play 502 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Damjan ti si mal narobe zastopu ka sm js hotu povedat. Ti si svetoval da naj bi za manjše napake na volanih oz. stvari ki so za tebe malenkosti kot je škripanje in luft v volanu sami šli gledat v volan kaj je narobe. Js sm glede takih detajlov zelo alergičen na izdelke in niti podrazno ne bi šel sam razdirat. Najprej kontaktiram prodajalca če pozna problem in pa kaj se da naredit. Js sm zlo nežen z volani zato tudi ne pričakujem takih poškodb zaradi prevelikega FFBja in grobega ravnanja, tako da sem prepričan da če se kaj zalomi se zaradi slabe izdelave. S tvojo trgovino do sedaj še nikakrnših težav pa sem že naročil kar nekaj stvari, ne volanov..so bile pa konzole in razni ostali dodatki za računalnik. Pravim pa da ne moreš pričakovat od kupca da bo sam brenkal po volanu, ki je še v garanciji pa četudi je treba samo jermen podmazat da neha škripat. Hm razdirat, reč ni povezana v garanciji, komto daš dol volan in zašraufaš volan nazaj, mogoče še zalimaš vijake, ta del ni povezan glede garancije, ne strgaš nalepke, lahk vsaka stranka da dol 1000x volan, da meni nazaj, moram dati pdo garancijo, tukaj sem lahko samo tiho, to ima stranka pravico, še pri TH ti svetujejo kaj sam naredi! No sej počasi bomo imeli čisto sliko , vi boste mene zastopili, jaz vam itak zastopim, Danielov odogovor je zelo realen: -volan če mal več voziš, si bolj grob, povdarjam, tudi sam sem, se 100% počasi razmaje -imam dve varjante, lahk sem siten, dam tak volan pdo garancijo in upam da dobim novega, oni menjajo ponavadi volane -lahk pa sem vsaj mal talenta, razdrem, 3min dela, zna vsak 10letnih če ima doma bogi imbus šrafncigar, pregledam tiste vijake, jih dam ven, zalimam nazaj not, stvar rešena, če pa hočem mal potunat reč, enako kot je napisal Daniel, dam ven, urežem nove navoje, dam druge šrafe not, zalimam, reč bo delovala, in se napaka skor ne ponovi nazaj, ++ še to, da tak volan, ki je imel večje vijake itd, je bil izven centra, model ga je vsaj 10x rašrafaul, volan je kasneje umru, bil iz centra, sem ga dal na garancijo, dobil drug volan, kaj to pomeni , da TH dovoli tako predelavo volana, jim je vseeno. Na koncu meni sm ni vseeno, govorim le za th 500 volan, da če se razmaje, da je v garancijo, pa naj bo vsak vsaj toliko talenta, da pregleda reči... ena čudna, če se mi bicikl na novem avtu odšraufa, vijak ali dva, avto ima garancijo 7let, bom peljal pod garancijo, da mi 2 vijaka zašraufjao, ma men bi se smejali no. Še en x povdarajm, nočem nič slabega, hočem le relano povedati, kaj se dogaja, nikoli dod anes je že skor 15let, da komu ne bi uveljavil garancijo, če ne drugega tkoj keš vrnem, tle sploh ni debate, gre se le kak strošek imam, ker pač nisem uradni serviser, če bi bil, bi ali zavrnil tako reč, ali lepo računal 1 h dela, in stranka bi nazaj dobila zašrafuna volan, račun za 30e, in vednost da lahko to sama naredi, je pa logično vsaj upam, če bo volan razšrafuna ima lufta, se lahk zelo hitro tista okrogla plastika notri zlomi. Citiraj Link to post
play 502 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Damjan ti si mal narobe zastopu ka sm js hotu povedat. Ti si svetoval da naj bi za manjše napake na volanih oz. stvari ki so za tebe malenkosti kot je škripanje in luft v volanu sami šli gledat v volan kaj je narobe. Js sm glede takih detajlov zelo alergičen na izdelke in niti podrazno ne bi šel sam razdirat. Najprej kontaktiram prodajalca če pozna problem in pa kaj se da naredit. Js sm zlo nežen z volani zato tudi ne pričakujem takih poškodb zaradi prevelikega FFBja in grobega ravnanja, tako da sem prepričan da če se kaj zalomi se zaradi slabe izdelave. S tvojo trgovino do sedaj še nikakrnših težav pa sem že naročil kar nekaj stvari, ne volanov..so bile pa konzole in razni ostali dodatki za računalnik. Pravim pa da ne moreš pričakovat od kupca da bo sam brenkal po volanu, ki je še v garanciji pa četudi je treba samo jermen podmazat da neha škripat. Odgovor ti dam čist jasen, glede bicikla na avtu in garancije, ni pojnt ta , da en volan se ne rašraufa, en se pa tkoj, vsak se, odvisn koliko in kako grobo ga uporabljaš, sam pa lahko preprečiš to napako, da se nato ne zlomi reč, jaz osebno bi raj šraufe vsake toliko časa zašraufal in vem da bo vse ok, če pa bom reči forsiral dalje, bo še slabše. Citiraj Link to post
Ale 472 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Damjan, mislim, da nobeden od nas ni vedel kaj Thrustmaster dovoli, da narediš na volanu brez, da ti gre garancija. Sej sam veš kolk so na kkšnih servisih zateženi glede tega...mal se na šraufu pozna, da si neki delal, pa že ni več garancije. Če pa Thrustmaster to dovoli, pol je pa to čist druga zadeva. Citiraj Link to post
DDF1 170 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Vidim, da ste si vzeli časa za T 500. Ga imam že nekaj časa, vozim vsak dan vsaj 2 uri. Nič ne škripa ali cvili. Lufta ne čutim. Nisem prav nežem, obešam se pa ravno ne na njega. Kar sem do zdaj opazil je edino da ni čisto v centru volan (govorim o malenkosti). Glede odpiranja volana vsi vemo, dokler je v garanciji se tega ne dela, razen pooblaščen servis. Izven tega pa po mili volji Citiraj Link to post
play 502 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Zdej vam bom pa narisal hudiča: -Kupim pod osnovo volan th 500 in RS GT obroč, imam original volan -Kupim dodatni volanski obroč F1, ali Ferraijev GTE obroč SMEM ALI NE SMEM, DATI MOJ NOV OBROČ NA TA VOLAN?? a vite dva boga vijaka, A JIH JE RESNO TEŽKO pregledat, dodatno zašrafufat, zalimat....?? kupim po osnovi ta volan TH 500 GT OBROČ, obroč kupim še od F1 in ga dam gor: http://www.erenumerique.fr/imagoid.php?f=articles/1340/DSC_0089.jpg&x=620 in dam gt obroč dol, in F1 gor http://www.erenumerique.fr/imagoid.php?f=articles/1340/DSC_0085.jpg&x=620 ALO NAROD TO NI V GARANCIJI, ČE ONI TAKO PRODAJAJO, AL KDOR JE KUPIL JE POSLAL NA TH PA SO URADNO REČ NAŠRAUFAL GOR HALO? Citiraj Link to post
play 502 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 5min 40sekund pa se čudte no, jst ne vem al sm jaz odpalen, nism normalen, al ste mi vsi danes mal čudni no, orpost res no, te reči do teh šrafou itd ni ama nič v garanciji, in ne mi gvort da jaz nimam pravice to pogledat, ali celo celo stranka pregledat, dati drug volan... al se vam bolj logično zdi, danes kupim th 500 gt obroč, počakam 2leti, pa pol dam gor f1 obroč hehe...a ni mal čudno tole! 5min 40 sekund kolko hudiča je tega dela, madonca... Citiraj Link to post
DDF1 170 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Seveda da lahko zamenjaš obroč, saj imam sam tudi F1 obroč in ga menjavam z GT volanom, ko to potrebujem. Tukaj ni težav. Samo ne razumem kaj ima drug volan ki ga daš gor veze s škripanjem Odpiranje škatle, da bi prišel do ventilatorja, jermena ali česa podobnega pa je prekinitev garancije. In tudi jaz nisem zasledil, da bi kje pisalo, ko sem prejel tako osnovni volan, kot tudi F1, da se tega ne bi smelo menjati Saj je vijakec ki sprosti plastični obroč, ki se potem odvije. Ter obratno za novega fiksirat. Citiraj Link to post
play 502 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 ja no madonca pa kaj jaz razlagam no, pa res ne vem, sej nism v enem posti nikjer napisal, da sta te dva al so 4 je šraufi v notranjosti, da je to v garanciji, pa sej to vam tolmačim, pa zmer dobim samo odogovor, da se naj ne dotikamo, pa ni res, enako ni res, da človek ne sme teh vijakov zategnit, celo menjat, dati večje, vse je ok in vse gre pod garancijo. tisto škripanje katero sem oemnil nima niti smisla, volan je razamjan, baje pa je neko škripanje, katerega jaz ne slišim, oz je moj nov volan mal tišji, to niti nima smisla razlagat...., lejte kakrkoli da imam občutek da je nekaj notri narobe, niti ne gruntam, pošljem naj uredijo, dod anes so vse uredili, gre se le bolj kot ne, da volan dobi luft, dobi pa večina le od tega, da se reči rašrafajo, pa jih komot vsak doma sam uredi, mirne duše. Enak keč so strele napajanja, v večina garancijah piše, če je udar strele, ni odobrena garancija, do danes sem dal vsaj 20+ konzol pod garancijo udar strele, ma zmer sm dobil novo. Citiraj Link to post
DDF1 170 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Play jaz sem napisal oz. pisal o vijaku ki se ga ovije če hočeš zamenjat volan (to je vse zunaj). Če pa ti želiš vijake zategniti znotraj škatle (ohišja) pa žal to podre garancijo. Ne enačimo pa strele s tem, ker vem oz. poznam fore zavarovalnic. Jaz vem da če sem imel težave sem se obrnil na servis. Kot prvič vejo kaj je treba narest in naredijo kot je treba. Ti kot prodajalec pa v osnovi nimaš kaj šraufat nekomu. Razen če se oba zavestno odločita in rizkirata prekinitev garancije. Govorim izključno za odpiranje ohišja ali odpiranja volana. Citiraj Link to post
play 502 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Šraufi in tisto okroglo ohišje ni v garanciji, nikjer ni nalepke, nalepka je na pokrovu ohišja celega volana, dokler ne odpreš vse, oz ne uničiš garancijske nalepke, garancija velja, tisti vijaki če bi bili v garanciji, ko sem dal en volan na garancijo, imel je celo dalše močnejše vijake, ne bi hotli uredit garancijo, pa se je dobil nov volan, tko da to ni v garanciji. Bom preveril ko bom na vikendu th 500, nalepka je tale pomoje, pomoje je spod kak šrauf, in ko razdrež volan, če hočeš videti motor, notranjost moraš podreti ohišje, in gre garancija, se tale nalepka uniči, tam kjer je krog in šraufa, tukaj ni garancije, pravim prodal sem hrvatu en volan, se mu je zlomil ta krog v 14 dneh, in je dobil novo bazo, oz cel del nov, zamenjal sam, če bi bilo v garanciji, ne bi smel, ker če bo kaj v bodoče narobe, mu ne bodo menjal volana, pa so mu oni dali navodila kaj naj naredi. Vse tole, se lahk dela jaz žal ne vidim nikjer garancije in ja ok če je po vaše, se pravi če dobim volan na servis, in da je nekdo hotel amlo zategnit volan, se vidi mal po šraufu obrabljen, tako garancijo bi lahko zavrnil, a nikjer pa ni stragana garancijska nalepka, zdej vi mene mal v krive vode vodite a ni res? Citiraj Link to post
DDF1 170 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Jaz nikogar ne vodim nikamor Sicer nisem preverjal nalepk. Je pa tako, če veš kaj delaš mislim da ni težav. Če se lepo naredi vse skupaj, se tudi ne vidi da je bilo odprto. Sicer pa vem da na Logitech sem tudi sam prej nekaj razdrl, pa na servisu ni nihče težil zaradi garancije. Po mojem dokler nimajo težav z dobaviteljem, potem tudi ni težav do nas končnih uporabnikov. Aja kdo pa je sploh pooblaščeni servis pri nas za Thrustmaster? Citiraj Link to post
play 502 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Če imam prav ga ni... Firme kto je TH, Fanatec, ne komplicirajo če sam razdrež reči, edino da kjer je garancija da greš dalje, Fanatec kr veliko pusti, vsega skup v treh besedah je el eno: hočem rečti, da stranka lahk reči zašraufa, seveda če je to splho želja, lahko jih tudi sam, je pa tukaj ena napaka, nekaj dovolijo, nato pa stranka tega noče, in se sklicuje na hibo volana, kar v narekovaju drži, zna pa to stranka zlorabljat, vsa bojazen je le ena, da pol nek volan ki je v garanciji 2leti, non stop take reči ne urejaš sam, mislim nase, mene to bremeni, in sem tam, kjer ne vem kaj narediti, ko pa nekja rečem, pa nimam več nobenega pooblastila, da reči vsaj predlagam, hočemo le to, da dobimo nov volan, in pri meni se taka politika neha, hitr neham reči prodajat. Citiraj Link to post
Ale 472 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Ne ni res, da te vodimo v krive vode. Glede na to, da ti prodajaš te volane in si bil sigurno kdaj v kontaktu z Trustmasterjem, sigurno bolje kot mi veš kaj garancija dovoljuje in kaj ne. Če bi že prej tako razložil, kot si v predzadnjem postu, bi nam že prej jasno ratal kaj ti misliš. Mislim, da je bil bolj nesporazum... Citiraj Link to post
DDF1 170 Napisano May 27, 2015 Share Napisano May 27, 2015 Imam pa eno vprašanje, nosilec za T500 se da dobiti posebej ali ne? Citiraj Link to post
Recommended Posts