markop 702 Napisano December 25, 2016 Share Napisano December 25, 2016 @ingange: Koliko je stvar glasna ? Za kakšen feedback o pritrditvi bi te tudi prosil v smislu kako močna mora bit ? Thx. Citiraj Link to post
ingange 379 Napisano December 25, 2016 Share Napisano December 25, 2016 (urejeno) @Rokovnjac . Ja no v bistvu lahko gor našraufaš skoraj vsak volan . Če namontiraš gor fanatec qiuck relise , pašejo gor vsi fanatec volani in so conectani preko usb in selujejo vsi gumbi ki pač so na volanu . Lahko se odločiš za kak DIY build in ga priklopiš na controler , recimo na tega ki ga uporabljam za stopalke , pa je še placa za 25+ stikal . Lahko integriraš controler v sam volan , so precej mali . Možnoti je skoraj neskončno . In to je zame OGROMEN plus . @markop Sam servo je izredno tih , skoraj neslišen . Se ga sliši ko prideš na konec in zablokira volan na 1080* Trenutno sem izdelal mount iz bukove deske volan je privijačen gor . Da se pa ga lahko premika je pa ta deska pritrjena na mizo z dvema mizarskima sponama . Zaenkrat zadeva dobro deluje . Ko pa maš na 70+% ffb in zapleješ čez robnike se trese vse živo in je to tudi slišati . Če pustim miško na mizi medtem ko grem čez robnik je isto kot da bi bila našraufana na hilti samo skače in nabija po celem ekranu gor in dol . Tak da ko je obremenjen ni neslišen , čeprav zvok prihaja iz mize in vsega ostalega . Drugače pa solidna miza ( ne ona ikea ) komot zdrži sile . Je pa priporočljivo montirat monitor na steno ker se drugače ziba tak , da rabiš tablete proti morski slabosti Ko bo konec tega stresnega mesca bom posnel video. Uredil December 25, 2016 - ingange 5 Citiraj Link to post
Robert_S 102 Napisano December 25, 2016 Share Napisano December 25, 2016 hahah , zakon , v kolkih dneh si dobil robo? Citiraj Link to post
ingange 379 Napisano December 26, 2016 Share Napisano December 26, 2016 Ko sem bil ziher kaj hočem je Tomo ostal brez zaloge. Tak da sem moral pocakati na novo pošiljko. Ko pa je dobil, pa ni minlo od nakazila do prejema več kot 20 ur. Sem si pa lepo prosto vzel tisti dan, mali v šoli žena na šihtu, jaz pa ko otrok odpirati skatle. Moram pa @tomo meglic pohvalit, kak profesijonalno posluje in kako lepo in varno so stvari zapakirane ! Hvala Citiraj Link to post
play 502 Napisano December 26, 2016 Share Napisano December 26, 2016 Manc zakaj si mi dal minus, a je grdo vprašanje če prosim za ceno?, jaz ko pregledam spletno vidim cene od 700 do cca 1,4k eur in ne vem kaj je nato dobr nakup ali osnovo ali....mal sem zmeden , ker pač reči ne poznam! Mal me moti je težko cene napisat, (edin da žene berejo, pol kapiram, raj ne pisat, da ne bo kak ločitev padla zarad mene...bla bla..) še enkrat volan je top za PC, kar mene moti ker gledam in dobijo zihr vsi DD volani od me en velik velik minus, na te reči gledam drugače, če jih prodajam, da jih ne morem ponudit za konzole, če vam pa realno prodajo za 18let napišem, sem pa prodal 90% volanov za konzole in mogoče 10% za pc, zato sem mnenja da prvi DD volan dobr ki bo delal na PC, PS4, X1 je totalna zmaga, sm to dvomim da bodo naredili prav kmalu....edino TH za PC in PS4 , gol volan 700 flik..... Citiraj Link to post
markop 702 Napisano December 26, 2016 Share Napisano December 26, 2016 @play: če smem... DD volan sodi resni simulaciji. Na konzoli za enkrat ni resne simulacije in je (po moje) niti še en lep čas ne bo. Začne se z refresh rate televizije (HDMI), 3 monitorji... @ingange: Tale ropot zna biti pri meni težava, ker vozim v večernih urah in se po moje kar sliši. Neko vpetje bi potreboval, ki ne prenaša vibracij drugam. Za preštudirat. Še eno vprašanje. Koliko je tisti minimum % moči, pri kateri lahko še rečeš, da je bistvena razlika med tem in nekim komercialnim volanom, ki ni tipa DD ? 3 Citiraj Link to post
play 502 Napisano December 26, 2016 Share Napisano December 26, 2016 24 minutes ago, markop said: @play: če smem... DD volan sodi resni simulaciji. Na konzoli za enkrat ni resne simulacije in je (po moje) niti še en lep čas ne bo. Začne se z refresh rate televizije (HDMI), 3 monitorji... @ingange: Tale ropot zna biti pri meni težava, ker vozim v večernih urah in se po moje kar sliši. Neko vpetje bi potreboval, ki ne prenaša vibracij drugam. Za preštudirat. Še eno vprašanje. Koliko je tisti minimum % moči, pri kateri lahko še rečeš, da je bistvena razlika med tem in nekim komercialnim volanom, ki ni tipa DD ? Marko Marko.....a Asseta Corsa ni OK špil zate, fantje predlagam vam eno, predn pišete traparije se vsaj mal pozanimajte katere špile imajo konzole, asseta, dirt rally.....in ja za vas pcjaše so naredili 100x boljš verzijo assete k za nas k igramo na konzalh in pcju, ne vem, mal se mi vse skup resno smešno zdi! In ja Marko asseta se enak pelje na ps4 mojmu, k na tvojem pcju enak volan th 500 rs volan, če ne vrjameš pridi do mene boš vsaj nezmotno živel, od sedaj naprej... Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano December 26, 2016 Share Napisano December 26, 2016 play ne biti toliko hud. Tu če si opazil smo bolj PC simracerji. Ti imaš pa srečo, da konzolaši pri tebi kupijo G29 za skoraj toliko, kot je CSL Elite drugje. Pač tebi nekatere stvari niso jasne, meni pa druge. Me veseli, da toliko volanov prodaš za konzole, razumem pa tega ne ravno najbolje. Ja, AC je 2 meseca na konzolah, da bi pa zaradi need for speed ali pa granturismo kupoval volan, pa ne razumem. Ampak kot sem rekel. Vsakemu svoje. 1 Citiraj Link to post
ingange 379 Napisano December 26, 2016 Share Napisano December 26, 2016 @markop Če bi bil volan pritrjen na nekaj fiksnega ,bi bil pomoje tih oz nemoteč za okolico . Drugače pa ima dovol moči da zruka vsako mizo . Glede tvojega drugega vprašanja . Je bolj zakomplicirano odgovoriti kot napisat samo številko . Obroč ki ga sedaj uporabljam je težek od oke 700g in premera 35 cmm . Ko sem ga imel na G27 skoraj ni bilo kaj čutiti . Z originalnim obročom G27 vseeno nekaj da od sebe .... Sploh je težko primerjat ker je čisto drug občutek , pri komercijalnem čutiš upor , tukaj pa je drugače upor je sampak več detajlov kaj se dogaja , DD je tudi neprimerljivo hitrejši odzivnejši.... Če bi pa samo na silo gledal pa bi rekel , da tam nekje 10% moči DD je primerljivo z tekar je G27 dal od sebe z tem velikim in težkim obročem . Ampak največji preskok je v tem kaj in kako čutiš ne kako močno . Včeraj sem laguno vozo na 40 % pa sem pošteno zašvical poleg . Ko pa se navadim pa bom verjetno še malce povečal . Citiraj Link to post
markop 702 Napisano December 26, 2016 Share Napisano December 26, 2016 Ja tole okoli odzivnosti drži 100%. Nič ne pomaga, če lahko da volan od sebe 20 Nm, če jih da prepozno. Joj, vse kar pišeš samo potrjuje tisto kar sem bral in tisto kar so mi drugi pripovedovali, ko so probali. Poti nazaj menda ni Ko sem bil že prepričan za CSL Elite je prišet pc-tc. Pol pa tale DD zadeva... Uživaj, druge ni. @play: Preko naravnih zakonov ne moremo. Čist objektiven sem v mojem subjektivnem mnenju. Pri Eau Rouge z 250km/h ti 40 FPSjev na PS4 pomeni 1.7m. Ti vidiš sliko na vsakih prevoženih 1.7m, četudi se recimo damperji izračunavajo z 1Khz. To je vse. Ko bodo konzole imele 100fps, g-sync in 3 monitorje pol pa ja. Pol bom konzolo nabavil mogoče. Kaj pa simvibe ? To je spet ena dimenzija k vsemu skupaj. Pa motion rig ? Pa integracija z Motec ? Vidiš. Kot celota konzola ni namenjena *zelo* resnemu sim-racingu. Zgolj zato. Da ne zasmetimo lepe teme. Bomo kje drugje o temu, brez drame. 1 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano February 9, 2017 Share Napisano February 9, 2017 Normalno,da jih (Fanatec,TH)ne moreš primerjati z DD volani. Pa tudi zelo velika je razlika kakšen obroč imaš na teh enotah. Ko sem jaz vozil z F1 obročem Corvette DP v iR sem imel dosti slabše rezultate kot pa,če vozim z GT volanom,ki je večji. Vse je povezano z dojemanjem oz. občutkom FFB,ki se prenaša na volan. Sicer mi je od obročev na tej predstavitvi še najbolj všeč od TH. Je večji,pa,če se ne motim ima grip iz alkantare. Citiraj Link to post
branebrane 30 Napisano February 27, 2017 Share Napisano February 27, 2017 (urejeno) Zanimajo me stopalke T3PA, jih ima kdo. In sicer me zanima mera ki jo vidite na sliki v priponki. In pa kako se obnesejo? Uredil February 27, 2017 - branebrane Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano February 27, 2017 Share Napisano February 27, 2017 (urejeno) Poglej če se znajdeš s te slike... Jaz bi reku da dobrih 5cm ali 6cm. cca 4cm je od tam kjer se začne poševno do konca pedal, pedalo pa do konca pritisneno mislim da ne seže do poševnine (vsaj kokr vidm v video review) Pa pazi, ker moraš met za te pedala ali Thrustmaster Volan, ali pa TRJ12-USB Adapter. Revjuji so kar supr, tko da znajo bit dobra pedala... Kej bolj natančno (in natančne mere) bo vedu pa kdo ki jih ima. Uredil February 27, 2017 - PEK Citiraj Link to post
Recommended Posts