Skoči na vsebino

Smučanje/bordanje/sankanje

B_U_R_I

Recommended Posts

Sem pred nakupom smučarskih očal pa bi rabil kak nasvet, ker vem, da je kar nekaj strokovnjakov tukaj gor.

Kaj je bolje kupit - očala s fotokromatsko lečo (Modulator leče od Bolle, Varioflex leče od Alpine) ali raje očala in dodatne leče.

Cena naj ne bi presegala 90€-100€.

Alpina torej odpade pri 140€ s fotokromatskimi. Bolle ima pa model Nova Shiny Black z lečo Vermilion Modulator (28-66% VLT) za 55€ - malce sumljivo nizka cena, ima kdo kakšne izkušnje, se dobro obnesejo?

Potem je pa tukaj npr. še Smith Stance2011, kjer za 85€ dobiš dvoje leč. Prve so Sensor Mirror, ki so za bolj oblačne dneve (70% VLT) in pa RC36 (36% VLT).

Z UV zaščito in anti-fog premazi pa verjetno pri današnjih očalih ni več problem?

Klical sem tut že dost teh naših trgovcev pa jih pol niti slišal še ni za fotokromatska očala :)

lol plavalna. :D

Buri jst pojma nimam, najbol da gres u trgovino pa probaš čes katere se najbol vid, pa kere ti fajn na obraz pašejo. :)

Kdj gremo pa SMUČAT/BORDAT? Menda bo spet otoplitev okol božiča in dež do 1600-1700m... [wall] Prokleta Afrika, še zrak od tam ni dober.

Jah, to je zdj mal relativno - čez katere se najbolš vid. Dost važne so leče, ker enkrat smučaš/bordaš na soncu enkrat je pa full oblačno. Prejšnja očala k sm jih mel so bla čist v pi***. Na soncu sem bil čist oslepljen, ko se je pa stemnilo nism pa tut nč vidu... Tko da so bla samo za nekje vmes.

Sej potem lahko na različnih modelih očal imaš enake leče oz. enak tip leč. Model pa potem res tam probaš, če ti paše na fris :)

Jest se sicer ne spoznam toliko na očala in niti ne vem kakšne zaščite in podobne fore sploh imajo. Jest sm moja očala kupu ene 3 leta nazaj. Če se ne motim sm dal za njih 25€, lansko leto mi je sošolc za dve furi posodu njegove, ki nej bi ble 100€ z nekimi hudimi filtri itd... Brezveze.. samo rosilo se je.. Jest osebno 100€ za smučarska očala sigurno nebi dal.

Eh, to je lih tako kot bi kupoval navadna sončna očala pa bi reku: važn, da so temna pa da majo torbico v katero jih spravš, ko jih ne rabš.

Je zlo važn, da se ne rosijo, sam je pomoje tut kej druzga dost pomembnga.

JeZn, bolj sm na tebe računal, da boš mel kakšen nasvet :)

Murn, jst ti svetujem Swans s polarizacijskimi šipami. Cene okoli 100€. Fenomenalna šipa, jst jih imam že 5 let, se ne meglijo, rosijo, ... Šipa je pa univerzalna in ustreza za sonce , meglo in za nočno - skratka HUDE.

Pa lahko zrihtam kej popusta :wink:

Če želiš me pokliči.

O41 263 387

Če koga to slučajno zanima......................?

Red bull v povezavi z našim društvom (country club Selnica ob Dravi oziroma pležuh team) in smučarkim centrom Pohorje prireja v sredini februarja tekmovanje v four cross-u z pležuhi.

Tekmovanje bo potekalo na ciljni strmini pohorske arene na enak način kot smučarski four cross z to razliko,da bodo smuči zamenjali pležuhi. Kaj je to pležuh je je najbolje,da si pogledate na www.plezuh.net.

Trenutno smo še v fazi priprav (pravilnik tekmovanja,itd) tako da bo več znanega v naslednjem letu.

Če bi koga to zanimalo mu lahko v naslednjem letu povem kaj več!