zokid 772 Napisano November 22, 2012 Share Napisano November 22, 2012 Mrzli dnevi so prišli in jaz sem postavil motor na počivanje, tako da se lahko posvetim projektom v delavnici! Ker ze dolgo obljubljam oz. si delam menjalnik je zdaj napočil čas za izdelavo. Čez poletje so padli načrti, zdaj pa akcija! Menjalni ke zelo preproste izdelave, zato se tega lahko loti vsak sam. Moj bo zgledal takole: Povratne fedrce so nastavljene tako , da si lahko nastavljam trdoto in hod menjalne ročice!(nekaj za Playa-ti garantiram da bos prej bek mizo vtrgal, kot pa ta menjalnik presilil ) Ko bo viden napredek bom spet porocal 9 Citiraj Link to post
marko 36 Napisano November 22, 2012 Share Napisano November 22, 2012 Kje si pa nabavil material in krivil pleh? (mislim da aluminij) Načrt si delal "peš" ali z kakim software-om? Lušna zadevca Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 22, 2012 Avtor Share Napisano November 22, 2012 Vse delam peš in z glave, tako pač smo strojniki, še stara šola! Je rosfraj in sem ga se imel v delavnici, skrivil sem ga sam na masino, vzeti sem tudi sam naredil na masino, kupil sem edino navojno palico, uhice in velike podložke v bauhausu, ostale drobnarije pa se v delavnici najdejo Citiraj Link to post
marko 36 Napisano November 22, 2012 Share Napisano November 22, 2012 Kaj maš ti doma malo metalne in malo TAM-a ? Zato je Tam propadu Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 22, 2012 Avtor Share Napisano November 22, 2012 skoraj nekaj takega Citiraj Link to post
play 502 Napisano November 22, 2012 Share Napisano November 22, 2012 Ratuje podobno Frexu, sm pomoje bo tole večja hujša sekvenca, noro!!! [ok] Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 23, 2012 Avtor Share Napisano November 23, 2012 etola danes skrajšal ročko, naredil grip naredil dno in prvo pregradno steno, ki služi za naslon fedrc Malo za imformacijo kaksne so mere menjalnika, ker ga je danes David videl in je rekel da se na slikah njegova veličina sploh ne opazi: Širina 10 cm, dolžina, 15 cm, višina 55 cm 3 Citiraj Link to post
play 502 Napisano November 24, 2012 Share Napisano November 24, 2012 Večji je, bul poka, a neb ti zdej k delaš, lepo še men ga naredu, pa zaračunal....hehe, sm prec za!! Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 24, 2012 Avtor Share Napisano November 24, 2012 Danes sem menjalnik sprobal malo bolj resno in je bil shift brutalen (manjka mi ene pol leta fitnesa), zato sem se odločil za sistem z 2 fedrama in se je izkazalo za pravilno odločitev, tako da je zdaj glih prav trd(da pa se trdota še pojačat) Vzmeti sem privaril na podložke, tako da bodo vedno na svojem mestu Naredil sem ploščico, katera bo vklapljala končna stikala in še pokrovček Upam da mi se danes znese z časom, da ga zvečer sprobam v akciji 5 Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano November 24, 2012 Share Napisano November 24, 2012 Super tole zgleda, sploh pa ne tako komplicirano. Notri boš dal potem samo dve stikali za up- in down-shift? Kaj pa rabiš še elektronke zraven, da ta stikala prepozna na PCju? Predvidevam, da maš že od prej kej Naslednji projekt je H menjalnik? Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 24, 2012 Avtor Share Napisano November 24, 2012 Koncna stikala bom zvezal na xpolhecovo ploščico ki jo imam, drugače pa lahko zvezes na katerikoli gumb na volanu ali na gamepad kontroler....itd, moznosti je miljon, samo znajdit se moras malo Kaj pa se tice h menjanika pa si ga nebom delal, ker ga nerabim, oz. ce bo kdo imel željo mu ga naredim! Da se omenim ceno, mene je prisel material na slabih 50e! Citiraj Link to post
Paps 597 Napisano November 24, 2012 Share Napisano November 24, 2012 Dobro zgleda! Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 24, 2012 Avtor Share Napisano November 24, 2012 Evo zverina je končana, obcutek je fenomenalen Najprej sem naredil podnožje za končna stikala in zmontiral stikala Naredil in zmontiral jezička , ki bosta vklapljala končna stikala Spimpal sem malo se zgornji pokrov Zmontiral zadevo in gasa 5 Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano November 27, 2012 Share Napisano November 27, 2012 Včeraj še malo objokan od solzilca probal tole čudo. Stvar je top... ko butneš nazaj za višjo prestavo... waaaa res 100x bolše kot tisto plastiko ko pri meni klikneš 2 Citiraj Link to post
David91 68 Napisano November 27, 2012 Share Napisano November 27, 2012 enako sprobano iz moje strani filing je zakon in ni pokanja tiste plastike Citiraj Link to post
Recommended Posts