mAxL 1 106 Napisano January 8, 2009 Share Napisano January 8, 2009 Logitech MOMO Logitech Driving Force Pro [DFP] Stara verzija: Nova verzija: Logitech G25 Citiraj Link to post
mAxL 1 106 Napisano January 9, 2009 Avtor Share Napisano January 9, 2009 Še moja mnenja za omenjene volane (vse tri sem imel) :arrow: Logitech MOMO +veliko tipk na volanu +debel usnjen obroč +za pistaše +preprost -stopalke (prah zjebe potenciometre) -hitro crkne....predvsem tistim, ki vozijo rally simulacije. Center se namreč TAKOJ zamakne za par stopinj, tako držiš volan malo postrani na ravnini. V garanciji vsaj 4x (imel 3 momote) Moja ocena (1-5): 3/4 Logitech DFP +izjemen volan za ta denar +vzdržljivost +veliko tipk na volanu - jih nisem dobil Moja ocena (1-5): 4 Logitech G25 +materjali +pedalke in sklopka (za pistaše) +kvaliteta -premalo tipk na volanu -vzdržljivost (baje veliko napak pri ročkah za menjavanje(osebno še brez težav) -cena (ni najbolj poceni, ko ga kupiš je vreden denarja :mrgreen: ) Moja ocena (1-5): 4/5 Citiraj Link to post
play 502 Napisano January 9, 2009 Share Napisano January 9, 2009 Lepo mAxL, jaz pa do konc drugega tedna potestiram novi DF pro oz. Driving Force GT Citiraj Link to post
play 502 Napisano January 11, 2009 Share Napisano January 11, 2009 Nekaj malega o novi verziji, po 3h preigranih le z njim. Dizajn, material,pričvrstitev, menjalnik,obroč je dobesedno enak, kot pri strame DF PRO. L3 in r3 tipki sta drugače postavljeni, večji in boljši na dotik, enako l2 in r2 sta na vrhu in še bližje prstoma. Dve novi oz. dva nova kroga levo + - in desni rdeč premikajoč krogec, dajeta kar 6 funkcij oz. 6 tipk po moji oceni, pa žal nista uporabna na pc-ju oz. špilu Race07.Še posebej bi prišel prav rdeč krog, ker bi lahko na hitro spremenil 3 funkcije. Sam feed back je močnejši od starega DF Pro, ni pa podoben G25, po moji oceni čisto dovolj močan. Natančnost volana niti ni različna od strega DF-ja, mogoče ker je pač nov malo boljši občutek oz. zaradi feed back-a se mi zdi, da je malo bolje natančen. Na hitr, za cca 140e denarja čisto vredu volan,kdor je imel prejšnega DF Pro, mislim d amu ne bo žal , nabave le tega, če bodo vse tipke v bodoče delovale pomeni , da je volan, ki bo imel največ tipk in lepo nameščene za res hitro dirkanje (nepremikanje rok rečneo iz volana itd). Več kasneje. Citiraj Link to post
mm46 11 Napisano January 11, 2009 Share Napisano January 11, 2009 No bom še jaz napisu par + in - Logitech MOMO črn +debel obroč +dobra ročka od menjalnika (ročna v rbr ) +meni boljši pritrdilni mehanizem kot pro g25 -premehka pedala (to sm ugotovu ko sm g25 kupu :mrgreen: ) -totalno neprimeren za rally kupu sm rabljenega, nikoli problemov ne s centrom ne s pedali, prodal dokler je še delal za več kot sm dal zanj g25: +večji obroč (sm se sicer mogu navadit) +nastavljiv lok volana +odličen za rally +odlična pedala (predvsem bremza, sklopka zelo pomaga na startu) +ff -v sekvenčnem načinu ročka ne klika kar me mal moti -pritrdilni mehanizem (na mizah z neravnim robom se zelo težko pritrdi) -menjalnik se zna pokvarit -cena :mrgreen: sicer mi ni žal niti centa, sam bi lahko vseen bil za kakih 50eur cenejši all-in-all zeeelo zadovoljen z volanom, časi so povsod občutno boljši, sploh v rbr manj gumbov na volanu me niti najmanj ne moti, ker jih uporabljam sam za gledat levo in desno. Citiraj Link to post
MatejMejak 11 Napisano January 11, 2009 Share Napisano January 11, 2009 Se strinjam z vsemi točkami brata. -MOMO se preveč upira in je zato (pre)počasen (lovljenje avta zelo oteženo..in glasno ). Prvi volan, ki sem ga imel: Saitek R440 - pedala mehka, da jih ne čutiš, kaj šele, da bi z občutkom doziral gas - ff in natančnost volana ojojoj - kmalu izcentriranost (po ravnem volan držal nekoliko v eno stran - ne vedno isto) - brez menjalnik ročke - plastik-NOT-fantastik :arrow: zelo odsvetujem nakup Citiraj Link to post
Odisej 5 Napisano January 12, 2009 Share Napisano January 12, 2009 To se pravi je Logitech DFP zelo dobra izbira, ker nevem če bi se stagnil za G25. Citiraj Link to post
Odisej 5 Napisano January 12, 2009 Share Napisano January 12, 2009 Kaj pa Thrustmaster, ki ga ima Miro...kje se to kupi? Citiraj Link to post
play 502 Napisano January 12, 2009 Share Napisano January 12, 2009 To se pravi je Logitech DFP zelo dobra izbira, ker nevem če bi se stagnil za G25. Če boš vzel novega, pomoje ne boš razočaran, pa vseeno, dobr bi blo da bi ga probal, feed back ima pomoje razen g25 najmočnejšega. Citiraj Link to post
McGoga 2 Napisano January 22, 2009 Share Napisano January 22, 2009 Evo, glih zdaj sm premazal usnjene dele mojega G25, prepreči izsušitev-pokanje usnja, ojača šive, izboljša oprijem roke-volan. Priporočam! Citiraj Link to post
A. Golja 1 Napisano January 22, 2009 Share Napisano January 22, 2009 Trust Force Feedback GM-3500R +poceni +odličen oprijem na volanu +mehak volan...lahko kontroliranje avtomobila -mehka pedala -majhen volanski obroč -nima ročice (menjalnik) Citiraj Link to post
Ale 472 Napisano January 22, 2009 Share Napisano January 22, 2009 Evo, glih zdaj sm premazal usnjene dele mojega G25, prepreči izsušitev-pokanje usnja, ojača šive, izboljša oprijem roke-volan. Priporočam! S čim si pa premazal? Kej posebnega? Citiraj Link to post
McGoga 2 Napisano January 22, 2009 Share Napisano January 22, 2009 Iz nemčije dobivam profesionalne zadeve za usnje v avtomobilu. Citiraj Link to post
Ale 472 Napisano January 22, 2009 Share Napisano January 22, 2009 Ja fajn. Pa se da to kje dobit, ko že glih priporočaš. :mrgreen: Citiraj Link to post
silverfox1973 4 Napisano January 23, 2009 Share Napisano January 23, 2009 Nekaj za ljubitelej Ferrarija! Vroooom! Citiraj Link to post
Recommended Posts