Skoči na vsebino

Grafične kartice

Recommended Posts

• Odgovori 264
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Up and running...

Kje je Trošt, da bi mal bannal?   Pejte se na slo-tech kregat... Ta forum ni namenjen prerekanjem in izlivanju političnih veroizpovedi in pripadnosti znamkam.

Pek raje pojdi pit en guiness Če primerjaš hlajenje twinfrozr (msi) in direct CUII (asus), sta kvečjemu tam tam. Gigabyte je pač dober, ampak niti s 3 venti ni v čisto istem rangu. Seveda je dobra k

Pol se pa spravi na tistega, ki mu je to prodal. Jaz s tem nisem mel nobene veze :)

Spet ne razumeš. On ima kar dobre komponente oz drage,potem pa bo noter vrgo napajalni vir,ki ni vreden,da sploh obstaja. Ali si že sploh videl notranjost LC-ja in potem XFX ali pa katerega drugega kvalitetnega napajalnika? Ne,ti bom povedal,da ima LC najbolj zanič kondije,najbolj cheap komponente,da je vgrajena prednapetostna zaščita v totalnem kur*u,slabo uležajen ventilator,.... Skratka,v kišto,ki si vložil kar nekaj denarja ne dajaj poceni vira napajanja(NIKOLI). Razkiraj 100€ in nabavi za 50 LC za drugih 50 pa xfx. Vzami tester napetosti in izmeri. Potem naj preteče 3-5 let in ponovno izmeri,pa ti bo jasno o čem govorim. Že v štartu je LC zgubil glede na to kar je napisano na ohišju,kaj še le po 3.letih. Tvoj 600w jih da sedaj ravno 300-400 ven. Ja tako se testira in to počnem. Virtual racing je moj tretji po vrsti hobi. Prvo hekanje,drugo navijanje.

Ja? To ma veze z vprašanjem glede grafične kako že? :)

Ti si se spravil na požrešnega AMD-ja ne jaz. Jaz sem svetoval kaj naj kupi ti pa tukaj trolaš,ne daš pa dokazov,vsaj do sedaj jih še nisi dal. Pogrno si pri grafični,procesorju,sedaj pa pričakujem,da daš dokaz zakaj je LC najboljša izbira in ga podkrepiš z dokazi v obliki Power supply testi,kjer se testirajo vsi napajalniki različnih firm. Za nameček ti lahko povem,da poglej na Toms Hardware,ki je najbolj nepristranska glede firm in kaj boš videl? Lc Powerja ni zraven. Zakaj? Ker ni zaupanja vredna firma,ker lažejo z W na +12V izhodu,nekvalitetne komponente(kar sem že napisal),....

Ps: Tukaj maš teste 2013 http://www.tomshardware.com/charts/120v-desktop-power-supplies/benchmarks,117.html

Tukaj review najboljših: http://www.guru3d.com/articles_categories/psu_power_supply_units.html

Tukaj spet najboljše: http://www.techradar.com/news/computing-components/upgrades/best-psu-14-pc-power-supplies-tested-908503#articleContent

Nikjer LC-ja. Pa čeprav bi se v cenovnem razredu lahko pojavil,pa se ne ker ga kvaliteta pokoplje! Še kakšen dokaz?

LC6600 GP2 - ubstitvu je 600W

Imam matično asus p8z68-v lx in me zanima, če se mi splača kupit novo ohišje (staro se greje), grafično in napajalnik? Ali je/bo matična plošča še dolgo konkurenčna, glede na to da nosi i7 2500?

Moj predlog glede napajalnika je sledeči: 

http://www.dinokomp.si/produkt/xfx-pro-series-full-wired-edition-bronze-550w/

http://www.dinokomp.si/produkt/lepa-maxbron-550w/

http://www.dinokomp.si/produkt/thermaltake-germany-series-berlin-630w/

Lahko vzameš tudi močnejše to je tvoja odločitev,prav tako je tvoja odločitev kje ga boš kupil,jaz sem za primerjavo dal Dinokomp. 

Glede ohišja sem že napisal,da je zelo priporočljivo,da je čimbolj prezračeno,da so montirani veliki ventilatorji,ki se počasi vrtijo ampak poskrbijo za veliko pretočnost zrak v kišto in ven. Da pa bo zrak neovirano kroži pa je pomembno kako so postavljene komponente v njej,ali ima napajalnik modularne kable,ki jih lahko odvečne odstraniš,da ne ovirajo pretoka zraka,če pa boš slučajno podlegel skušnjavi vodnega hlajenja mora biti kišta dovolj prostorna za vodni blok in ostalo inštalacijo. Če vse to že maš,potem ni potrebe po menjavi kište. 

Glede grafične: Raje kupi R9 280x. Cena cca 300(+- 20€ ne igra neke pretirane vloge,če kupuješ v rangu 300€) bo pa izkušnja toliko boljša. Tukaj je primerjava http://www.hwcompare.com/15834/radeon-r9-270x-vs-radeon-r9-280x/

Glede procesorja pa ne bom govoril,ker sem pristaš AMD-ja in se z intelom ne ukvarjam :D

Če pa še kaj ni jasno pa vprašaj,je tukaj kar nekaj ljudi ki se še bolje spoznajo na komponente kot jaz.

Zgleda,da moram na Sloracingu prešaltati eno prestavo nižje in pisati,kot si dejal "objektivno",kar na drugih straneh ne počnem in izražam svoja prepričanja,prenašam znanje na druge iz izkušenj. Edina sprememba,ki jo opazim in ki sem jo storil v nasvetu je,da nisem pljuval po LC-ju ampak sem enostavno ponudil najboljše :D

Imel 2 LC power napajalca, nobenih problemov. To je bil celo prvi napajalc, ki mi je bil res tih. To, da pa ni krik tehnologije, pa je lahko vsakumur jasno če samo pogleda listo cen.

AMD navijanje... gledat kako amdja navijajo z dušikom in ostalimi plini je zabavno, za domačo uporabo pa popolnoma nepomembno. 

Tudi pišejo lahko še tako na table povsod kako je FX-8150 proc šel do nevem 8Ghz, ampak mislim da je lahko vsakumur jasno, da to ni proc vzet s police v štacuni, ampak še kako precizno izbran proc glede na čistočo silicija in kakovost izdelave.

PS: Dolga leta AMD-jaš, toliko za info, da ne bom na konc izpadel zagrižen Intlovc, pa čeprav ga imam sedaj par mesev not.

Še drugi ekstrem. V trenutnem računalniku ko je bil nov sem imel Enermax Revolution 85+ se mi zdi da 650W. Po približno 1 tednu delovanja računalnik crkne -> uničena matična (vzrok napajalnik). Ta napajalnik je skupno uničil 2 matični plošči Asus P6T Deluxe V2 in eno Gigabyte nižjega razreda preden so na servisu odkrili vzrok. Aja cena tega napajalnika je bila okoli 200€ :D

Še drugi ekstrem. V trenutnem računalniku ko je bil nov sem imel Enermax Revolution 85+ se mi zdi da 650W. Po približno 1 tednu delovanja računalnik crkne -> uničena matična (vzrok napajalnik). Ta napajalnik je skupno uničil 2 matični plošči Asus P6T Deluxe V2 in eno Gigabyte nižjega razreda preden so na servisu odkrili vzrok. Aja cena tega napajalnika je bila okoli 200€ :D

Pri Lc ni pomembna cena,ker vse komponente so iste! 

Imel 2 LC power napajalca, nobenih problemov. To je bil celo prvi napajalc, ki mi je bil res tih. To, da pa ni krik tehnologije, pa je lahko vsakumur jasno če samo pogleda listo cen.

AMD navijanje... gledat kako amdja navijajo z dušikom in ostalimi plini je zabavno, za domačo uporabo pa popolnoma nepomembno. 

Tudi pišejo lahko še tako na table povsod kako je FX-8150 proc šel do nevem 8Ghz, ampak mislim da je lahko vsakumur jasno, da to ni proc vzet s police v štacuni, ampak še kako precizno izbran proc glede na čistočo silicija in kakovost izdelave.

PS: Dolga leta AMD-jaš, toliko za info, da ne bom na konc izpadel zagrižen Intlovc, pa čeprav ga imam sedaj par mesev not.

1xAMD,vedno AMD. Intel je reklama,AMD je dejstvo. 

• 7 months later...