Artur 0 Napisano March 22, 2013 Share Napisano March 22, 2013 Ker ne vem, v katero temo bi to dal, ker je takšno začetniško vprašanje, dajem sem. Pri volanu (Canyon.. ja, vem, šodr) so zraven tudi pedala, a samo 2, na katera sem si nastavil gas in bremzo. Pri avtomatičnem prestavljanju ta konfiguracija deluje, za prestave se mi pa ne sanja, kako bi to naštimal. Ali je običajno, da se v primeru 2 pedal pač vedno naštima avtomatično sklopko? Kako je s tem pri online dirkah (rFactor2, iRacing)... imajo eni vse na avtomatiko, drugi ročno prestavljajo ali je pri resnih tekmah obvezno ročno prestavljanje? Upam, da je vsaj približno jasno, kaj me zanima Citiraj Link to post
yuken84 27 Napisano March 22, 2013 Share Napisano March 22, 2013 Nastavi si avtomatik sklopko ....Ker ponavadi ko se vozi online je vse na off razen avtomatske sklopke(nimajo vsi keša za drage volane) in šaltaš na volanu bremzaš in daješ gas na pedalih Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano March 22, 2013 Share Napisano March 22, 2013 Tako kot je yuken napisal. Za začetek bo avtomatska sklopka čisto OK. Najbolj se ti bo verjetno poznalo pri kakšnem stoječem startu. Nekatere izmed boljših ostalih simulacij, ki imajo avtomatsko sklopko, imajo namenoma narejeno, da je z njo prestavljanje malenkost počasneje. Za začetek bo bolj važno, da se naučiš kontrole avtomobila, idelanih linij - avtomatska sklopka bo ena izmed zadnjih stvari, ki te bo skrbela Citiraj Link to post
Artur 0 Napisano March 22, 2013 Avtor Share Napisano March 22, 2013 Aha, kul, samo da mi je malo bolj jasno, kako stvari funkcionirajo. Predvidevam, da so potem na online tekmah na off tudi ostale pomoči, Stability/Traction Control pa te zadeve? Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 22, 2013 Share Napisano March 22, 2013 Aha, kul, samo da mi je malo bolj jasno, kako stvari funkcionirajo. Predvidevam, da so potem na online tekmah na off tudi ostale pomoči, Stability/Traction Control pa te zadeve? Definitivno Citiraj Link to post
Recommended Posts