Skoči na vsebino

Grafične kartice

Recommended Posts

Mam eno vprašanje če se kdo zastopi :) In sicer imam računalnik lenovo s intel i7 2600k 3.4ghz k se navije na 3.8ghz,  8 giga rama in seveda pač faleno radeon hd7870 ... Pač saj vsi vemo da amd in radeon gre spkup pa intel in geforce...

Sedaj me pa zanima je to res taka velika razlika ker sedaj razmišljam o nakupu nvidie gtx 970 oc  in upam da bo dober izkoristek s omenjenim procesorjem .... Ima kdo izkušnje ? pozitivne, negativne ?

• Odgovori 264
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Up and running...

Kje je Trošt, da bi mal bannal?   Pejte se na slo-tech kregat... Ta forum ni namenjen prerekanjem in izlivanju političnih veroizpovedi in pripadnosti znamkam.

Pek raje pojdi pit en guiness Če primerjaš hlajenje twinfrozr (msi) in direct CUII (asus), sta kvečjemu tam tam. Gigabyte je pač dober, ampak niti s 3 venti ni v čisto istem rangu. Seveda je dobra k

Skos moram nekaj grafiko nižati ac na medium komaj dela potem veliko igram battlefield 4 tam sploh moram imet skor na low da kej dela ... Kako pa teb dela ac ? jest sumim da nekaj ni vredu s mojim sistemom nekaj bremza ... tako ali tako bom pa upgrejdal cel komp za enkrat samo grafično zamenal nazaj na nvidio da bom videl kako bo potem pa še matično in procesor... Če je kdo zainterisiran bom potem tudi prodal 7870 ... evo murn boš imel lahko bridge 2 kartici :D

Malo sem študiral o tem kar sem napisal in prišel do zaključka: Več pomnilnika nikoli ne škodi,zelo hiter SSD disk tudi ne,torej ne moreš mimo falit z tem nakupom. Tudi jaz sem imel do pred kratkim navaden HDD,sedaj imam SSD in je razlika,če ne drugod,je vidna,ko snemam dirko z HD ločljivostjo in 60 FPS in igra niti malo ne blokira,seveda k temu pripomore dober procesor (moj ni ravno na vrhu lestvice ampak navit na 4.9 GHz z navadnim bakrenim Zalman hladilnikom opravlja svoje delo čudovito). 

No da se vrnem k temi,lahko proba tudi kupiti rabljeno R9 280 grafiko,ki jo dobiš že za male pare. Sicer ne vem,ampak jaz z mojo grafikuljo poganjam AC na MAX nastavitvah z enim zaslonom in deluje tekoče. Ok Ai ji da vetra,sploh,če je več kot 10 avtov,ampak to se dogaja tudi takšnim,ki imajo dosti boljši sistem kot jaz. Pa tudi BF4 igram in mi deluje na HIGH nastavitvah tekoče kar je za povprečnega uporabnika čisto dovolj,kdor pa želi,da mu bodo omenjene igre delovale na največjih nastavitvah z vsemi bonbončki bo moral odšteti malce več za strojno opremo.

To drži kot pribito,da z SSD-jem ne boš pridobil na frejmih v sami igri. Igra se ti bo sicer hitreje nalodala,drugo pa je enako oz. so razlike tako zanemarljivo majhne,da je brez veze govoriti o njih. Za snemanje v sami igri pa je SSD milina. Seveda pa je priporočljivo imeti SSD večje kapacitete,ker so ti posnetki HD resolucije in 60fps nesramno veliki. Recimo par minutk dirke je lahko velik tudi 30GB in več :D 

Mam eno vprašanje če se kdo zastopi :) In sicer imam računalnik lenovo s intel i7 2600k 3.4ghz k se navije na 3.8ghz,  8 giga rama in seveda pač faleno radeon hd7870 ... Pač saj vsi vemo da amd in radeon gre spkup pa intel in geforce...

Sedaj me pa zanima je to res taka velika razlika ker sedaj razmišljam o nakupu nvidie gtx 970 oc  in upam da bo dober izkoristek s omenjenim procesorjem .... Ima kdo izkušnje ? pozitivne, negativne ?

Torej. Prišli smo do zaključka, da bi ti zadeve morale delovat dokaj gladko. Svetujem ti čiščenje računalnika, posodobitev gonilnikov, mogoče reinstall windowsov. Če to ne pomaga pa se odločaj za upgrade. 

Jaz mislim, da takih problemov ne bi smel imet. Jaz imam enako grafično kartico, glede na benchmarke slabši procesor (i5-3470), vendar imam 16GB RAMa. Če bi jaz kaj nadgrajeval, bi to bila kvečjemu grafična kartica.

Končno en primeren odgovor. :)

Mora delat, sigurno je problem nekje v tem kar je napisal Murn. Niti pod razno procesor ni slab, 8 rama je povsem dovolj, tako da spucaj vse in testiraj s kakimi programi če je vse ok (3dmark npr.) itd.......mora delat

Hvala za super odgovore mi je dalo kar mislit :) 

Saj jaz imam 2ssd diska sem jih upgrejdal ne dolgo nazaj in grafično ... ostalo pa je še staro in lenovo po vrhu , pa še skos mi ene usb porte vn meče pa nekej zato sumim na to starovo lenovo matično ploščo ki se je hočem znebiti...

Sem se odločil da bom eno pa po eno stvar upgrejdal in gledal rezultate... najprej bom zamenjal matično ploščo in potem še procesor in grafično če bo potrebno... Seveda sem bolj fps in bombonček freak zato ponavadi vedno preveč zmečem za to bedno kišto -.- no sej kot pravim bom še videl kaj bom , če bodo kakšne spremembe poročam :)

Res zanimive cene že iz nemčine je precej cenejše kot prinas potem je pa iz UK še cenejše kot iz nemčije...

Primer  matične msi  970 + amd procesor fx8350 Nemčija : 292 eur ----- UK: 227 eur, da pri nas sploh ne omenjam... 

http://www.amazon.de/MSI-970-GAMING-Gaming-Mainboard/dp/B00LM1RMM0/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1423560009&sr=1-2&keywords=msi+970

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00LM1RMM0/ref=s9_simh_gw_p147_d0_i3?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=1W2NNH7XD7AZ5VCTBGGC&pf_rd_t=101&pf_rd_p=455333147&pf_rd_i=468294

Pa kot sem gledal je iz Uk normalna poštnina...