben. Ali pa je mogoče, tako da ko dobim novga nimate šans 1 Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Da se vrnim na Clio Cup. Fajn si tole organiziral Fabjan. Fajn dirke (so bile verjetno vse), fajn udeležba, vse super uglavnem. Kaj pa bomo zdaj do oktobra? (takrat naj bi bil že assetto) rf1 očitno še ni mrtev, gleda na tale cup... kaj ko bi ene openwheel udarli? GP3 se mi zdi da je nov mod za rfactor, bi ga blo fajn sprobat. Citiraj Link to post
JocoG23 416 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Ja dejmo se neki novga lotit, samo ne ob vikendih k mam takrat kup drugih dirk Mogoče torki, da bo PEK mel cajt. Me zanima če še ima hitrost. Pred leti je bil nekoliko hitrejši od mene, zdaj mislim da sva tam tam če oba nardima kolikor tolk treninga (vsaj 10 krogov ). Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 se zna zgodit da si hitrejši... ja Torek bi bil kul Citiraj Link to post
Mitja Bonča 583 Napisano July 2, 2013 Share Napisano July 2, 2013 Kaj pa netkar (predhodnika AC)? Koliko vas ima ta špil? Je dosti boljši od rF. Citiraj Link to post
Recommended Posts