Skoči na vsebino

Virtual Reality Headset

Gapi

Recommended Posts

• Odgovori 321
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dober dan vsi  Jaz sem pa nabavil HTC Vive in končno "dela" na Assetto corsa (unofficial hack). Lahko pa povem da je boljše kot official PCars. Evoga še moj video, primerjava. Bom naredil še video kje

Evo ,nabavil dk2,po dobri ceni Pizdarija na quadrat.Sploh si nisem mislil,da zadeva tako resnično prikazuje 3d.. Bom kr preskočil cv1 in htc vive1.CENA=IZBOLJŠAVE glede dk2 niso tako očitne.

Že vidm k bom hotu z Oculusom furat, pa se bom mogu najprej v FB vpisat...

Za Nvidia je že 4K malce huda ;)  Hecam se :D Seveda se bo sedaj pokazalo kaj bo sploh prinesel nov SDK,kajti tukaj je pomembna tudi optimizacija same programske opreme za VR set. Če si testiral starejše 0.6 pa vse do zadnje beta verzije se ful vidi napredek v igrah. Sicer pa,če bi bila 4K resolucija in malce manjše cene za set bi bilo za mene več kot dobrodošlo. Pa menda ne samo za mene.

Ne,to drži kot pribito. Večja resolucija,večje osveževanje slike prinese bistro sliko. To smo sedaj reševali kolikor se je pač reševati dalo z SweetFX.  Vidnost pike še vedno ostaja,kar je logično,samo bolj jasno sliko si dobil. Enako je na zaslonih,ki so večji od 24" je ta resolucija 1920 dejansko premajhna in že lahko na določeni barvni podlagi opaziš pike. Pri VR pa imaš ta zaslon tik pred očmi in je zadeva še toliko bolj moteča. Sicer se oko navadi,samo vseeno trpi vid,kar privede do glavobolov.

Sicer pa kolikor sem seznanjen se ni potrebno bati,da bi bile v prihajajočih VR setih resolucije večje kot 4K ;) 

No,morda že veste,ali pa tudi ne,da se je AMD z enako ali pa še večjo vnemo po tihem pripravljal na VR. Več pa v tem članku:

AMD in mlado kanadsko podjetje Sulon Technologies iz Toronta sta danes predstavila plod sodelovanja, ki sliši na ime Sulon Q. Gre za naglavni komplet za navidezno resničnost, ki konkurira Oculusu, HTC Vivu in podobnim. Vseeno ga od njiju loči pomembna razlika, saj ima zmogljivo strojno opremo že vgrajeno, zato za uporabo ne bomo potrebovali zverinsko zmogljivega računalnika.

Sulon Q ima vgrajen štirijedrni procesor AMD FX-8800P, grafično kartico Radeon R7, 256 GB SSD, 8 GB pomnilnika in, najpomembneje, naočnike z ločljivostjo 2560 x 1440 in vidnim poljem 110°. Kot bi imeli celoten računalnik poveznjen na glavo, torej. Vprašanje je, koliko bo to tehtalo. Zagotovo več od lahkega Samsungovega Gear VR in verjetno tudi več od Oculusa, saj nositi računalnik na glavi pač ni lahko. Pozitivna plat pa je, da je naprava tether-free, torej jo lahko uporabljate brez računalnika.

AMD pravi, da ima Sulon Q - preveriti tega še ne moremo - dve kameri, ki služita za izdelavo 3D-posnetka prostora, v katerem se nahajamo. To je uporabno, če se bomo želeli iti izboljšano resničnost (augmented reality) in ne samo navidezne. To nam tudi omogoča, da Sulon Q sledi našim gibom in nagibanje, hojo in obračanje integrira v navidezno resničnost. AMD temu pravi SPU (spatial processing unit) in naj bi bila funkcija, ki bo Sulonu Q zagotovila prednost pred konkurenco. Bomo videli. Sulon Q bo izšel pred poletjem, o ceni pa še ni podatkov. Poceni gotovo ne bo.

Vir: Slo-tech

• 4 weeks later...

Pri oculusu jih mal  zajebavajo pri  datum dobave

C5ICtrv.gif

Pa tud review-ji niso glih super.ta cv1 je bolj en 2.5 development kit,hvalijo pa htc vive.

Jst pa še zmeri kar uživam z mojim dk2-jem,project cars in eve valkyre so res paša za oči in užitek igrat,tud ta nadgradna sdk na 1.3 je pripomogla k temu,pa še "ventile" na grafični sem odpru.[dance]Zdaj moram samo še dokončat ta moj vibrator:D za še boljš uživancijo.:shock:

Aja.pravi fanboy asetto corse, odkar mam oculus,testiral 15 min 1.5 verzijo in to je to:roll:.

Uredil - baty

Posnel par krogov"u živo".Šele po nekaj poskusih uspel,vedno kje zavrtelo.....se dogaja

Vreme je narejeno fantastično,škoda k še strele ni v tem videoju.

• 1 month later...

Ola,končno assetto corsa za oculus........eh eh malo peša grafično-vizualno,sam da dela gladko pa sem kontent.

Tuki en review

Super filing z volanom,res deluje kot bi pravi avto vozil.Vizualno oz,optimizacija igre za vr je pa najslabša doslej.ta aliansing je res moteč v daljavi,sam zaenkrat ni rešitve...Že dirt rally  se je dalo  poštimat,da je iizgledal res dobro(imel je le 3d funkcijo,drugih optimizacij ni bilo,zdaj sploh ne dela),da o project cars sploh ne govorimo.Tam so se res potrudli,da izgleda igra za vr fantastično.Najboljše pa deluje EVE valkyre,res slika vrhunska, deluje gladko pri vsem kaosu in lahko imam vse na ultra.(se vidi,da je narejena za vr)..... in ja z dk2 se DOBRO VIDI TUDI AC(več kot vozno):D...imam pa res zelo zmogljiv pc,kar res zelo pomaga

Glih malo prej odpeljal (po dolgem času)online dirko z 23 vozniki.QUALL 12,končal na 6 od 18....super je blo!!!!!

Se je pa zelo popravila kultura dirkačev!!!!!!!!!

se vidmo online:shock:

Uredil - baty

Z 1.3 SDK je OR DK2 zares dosti,dosti bolj vizualno dovršen kar se igranja tiče,napram 0.8 beta SDK. Poskusil sem tudi CV1 in ja,seveda je razlika,ampak se da zelo lepo vozit tudi z DK2. Izrisovanje v daljavi je sedaj bolj jasno,slika je ostrejša,detajli,kot so koščki gume,trava,...je sedaj lepo prežvečljiva za grafikulje in procesorje. Skratka super je videti,kako so da že programsko porihtati strojno opremo,da le ta pride do izraza.

@baty pa uporabljaš sweetFx? Ta,še bolj popestri grafično podobo. 

Malce je nerodno,ko moraš non-stop ta Xbox gamepad  uporabljat za uporabo v OR meniju. Pa ne vem,kako mu naj dopovem,katere igre že imam. Manjka možnost,da bi dodal igre,ki si jih že lastim. Ali pa jaz te možnosti ne vidim.

Pa ne me jebat!!!!!!!!!!!!!!!HOHOHOHOHOHO:shock:
pa zakaj oculus "skriva" te rešitve[opa].

.ps.....skrivajo,ker se hitro pozna na zmogljivosti grafične  ...dal x2.5 pa je že škripalo z 10 avti eheheh pa imam ..gtx 980 ti)ma x1.5 je zlo uredu..dela tekoče

Imajo nek tool kjer ovverridaš pixle in assetto corsa zgleda kot bi vozil z CV2 sedaj!!!!!!!!!!!! ČISTOST SLIKE se je podvojila, aliasing skoraj popolnoma iginil,res neverjetno.žal igre pobrane od oculusa ne morem testirat če deluje isto,k jih ponovno inštaliram(dal okulus na drug disk)..probam sedaj war thunder pa poročam

res neverjetno.......

ps....edino kar je še ostalo od dk2ja so tali veliki vidni pixlis s to črnino okol,še najbolj se to opazi pri objektu v daljavi...(zadek rdečega avta),k res neveš več al je rdeč al črn hehe....ma to je kapja v morje za mene,sploh me ne motijo več tali pixli,kr navadil

Uredil - baty