Skoči na vsebino

Volani in pedala

mAxL

Recommended Posts

Ja evo po 2h dneh nonstop uporabe (bovn cel tedn že doma.. xD) sem prišel do zaključka. Prvo ko sem priključil t500 namesto g27 sem bil ves navdušen ampak takoj malo razočaran zaradi glasnosti ko se obrača seveda sem se takoj zagnal driftat ker tam se volan res hitro vrti in mi pač ni šlo ker pri g27 je bilo res lahko ker je bila igrača... Potem pa sem probal dirkati in je čisto druga zgodba kot pri g27 nič lufta na sredini prestavna ušesa so super res prav nič me ne moti ker se ne sučejo z volanom še všeč mi je :) potem fbb tresljaji so res kvalitetni ne pa kot pri g 27 je vse nekaj plastično ropotalo... tukaj fbb nič ne ropota in tudi glasen ni tako zelo kot sem na začetku pretiraval... volan je res robusten in kvaliteten ter ti da res občutek kot da bi bil pravi volan.

Všeč so mi stopalke v gt načinu ter bremza ki ti da res občutek koliko pritisniti. Tudi driftat se da ampak se je treba navadit ker je bolj realistično in malo težje kot pri g27... UGLAVNEM volan je zakon ;)

• Odgovori 1,3k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pride tudi kak video , ampak je prvo treba mount naredit. Ker ga ne moram zašraufat na pisalno mizo , dokler pa nisem v hiši nimam prostora za rig . Drugače pa sem sedaj še bolj prepričan kot pred nak

Na mizi pa zgleda zaenkrat tako

Dragi Božiček spreminjam svojo željo . Kupi mi karto za fitnes ,da bom lahko jaz obračal volan ne pa on mene

Posted Images

Pozdrav vsem. 

Po 5 letih sem ponovno vzel star volan ferrari f1 ffb iz škatle in mi je že po 1 mesecu dirkanja na iracingu začela nagajati stopalka za gas.

Tako da kupujem nov ali rabljen volan do nekje 150eur.

Med novimi izbire ni ravno veliko, DFGT ali T100?

Kakšna ponudba za rabljen volan do 150eur?

Ima kdo kakšne delujoče stopalke od thrustmasterja oz jih je mogoče kupiti?

Lp

Pozdrav vsem. 

Po 5 letih sem ponovno vzel star volan ferrari f1 ffb iz škatle in mi je že po 1 mesecu dirkanja na iracingu začela nagajati stopalka za gas.

Ima kdo kakšne delujoče stopalke od thrustmasterja oz jih je mogoče kupiti?

Če potrebuješ samo plin in bremzo in bi se zadovoljil s T300 stopalkami, jih lahko dobiš, jaz jih ne uporabljam in mi samo prostor jemljejo. So sicer bolj plastik fantastik, ampak občutek na bremzi je vsaj pri potisku z roko veliko boljši od Logitechovih stopalk.

• 4 weeks later...

Včer sem nekak kr do dobra stestiral TH 300 volan, motor brushles mi je zanimiv, volan je zelo tih, sicer spušča posebne zvoke, vse skupaj malo drugače, se pa hitro navadiš, sam volanski obroč je zelo vrhusnki, lepo narejen, odlične tipke, moč FFB je podbna kot na TH 500, je sicer po moje vsaj za 10% švohnejši, vseeno odličen!

Stopalke so sicer navadne, so pa zanimive zaradi hoda stoplake, dolg hod stopalke plina,enako zavore, dalši kot na 500, niti niso tako slabe, vseeno pa škoda da niso enake kot na TH 500 volanu, mislim kombinacija bundla..

Volan je kr manjši, ne vzame toliko placa, mogoče celo malo bolj natančen on 500, in ne tako brutalen na kakšni šikani, travnati podlagi, 300 je bolj nežen, kot 500, več pa kaj kasneje...

ht7-600x600_0.jpg

V kratkem imam namen zamenjati volan, kaj mi priporočate kot naslednji volan? Trenutno imam Driving Force GT.

Gledal sem G27, všeč mi je zaradi ročnega menjalnika in nekako me mika, ker verjetno deluje dosti podobno kot Driving Force.

Druga opcija pa je T300RS ali T500RS, s tema volanoma pa se še nisem srečal.

Predvsem bi rad odzivnost, dober občutek na pedalki zavore in pa volan ki nima "lufta" oz. laga na sredini, ko voziš po ravnini.

Hvala za odgovore.

Če si kje blizu mene doma NM, lahk pri meni drug tedn probaš oba, ker 500 si bom vseen zase nabavil, 300 pa predelal, druge stoplake, drug obroč ali celo ne, enako menjalnik....

Še vseen sem menja glede cene 300 ali 500e, je 500 mogoče boljši nakup, glede stoplak, ali brutalnega volana...

Hvala obema za info.

Če si kje blizu mene doma NM, lahk pri meni drug tedn probaš oba, ker 500 si bom vseen zase nabavil, 300 pa predelal, druge stoplake, drug obroč ali celo ne, enako menjalnik....

Še vseen sem menja glede cene 300 ali 500e, je 500 mogoče boljši nakup, glede stoplak, ali brutalnega volana...

Play sicer nisem ravno blizu NM, bi se pa med tednom mogoče res oglasil, da sterstiram zadevi. Si bom pač naredil manjši izlet. :)

V kratkem imam namen zamenjati volan, kaj mi priporočate kot naslednji volan? Trenutno imam Driving Force GT.

Gledal sem G27, všeč mi je zaradi ročnega menjalnika in nekako me mika, ker verjetno deluje dosti podobno kot Driving Force.

Druga opcija pa je T300RS ali T500RS, s tema volanoma pa se še nisem srečal.

Predvsem bi rad odzivnost, dober občutek na pedalki zavore in pa volan ki nima "lufta" oz. laga na sredini, ko voziš po ravnini.

Hvala za odgovore.

Andrej, sicer je malo dražje, ampak varianta T300RS + CSPv2 je tudi zanimiva. Sem zelo zadovoljen, res pa nisem tak maher, kot vsi ostali tukaj. Sem pa prejšnji teden narobe namontiral F1 obroč in je bil tako bedno, da sem po parih krogih raje nehal, drugače pa ja, dodaten obroč za open wheelerje je dobra naložba. 

Če koga zanima (dokler ne vidi cene) mod th F1 volana, Davor pa itak take stvari sam naredi [champ] .