TheAmunraaa 60 Napisano November 25, 2012 Share Napisano November 25, 2012 Po dolgih letih bolj ali manj redne uporabe je moj volan (bolj ali manj) šel po gobe. Sedaj pa načrtujem nakup novega volana ampak izbira je težka. Fanateca se ne dotaknem niti s palico, ker povsod berem samo salbe stvari glede njihove kvalitete in podpore uporabnikom. Volani pa mi tako ali tako niso všeč, ker so predebeli (imam pač kratke prste) Tu pa se sedaj začne prava debata: t500rs ali G27 ali DFGT: -t500rs mi je zelo všeč, ker ima malce večji volan in dobre pedalke in baje zelo dober ffb, ampak cena je za dijaka "ubijalska" -O G27 ne slišiš slabe besede, cenovno za par evrov izven mojega ranga, ampak tisti šivi usnja na volanu bi me motili (sicer sem volan le sprobal v trgovini za kakšno minutko) -DFGT je pa cenovno zelo dostopen ampak sovražim tipke za volanom (enake sem imel dosedaj) volan pa sem preizkusil v avtosalonu, a je bil že precej zdelan. Glede ffb in kvalitete pedalk se sploh ne bom pritoževal, saj na slabšem 1000% ne bom (moj sedajšnji volan nima ffb, pedalke pa imajo dobrih 16 pozicij) Zanimajo me vaši predlogi (predvsem od tistih, ki ste preizkusili vsaj dva izmed teh volanov) Citiraj Link to post
play 502 Napisano November 25, 2012 Share Napisano November 25, 2012 Mal kompliciraš, vse si napisal in opisal, da ne moreš nič nabavit, Df ja ne, G27 ni denarja, išči rabljen g25 od 80e se ga dobi, ali g27 od nekje 120e gor, pa boš najbolj zadovoljen. Rs-a se težkoo dobi pod 250e, je pa kr razlika rs proti g27-25. Eh no, kar se Fanateca tiče spet ni tako, najgrše je če ima človek njihov volan, se mu pokvari nato ga z veseljem 100 dni pluva, pač človek ne sme biti tak, pač naletiš in je kaj narobe, važno da se DA urediti, eni pa imajo z istim volanom mir. Tudi g25-27 ali rs ni garancije, da boš imel mir, meni se je enako moj rs pokvaril, bil rabljen max 10h, pa sem dal zanga 540e. Vse je pogoj, če imajo dosti normalno garancijo, da rešijo zadevo. 1 Citiraj Link to post
TheAmunraaa 60 Napisano November 25, 2012 Share Napisano November 25, 2012 Torej našparam še nekaj malega in si nabavim G27. Hvala play da si mi odpisal in da si malce pojasnil glede volanov; pač dosti berem na forumih in verjetno pišejo gor tisti ki imajo res težave, tisti zadovoljni, ki pa verjamem da jih je dosti pač ne pišejo pohval. 1 Citiraj Link to post
play 502 Napisano November 25, 2012 Share Napisano November 25, 2012 Vzemi nov G27 in vsaj veš da je nov, imaš 2leti garancije in kupi ga v SLO, bom preveril, če lahko dobim dobro ceno in poročam v ponedeljk-jutri. Res da Fanatecov ni veliko v SLO, tako malo pa tudi ne in mal hudo je rečt, da so volani zanič, pri teh volanih je zanimivo, da se ne kvari ena in ista reč, če bi se bi bil to en problem, bolj se različne reči. Citiraj Link to post
TheAmunraaa 60 Napisano November 25, 2012 Share Napisano November 25, 2012 Vzemi nov G27 in vsaj veš da je nov, imaš 2leti garancije in kupi ga v SLO, bom preveril, če lahko dobim dobro ceno in poročam v ponedeljk-jutri. Res da Fanatecov ni veliko v SLO, tako malo pa tudi ne in mal hudo je rečt, da so volani zanič, pri teh volanih je zanimivo, da se ne kvari ena in ista reč, če bi se bi bil to en problem, bolj se različne reči. Super! Če se ga da dobiti za dobro ceno ga skoraj sigurno vzamem Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano November 25, 2012 Share Napisano November 25, 2012 Jst ti tut priporočam G27. Novga dobiš na pixmanii za 231€ Priporočal bi seveda T500RS, vendar če je denar velik faktor, definitivno z rabljenim G27 ne moreš zgrešit. Jst sm mel G25 ene 2 leti pa niti enga problema z njim. Glede G27 pa tut še nism slišal kakšnih graj. Citiraj Link to post
marko 36 Napisano November 25, 2012 Share Napisano November 25, 2012 Ko smo ravno pri G25-G27, A kdo ve, se da dobit samo pedalke? Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano November 25, 2012 Share Napisano November 25, 2012 Včasih (govorim za G25, ko se G27 še ni prodajal) se jih je dalo dobit pri uradnem zastopniku (nisem ziher - Eventus?), pa še dokaj poceni so bila. Ne vem pa kako je sedaj... Citiraj Link to post
marko 36 Napisano November 25, 2012 Share Napisano November 25, 2012 Mislim da sem že enkrat spraševal, pa ni bilo odgovora, ampak bom še 1x poizkusil. Hvala Citiraj Link to post
play 502 Napisano November 26, 2012 Share Napisano November 26, 2012 Stopalke nove lahko dobim, sicer rok dobave 5 dni, cena 69e, se pa jih je včasih dobil celo za 25e. G27 nov volan rok dobave 8 dni cena 229e. Citiraj Link to post
play 502 Napisano November 28, 2012 Share Napisano November 28, 2012 Volani G27 NOVI na zalogi v roku 2 dni, če kdo rabi 24m SLO garancija cena 235EUR Citiraj Link to post
švarci 4 Napisano November 28, 2012 Share Napisano November 28, 2012 Pozdravljeni Tudi sam sem ob igranju rFactor, f1 2012 ipd. ugotovil, da je tipkovnica preteklost in je napočil čas, da si tudi sam privoščim svoj prvi volan . Ker z njimi nimam izkušenj, se po nasvet obračam na vas. Sam se imam za nezahtevnega igralca (občasno za zabavo - fakulteta terja svoje - posebej sem navdušen nad simulacijami ) in sem zanj sem pripravljen odšteti do nekje 100€. Ni nujno, da je nov, čeprav se nagibam v to smer. Želim pa tako kot vsak dobiti kar se da veliko za čim manj denarja. Najbolj sta me pritegnila: -Thrustmaster RGT FFB ( http://www.demise-pc...roducts_id/1684 ) 87€ -Driving Force GT ( http://www.bigbang.s...ce-gt-ps3-volan ) 97€ Kolikor sem bral po forumih veliko ljudi v tem cenovnem razredu priporoča DF GT, o RGT- ju pa nisem zasledil skoraj ničesar. Zanimajo me predvsem razlike in tudi prednosti/slabosti enega in drugega. Prav tako je dobrodošel vsak predlog/nasvet. Zelo vesel bom vsakega odgovora. Lep pozdrav Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano November 28, 2012 Share Napisano November 28, 2012 Mislim da je boljši slednji... DF GT torej Se ti pa splača potem ko našparaš, temu dodat še G25 pedala za 70 eur... pa si za nekaj casa dobr Citiraj Link to post
marko 36 Napisano November 28, 2012 Share Napisano November 28, 2012 Osebno bi se tut jaz odločil za DFGT, sem imel G25, pa je preminul, sedaj imam pa DFGT z G25 pedalkami, ker so mi od tega zeloooo premehke (proti G25 so kot spužva). Sam volan je pa zelo dober za ta denar mislim da naj bi imel celo isti mehanizem notri kot G25 PEK, kje pa najdeš pedalke? ker jaz sem par dni nazaj pisal na eventus al kaj so že, pa nikjer nobenega.. sicer 70€ nebi lih dal za njih zakaj sprašujem? Ker so potenciometri "zluftani" Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano November 29, 2012 Share Napisano November 29, 2012 še zadnjič je play nekaj ponujal pedalke se mi zdi Citiraj Link to post
Recommended Posts