Urban Kisovar 7 Napisano March 23, 2014 Share Napisano March 23, 2014 Torej bi napajalnik prenesel R9 280? Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 23, 2014 Share Napisano March 23, 2014 LC6600 GP2 - ubstitvu je 600W Imam matično asus p8z68-v lx in me zanima, če se mi splača kupit novo ohišje (staro se greje), grafično in napajalnik? Ali je/bo matična plošča še dolgo konkurenčna, glede na to da nosi i7 2500? Ubistvu je nekje 450W ali pa še manj. Ko sem nazadnje meril sem bil šokiran kaj prodaja ta firma LC Power. Vzami nek boljši napajalnik,recimo XFX 650W ,pa ti bodo tvoje komponente hvaležne,saj ni nihanja napetosti in z tem tudi komponente manj trpijo. Če ne boš navijal je že 550W dovolj,če pa boš imel dve grafični pa raje razmisli o kakšnem 800-1000W,sploh,če boš še kdaj v prihodnosti navijal proc.,grafično. Verjemi imam izkušnje z strojno opremo,navijanjem procesorjev in ni lepo,ko ti sistem poklekne zaradi premalo W Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 23, 2014 Share Napisano March 23, 2014 Pri Intelu ne moreš biti dolgo konkurenčen (beri imaš že nova podnožja na trgu za nove procesorje). Ohišje samo se pač ne greje, verjetno bo kaka komponenta problem, malo preveri temperature Je pa zelo dosti pomembno kakšno ima ohišje!! Ohišje mora biti glede na današnje grafične kartice,procesorje zelo prezračeno,sploh,če uporabljaš SLI ali Crossfire. Sam sem znižal z zračnim hlajenjem in drugo boljšo kišto za 30˙C,kar je ogromno. Seveda je pomembno kam so obrnjeni ventilatorji,koliko jih je,velikost.Pomembno je tudi,ali imaš nameščene protiprašne filtre,ki si jih lahko sam narediš(najlonke) ali pa jih kupiš,saj niso tako dragi,ter,da se vsake toliko časa odpre kišta,izpiha z komprimiranim zrakom iz piksne ali pa z kakšnim majhnim kompresorčkom za "pumpanje pnevmatik,ki so ponavadi del opreme avtomobila in ga lahko priklopiš v 12V vtičnico.Zakaj ravno tile? Za to,ker ne pluvajo kapljic,kar bi ti lahko poškodovalo komponente! Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano March 23, 2014 Share Napisano March 23, 2014 Silicijeva dolina, vse kar pišeš je res. Ampak za nekoga, ki razmišlja o r9 270x (z realno porabo med igranjem 125w) je čisto nepomembno. Termalno pasto menjat na procesorju in gasa, tu se res nima kaj pregrevat, niti ni strahu da bo 600w lc napajalnik preslab. Če pa navija ali hoče navijat, se pa zgodba seveda spremeni Citiraj Link to post
Urban Kisovar 7 Napisano March 23, 2014 Share Napisano March 23, 2014 Hvala Vsem Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 23, 2014 Share Napisano March 23, 2014 Silicijeva dolina, vse kar pišeš je res. Ampak za nekoga, ki razmišlja o r9 270x (z realno porabo med igranjem 125w) je čisto nepomembno. Termalno pasto menjat na procesorju in gasa, tu se res nima kaj pregrevat, niti ni strahu da bo 600w lc napajalnik preslab. Če pa navija ali hoče navijat, se pa zgodba seveda spremeni Saj menda ne sestavlja kište za 1 leto?? Ali pač? Naj menja napajalnik,ker to sranje od LCPowerja ni vredno niti koša za smeti. Ko ti napihne kondenzatorje na matični,ki je stara 2 meseca,ko odpove grafična,se potem le zganeš in menjaš napajalnik. Če piše 600W še ne pomeni,da toliko tudi ponuja. Jok brate,bo potrebno kak inštrument priklopit med plato in napajalnikom pa ti bo takoj jasno,kakšno na*ukavanje se gredo. Sicer kot sem rekel XFX 650W za cca 50€ ali pa malo dražjega z modularnimi kabli(če je denar) in bo kar nekaj časa mir pri hiši Glede grafične pa bi sedaj tudi jaz raje vzel Asus Radeon R9 280X,ker sem videl,da so cene kar padle(sicer ne dosti,so pa). Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano March 23, 2014 Share Napisano March 23, 2014 Saj ne vem kaj naj ti odgovorim Preveč si subjektiven (ali pa imava čisto drugačne izkušnje). Glede na moje izkušnje ni treba LC 6600 menjat niti za r9 280x (glede na to, da je moj 6550 več let gnal cpu s tdp 125 w in grafično z 220w). Za r9 270x pa sploh ni debate, ker tisto ne porabi nič Bi bila zamenjava napaka? Itak, da ne, definitivno obstajajo boljši napajalniki kot je LC. Pa čisto za firbec... jaz imam msi gtx760, ki ima tdp tudi ~220w, temperatura ne gre nikoli čez 75, ventilator pa idla na 1000rpm, full load pa ima pri 1200rpm. Kaj pa imaš ti od Asusa, da je toliko boljše? TDP grafične, temperature in hitrost ventilatorjev bo dovolj Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 24, 2014 Share Napisano March 24, 2014 Saj ne vem kaj naj ti odgovorim Preveč si subjektiven (ali pa imava čisto drugačne izkušnje). Glede na moje izkušnje ni treba LC 6600 menjat niti za r9 280x (glede na to, da je moj 6550 več let gnal cpu s tdp 125 w in grafično z 220w). Za r9 270x pa sploh ni debate, ker tisto ne porabi nič Bi bila zamenjava napaka? Itak, da ne, definitivno obstajajo boljši napajalniki kot je LC. Pa čisto za firbec... jaz imam msi gtx760, ki ima tdp tudi ~220w, temperatura ne gre nikoli čez 75, ventilator pa idla na 1000rpm, full load pa ima pri 1200rpm. Kaj pa imaš ti od Asusa, da je toliko boljše? TDP grafične, temperature in hitrost ventilatorjev bo dovolj Idi na Slotech pa odpri temo,da je LC power najboljši napajalnik,pa boš videl kakšen bo odziv. Ja R9270x Top sploh ne potrebuje napajalnika on deluje kar na veter. Pa še nekaj GTx760 ima TDP 170W moja R9270xTOP(Ki je močnejša od navadne R9270X ) pa 180W,temperatura še ni šla preko 65 C pri polni obremenitvi z ventilatorji na 20%.Če ne verjameš ti lahko dam posnetek,ko igram AC,BF4,GHOST,.... NA vseh detajlih na 1920x1080. Kar nekaj let sem tudi sam uporabljal NVIDIA grafične kartice,ampak sem sedaj z serijo R9 prešaltal na ATI,ker so dejansko boljše(cena/kvaliteta). PS: Tako kot tudi nikoli ne bom šel na Intel procesorje. Kajti rekordi se podirajo na AMD-ju Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano March 24, 2014 Share Napisano March 24, 2014 No, sem se vsaj fajn nasmejal. Lahko narediva stavo. Dam ti svoj 6 let star LC 6550 in ga daj v svoj sistem in uporabljaj 1 mesec kakor ti paše (lahko tudi 2-3). Če kaj crkne, ti povrnem vse stroške. Če pa ne crkne, pa ti meni plačaš vrednost tvoje kište - v isti vrednosti kot bi jo jaz moral kupit. Kaj praviš? Ne bi te smelo skrbet, ker je ta napajalnik še slabši od banUrbanovega, ti pa imaš požrešen AMD procesor in požrešno AMD kartico, torej bo ziher crknilo. Nič ne zgubiš, samo nove komponente dobiš. Ziher stava! 1 Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano March 24, 2014 Share Napisano March 24, 2014 Opravičujem se, da sva zasmetila temo. Ene par tu me (upam) toliko pozna, da lahko vejo, da sem probal svetovati na podlagi izkušenj. Nisem hotel začeti vojne, samo dve stvari sem skušal poudariti: - od obeh grafičnih poznam msi, ki svoje delo opravlja vrhunsko (in nimam v spominu da bi kaj drugo žalil zaradi tega) - iz večletnih izkušenj z napajalnikom LC lahko zatrdim, da je LC 6600 za tako grafično več kot dovolj zmogljiv (in nimam v spominu da bi kaj drugo žalil zaradi tega) So druge rešitve tudi sprejemljive? Seveda. Bo moral menjat napajalnik zaradi R9 270X? Po mojem mnenju ne Odločitev je pa seveda od tistega, ki kupuje. Matjaž me razume, on dela s strankami in ve kako se je treba izogibat pastem razlaganja sayonara 1 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 24, 2014 Share Napisano March 24, 2014 Grafična za 300€,plata za 240€ (Amazon), potem pa LCPower not za 40€? Potem pa moraš biti malo retardiran. Super sportni avto pa jajca od gum? Komponente morajo biti nekje glih oz uravnotežene. Tudi najdražji LCPower ne ponuja tega kar ponuja XFX ali pa Gygabyte modularen napajalnik z 80+ učinkovitostjo v najnižjem cenovnem razredu. Moraš probati več stvari,da lahko primerjaš. Ja,je kar nekaj ljudi,ki prisega na to tvojo kraljevo firmo,ampak drugega še niso probali! Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano March 24, 2014 Share Napisano March 24, 2014 Pol se pa spravi na tistega, ki mu je to prodal. Jaz s tem nisem mel nobene veze Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 24, 2014 Share Napisano March 24, 2014 No, sem se vsaj fajn nasmejal. Lahko narediva stavo. Dam ti svoj 6 let star LC 6550 in ga daj v svoj sistem in uporabljaj 1 mesec kakor ti paše (lahko tudi 2-3). Če kaj crkne, ti povrnem vse stroške. Če pa ne crkne, pa ti meni plačaš vrednost tvoje kište - v isti vrednosti kot bi jo jaz moral kupit. Kaj praviš? Ne bi te smelo skrbet, ker je ta napajalnik še slabši od banUrbanovega, ti pa imaš požrešen AMD procesor in požrešno AMD kartico, torej bo ziher crknilo. Nič ne zgubiš, samo nove komponente dobiš. Ziher stava! Tukaj si poglej lestvico najboljših procesorjev v navijanju in verjemi,da vem zakaj sem na AMD-ju. Citiraj Link to post
Recommended Posts