markop 702 Napisano January 7, 2016 Share Napisano January 7, 2016 Cena je kar je. Enim dosti, drugim ne. Definitivno se pa zniža, ko enkrat probaš v živo To je pa taka izkušnja, da težko ostaneš ravnodušen. Citiraj Link to post
ArYeS 43 Napisano January 7, 2016 Share Napisano January 7, 2016 @silicijeva, reporti so da dosti USB 3.0 je slabih oz nekompatibilnih z Riftom. Ni vsak 3.0 dobr, čeprav ne pravim da tvoj nujno ni. Ja pri dost monitorjih je največji problem plac. Met 1.5m placa po širini poleg volana je zame večji problem kot 700eur za Rift. Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano January 7, 2016 Share Napisano January 7, 2016 (urejeno) Pred eno uro, MarkoP je napisal: Cena je kar je. Enim dosti, drugim ne. Definitivno se pa zniža, ko enkrat probaš v živo To je pa taka izkušnja, da težko ostaneš ravnodušen. Kako si že v sosednji temi napisal. Da se najprej pozanimaš, kam bus pelje, po tem se pa usedeš nanj. Ali lahko ta preizkušen recept tudi tu uporabimo? Uredil January 7, 2016 - mancSLO 3 Citiraj Link to post
markop 702 Napisano January 7, 2016 Share Napisano January 7, 2016 Jaz imam 2. Vendar sta službena, ker imamo noter eno optično modifikacijo, ki sama po sebi stane za ene 10+ ORjev. Žal jih ne morem posodit. No, že ki sem se malo izdal in imam nekaj insajderskih informacij - počakajte z nakupom. Prihaja velik naval drugih. Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano January 7, 2016 Share Napisano January 7, 2016 Misliš to,da prihajajo tudi drugi VR izdelki? Citiraj Link to post
markop 702 Napisano January 7, 2016 Share Napisano January 7, 2016 Ja tako je. Ne bo to čez 2 tedna, vendar se big playerji vključujejo. Citiraj Link to post
zamex23 1 242 Napisano January 7, 2016 Share Napisano January 7, 2016 Letos izzide ene 100 iger z OR podporo, novih...ne tist kar je že zunih..elite dangerous, star citizen in podobne. Citiraj Link to post
m0LN4r 36 Napisano January 8, 2016 Share Napisano January 8, 2016 (urejeno) Jaz vam ga lahko pripelam iz DE, ampak zdaj je že shipping date za junij/julij. Drugače pa mene sploh ne zanima, dokler ne vidim kolko večji ppi ima napram DK2. Ne pa da mi podturijo nekega mačka v žaklju. Ravnotako, bom počakal do kakih neodvisnih mnenj uporabnikov, ki bodo po pravici povedali kako oh in sploh je to napram prototipu "creshent bay" ki že tako ali tako ni bil nek presežek, kar se ekrana tiče. Ok sej head tracking pa SW so sigurno izboljšali, samo kaj ko boš gledal še vedno tisto piksel mrežo pa še to povečano z lečami... Potem pa še to, da je preorder par mescev prej od VIVE, da polovijo ta naivne ribice najprej, katerim je itak vseeno kaj dobijo sam da so med prvimi, ki majo v roki pa se grejo hvalit na youtube. IMHO to je moje osebno mnenje, dokler ne bo nekih primerjav, reviewov na netu se lahko gladko odpeglajo za mene s to ceno in "skrivnosti" - najbolj mi pa gre na k, da tiste mičkene plastic fantastic slušalke omenjajo, kot "high-end" audio. Ma nemoj. Takoj grem prodat sennheiserke pa mam že za 1/3 oculusa. Pred 20 urami , MarkoP je napisal: Jaz imam 2. Vendar sta službena, ker imamo noter eno optično modifikacijo, ki sama po sebi stane za ene 10+ ORjev. Žal jih ne morem posodit. No, že ki sem se malo izdal in imam nekaj insajderskih informacij - počakajte z nakupom. Prihaja velik naval drugih. Točno to. Ko bo lepo napisano, ta pa ta in ta ima to in to in to. Tolko in tolko ppija za takšno in takšno ceno, potem bom pogledal. KK se bom smejal, ko bodo naslednjo zimo padali VRji z večjo gostoto piksla in nižjo ceno... Tisti, ki je pa 3 dni po preorderju naročil, ga bo pa itak šele julija dobil in še en kup popravkov pa firmware upgrajdov bo treba prebavit, dokler bo to delalo tipi topi. Lp Pred 21 urami , MarkoP je napisal: Cena je kar je. Enim dosti, drugim ne. Definitivno se pa zniža, ko enkrat probaš v živo To je pa taka izkušnja, da težko ostaneš ravnodušen. Izkušnja je res TOP, če ne upoštevamo tisto piksel mrežo, ki ti bo po izkušnji najbolj moteča zadeva, ko da imaš FHD monitor, gledaš ga pa preko mreže za komarje. Uredil January 8, 2016 - m0LN4r Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano January 8, 2016 Share Napisano January 8, 2016 Tudi mene zanima kako so rešili z pixli. Najraje bi še posegel po StarVR. Na papirju ima super specifikacije,napram OR. Citiraj Link to post
majomhus 29 Napisano January 8, 2016 Share Napisano January 8, 2016 Jaz sem tudi razočaran nad ceno, pripravljen sem bil dat do 600€. Bom pa počakal da izida HTC-ja in bomo vidli če bodo cene kaj padle. VR pa si bom nabavil 100% če sploh samo zaradi simracinga, bolj se splača kot triple mintor setup Citiraj Link to post
m0LN4r 36 Napisano January 8, 2016 Share Napisano January 8, 2016 Načeloma ni druge, kot FOV / resolution = ppi, potem pa čist malo od tega, kakšen zoom ima leča, ampak tam pa ne more biti nekih bistvenih razlik, manjša kot je povečava, manjši so piksli, ampak manjši je tudi FOV. Konc marca bo že poln internet, pa bomo vidli Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano January 8, 2016 Share Napisano January 8, 2016 Kako je pa zdej ko je CV1 zunaj s temi SDK-ji in podporo long term tudi za DK2? Kunos je rekel, da se jim ne splaca za vsak update kodo pisat na novo, a bo zdej to za DK2 pomenilo kaj vec konsistence in podpore? Ker razmisljam da bi morda za pokusino kar DK2 uzel, ce bi se stvar sedaj po releasu Rifta tudi zanj stabilizirila in seveda, da bi imel tudi naprej podporo v novih spilih. Kot kaze se mora tale stvar okoli VR se iznihat...vsaj kaksno leto se. BTW eden iz bolhe za 275€ je ze zginu takoj vceraj Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano January 8, 2016 Share Napisano January 8, 2016 Če bo Kunos naredil podporo za OR tako kot se zagre in ne spet nekaj na pol,potem ne bo panike za DK2,ker programska oprema bo ziher tudi za DK2. Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano January 23, 2016 Share Napisano January 23, 2016 Quote Oculus software architect Tom Forsyth confirmed the completed 1.0 Rift Software Development Kit should be compatible with the second development kit (DK2) that started shipping in mid-2014. This means the pioneering but aging developer headset could still run some VR experiences well into the launch of consumer hardware. http://uploadvr.com/finished-rift-sdk-1-0-compatible-with-dk2/ 1 1 Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano February 10, 2016 Share Napisano February 10, 2016 Jaz bom enkrat rabil tvojo ekspertizo Silicij, da nekak zoptimiziram R9 290 in pCars na ustrezno delovanje. Ker GPU utilizacija je skoz okol 40% neglede na to kaksne detajle dam...seveda je lag pri trackingu temu primerno prisoten, saj tudi frejmi nisi niti priblizno 75fps kot naj bi bili. Dirt Rally pa je z nekaj malenkostnimi tweaki v detajlih prav lepo vozljiv na OR, samo ni pa to za neke rekorde podirat. AC pa cakamo nov SDK in podporo s strani Kunosa. NA kaksni grafiki in kaksnimi settingi pa vozis ti pCars...lahko poves kaksno finto, ker pri meni ocitno nekaj ni kul... Citiraj Link to post
Recommended Posts