Skoči na vsebino

netKar PRO

Mitja Bonča

Recommended Posts

• Odgovori 437
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Zdravo, sm nov tuki in bi najprej use lepo pozdravu! netkar furam aktualno že ene pou leta. Prvič furam( prej sm ene 6 let igrou LFS, Rfactor, RBR sam nikol nism tekmovou) na dirkah v all round ser

Se čist strinjam, da ni zaželjen, najlažje je pa stezo dol potegnit pa konvert narediti, nobenega pa ne vpraša kolk ur je vložil ko je izdeloval stezo. In da si pol še upa svojo stran naredit

lol če je pa ta špil realističen potem sem jst dolenjski superman Pa da sploh ne govorim o grafiki, zvoku pa še čemu....

Matr kok so visoki robniki, skor salto nardiš čez :D

Ja,hehe,quall. sem vozil več po dveh kot po 4 gumah. :shock: Pa še "trd" setup sem mel,pisto pa premalo poznal za idealno linijo peljat [smoke].,žal na nekatere online dirke kr uletim :P[iz]

Sam, kot pravim,je ni vozačine ,ki bi DAJALA TAKE UŽITKE PRI VOŽNJI! [it]

A si sprobal iRacing?

Ja nooooo, malo pompanja mora bit [it]:D[iz].

Probal ja,stric siol mi jo je podaril :roll:

Zdaj spet vozil in ja,volan je res veliko bolj živ.Edino po eni uri probe me moti to,da zaradi vseh teh vibracij ne "slišim "avta pri zaviranju.Malo preveč podatkov gre v ff.Tudi tisti,ki bi jih v pravem autu čutil pod ritjo,ne pa na volanu.Vsekakor pa nisem jst tisti,ki bi se na te reči res spoznal [iz][fbi]

Po forumih je ff netkarja zelo hvaljen.

Sta različni igri,ma dajata oba (različno)dovolj dober "virtualni"občutek realizma z volanom [ok][it]

je pa pri NK PRO udeležba online obupna,žal :S

8)

Včeraj sem malo vozil Prato short (demo). Koliko je vreden čas 1:25.320?

Zelo soliden čas [ok][it] ,

Pa vidim,da si vozil practice na nk world(tvoj čas je registriran) [ok],

Tudi te bete (sistem) nima voljo več noben testirat [wall] ,tako da [fbi]

Sem pa po par tednih malo zaskrbljen nad fiziko avtov.

Za hot lap-e je ok,sam za kakšna tekmovanja je bolj šfoh vse skupaj.

Ko mam poln tank goriva,ne čutim nobene težnosti,setup je dober kar tist za quall.saj grem bolj počasi z avtom,a tega v sami vožnji ne občutim, kot to občutim pri simbim igrah.Za gume nisem do sedaj zaznal nobenga degrada.Ok največ sem prevozil 35 min,sam ne vem no.....,No,le ko zabremzaš na vso moč al pa zapelješ bočno na robnik,zjebaš gumo-kolo,in to potem čutiš na volanu in času,sam to ni to.......

Bom mogel en dan probat vozit eno uro brez menjat gum pa da vidmo... [iz][fbi]

Upam res ,da te "številke" pri štimanju setupa kaj upoštevajo poln tank in pa obrabljenost gum,kot to zna simbim vozačina,sam se bojim da............................... [iz]

PRIMERJAVO DAJEM Z RACE ON-OM IN predusem MODI ,KI JIH PONUJA,ker sem v teh 2 letih jih veliko preigral... [ok]

Sem pa nk pro premalo preigral,da bi te moje trditve ble 100% :oops:

Jest ti lahko povem recimo izkušnje iz rfactorja. Če se osredotočim predvsem na lanski F1 mod je bilo vse zelo dobro narejeno ("realno"). Če si vozil s prazno posodo za gorivo je bil čas cca 4,5s na krog hitrejši kot z 200l+ goriva. Prav tako se je to poznalo na obrabi zavor (ogromno) ter tudi na obrabi gum, ki so se s polnim tankom obrabljale cca 5%-10% hitreje kot ob vožnji s prazno posodo. Tako, da.. razlika med prazno in polno posodo je bila občutna in se je zelo poznala tudi na sami vožnji, saj je bil poln avto precej bolj podkrmarjen kot prazen.

Jaz sem v rfactorju in v race on dokaj nov (vsaj aktivno). Se pa v Race on kar lepo opazijo dodatne kg (110 v mojem primeru), tudi gume zelo trpijo zaradi tega.

Lahko pa še dodam primer LFS. Pri malih raketicah itak ni sile, ker je teža goriva premajhna, da bi se dalo kaj naredit. Pri Sauberju (menda isti kot v rF) je pa pri nekaterih WR setih - če si ga hotel uporabit za dirko - pri polnem tanku formula začela kar nasedat... ali na ravninah pri velikih hitrostih zaradi downforca ali pa v ovinkih zaradi g-forca :)

Pri Netkaru koliko vem so tudi bolj male razlike... tisti F1600 ma 30l tank, kar je bolj malo... tudi pri Abarthu bi moralo bit skoraj zanemarljivo. Močnejših pa nisem kaj dosti vozil...

Gume pa... LFS ima - tudi če že zelo dolgo čakamo novo - eno najboljših fizik za gume. Pri obrabi je problem, ker sem jaz včasih peljal tudi endurance dirke in so gume znale zdržat... prej se je pojavil problem pregrevanja, kar je znalo močno upočasnit vožnjo. Če si pa pretiraval, je pač guma eksplodirala (v igri se da spremljat debelino same gume) :)

Ne vem, če sem kaj pomagal, sem si pa malo spihal dušo :)