Igor Bembič 10 Napisano May 28, 2012 Share Napisano May 28, 2012 Pozdrav vsem... Zelo zelo slab začetek V glavnem nisem utegnil not past saj sem ze na treningu zelo slabe cajte delal (kostanta=nula) ni šlo in ni šlo!!! Vodilni časi so bili grozno hitri tako da sem kar startal z stiskanjem in posledično nardil več napak na progi... Brez težav sem bil v 25'xxx sam se mi je zdelo premalo,tako da sem bil precej nervozen.. Q- so bile obupne tako da sem startal na dirko zelo nemotiviran...upal sem več!! R1 Štartam skoraj zadnji in na prvem desnem se ustalim med srednje pozicije.. mal se sprostil in pol takoj 2 al 3 imel dotik z (ne spomnem se kdo je bil)....mislil sem da bom sel mimo pa k... tako da sem mel avto kar precej poškodovan...grem v box-e na popravilo in zajebem speed limit tako da dobim se kazen...Supeeeer!!! no tam se je pol tudi dirka končala zame...Žal sem čakal konec dirke pred ciljno ravnino in mi je stelo -4L tako da sem zgubil prve pozicije. Nisem vedel da je to tako ampak je vse ok. (preveril pravilnik 75% ) R2 Spet štartam zadnji !!! Štart dober,mal gužve na začetku in pol dokaj solidno naprej!!! Zadnji tri kroge sem izgubljal sekunde z Gašperjem in v zadnji krog prišel na nož.. v hitrem levem nisem dovolj odločno zaprl Gašperja tako da mi je ušel po notranji,pri tem sva se taknila in mene je kar rep odpihal.. Mislim da je bil kontakt fer tako da zal sem 4.mesto zgubil!!! Pa še Danjel me je prehitel!!! FINISH.. 6# Pohvale organizatorjem pa komentatorjem !!!! Res super!!! Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano May 28, 2012 Avtor Share Napisano May 28, 2012 Igor, super dosežek! Iz zadnjega mesta na 6. mesto - oziroma celo na 4. če bi ti uspelo zadržat Gašperja. Zelo soliden rezultat za prvo dirko! Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano May 28, 2012 Avtor Share Napisano May 28, 2012 (urejeno) Q: Proti koncu kvalifikacij mi je uspel zelo dober krog, blizu mojega najboljšega časa na tej progi. Zavedal sem se, da Papsa ne bom prehitel, upal sem samo, da mi uspe Trstenjaka prehitet, ker je na treningu pokazal, da je zelo hiter in postavil neverjeten čas 1.23.1. Na koncu se je izkazalo, da je čas mojega hitrega kroga zadostoval za drugo mesto R1: Štart iz drugega mesta mi je kar solidno uspel. Prvih nekaj ovinkov sem še sledil Paplerju, potem pa sem bil že primoran braniti pozicijo pred Trstenjakom, ker sem imel težave z menjalnikom . Kmalu mu je uspelo me prehiteti v prvem ovinku, ostal je na zunanji strani in si s tem izboril boljšo pozicijo za naslednji desni ovinek. Še isti krog sem ga v zadnjem ovinku prehitel nazaj in sem celotno ciljno ravnino prevozil na drugem mestu. Peljal sem po notranji strani, da bi branil mesto. Takrat je od zadaj prišel Žagar, ki je zamudil bremzanje. Na srečo sem ga videl v ogledalu in sem ga poskušal spustit, da bi se odpeljal v travo in po možnosti zadel Trstenjaka namesto mene, vendar sem pustil premalo prostora. Prišlo je do kontakta in oba sva zapeljala na travo. Tako sem nekaj krogov vozil na 3. mestu, nekaj sekund za Trstenjakom, nato pa naredil neumno napako na izhodu iz 2. ovinka, kjer sem z zadnjim desnim kolesom zapeljal na pesek - odneslo me je in končal sem v gumah z ZELO poškodovano Mazdo. Odšepal sem do boksov in nato še zadnjih nekaj krogov ter tako zaključil na 10. mestu. R2: Štart dirke iz četrtega mesta. Zelo dobro sem štartal in že takoj na začetku prehitel Bašlja. Bil sem na tretjem mestu za Šimencom. Nisem veliko forsiral, saj sem vedel, da imam dosti večji tempo in mi ga bo kmalu uspelo prehiteti. Šimenc je kaj hitro naredil napako in zapeljal na travo, tako sem brez kakšnega truda dobil drugo mesto z zaostankom 2,2s za Erženom. Sledilo je nekaj zelo napetih krogov, saj sem se zelo trudil, da bi ujel Eržena. Kakšnih pet ali šest krogov sem odpeljal perfektno in delal čase okoli 1.23.5 konstantno. Potem sem Eržena ujel in takoj sva zaradi bojev izgubila hitrost, Papler se nama je začel približevat. Bila sva hude boje, večkrat peljala bok ob bok, bumper to bumper. 3 kroge pred koncem je Tomaž naredil napako v prvem ovinku in prišel sem na prvo mesto s cca. 1,5s prednosti. Oddahnil sem si in lepo umirjeno peljal naprej. V predzadnjem krogu pa sem naletel na presenečenje. Na koncu ciljne ravnine predzadnjega kroga se je umikal za krog zaostali tako, da se je dobesedno ustavil na idealni liniji. Ker sem na polno zaviral, sem se komaj izognil trku. Vsi vemo, da Mazda ni najbolj briljanten avto za bremzat in zavijat. Zaradi tega sem izgubil kako sekundo. Takoj za ritjo mi je bil seveda Tomaž. V zadnjem krogu me je v prvem ovinku taktično prehitel in izvedel znamenito zamenajvo sredi ovinka - nisem se še pustil, zato sem držal notranjo linijo in uspel kake 10% dolžine avtomobila priti vštric za drugi, levi ovinek. Nato pa katastrofa! Dotaknil sem se Tomaževega zadka, kar je pomenilo piruete v zaščitno ograjo. Nekaj časa sem peljal še zelo počasi v upanju, da Tomaž pride nazaj, vendar ko sem videl, da ga ni nikjer, sem poklapan pricapljal do cilja na prvem mestu R2 časi krogov: P.S.: V prvem postu so sedaj tudi NEuradni rezultati! Uredil May 28, 2012 - Matjaž Murn Citiraj Link to post
play 502 Napisano May 28, 2012 Share Napisano May 28, 2012 Bi se dalo kako zvedeti, zakaj meni Q časa ni priznalo, mislim kaj sem jaz narobe naredil, da mi ga ni (mogoče to, da ker sem sekal ovinek, dobil da naj grem počasi, pa nisem šel hitro, šel sem malo kasneje, ko sem bil proti ravnini-štartu, hvala za info, da bom vedel za v bodoče. Citiraj Link to post
play 502 Napisano May 28, 2012 Share Napisano May 28, 2012 Kaj si sekvenco naročue hehe Ja odpeljal že zadnjič približno 15+ krogov, sama pista je meni osebno zelo težka, drsi dosti bolje kot Summit Point , mislim da bo treba kar veliko krogov. Če ima že kdo kakšen čas, naj poroča. Citiraj Link to post
MatejMejak 11 Napisano May 28, 2012 Share Napisano May 28, 2012 Mislim, da ti krogov z incidenti ne prizna na Q, torej če si sekal ali če si kje zapeljal s proge se ti čas ne prizna. -če se motim naj me kdo popravi Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano May 28, 2012 Avtor Share Napisano May 28, 2012 Če si v kateremkoli kvalifikacijskem krogu zapeljal na travo - se ti to šteje kot incident. In krogi, ki imajo kakršen koli incident ne štejejo... Citiraj Link to post
play 502 Napisano May 28, 2012 Share Napisano May 28, 2012 Ja enkrat sem sekal, dobil zastavo in nato ne prizna nobenega kroga? Če je tako, treba pa biti res previden. Rok tebi je enako naredilo, ker časa enako nisi imel? Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano May 28, 2012 Avtor Share Napisano May 28, 2012 Rok je prišel kasneje na Q se mi zdi in ni odpeljal kroga. Drugače bi ti moralo štet vse naslednje kroge. Nekaj je če si sekal - takrat dobiš opozorilo, da moraš upočasnit. To pomeni, da si ZELO sekal. Nekaj pa je, če samo s kolesom zapelješ na travo. Takrat se ti pokaže tisti Off Track (INC 1x) in ti kroga ne šteje... Ne vem, mogu bi replay pogledat, da bi vidu kaj si delal... Citiraj Link to post
FBR18 112 Napisano May 28, 2012 Share Napisano May 28, 2012 Meni je net crknil med q kar je pomenilo da nisem mogel več do do r2. Drugače pa ja, čim maš en sam incident ti krog ne šteje za uradnega. Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano May 28, 2012 Share Napisano May 28, 2012 Pogledal posnetek druge dirke z komentarjem; super vama gre! Parkrat sem se res nasmejal vse pohvale... Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano May 28, 2012 Avtor Share Napisano May 28, 2012 (urejeno) Ko sem iskal svoje čase krogov za R2, sem mimogrede našel še tvoje kroge za Q, Damjan... Zaradi tega nisi imel veljavnega časa: Praktično v vsakem krogu si zapeljal s proge... Uredil May 28, 2012 - Matjaž Murn Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano May 28, 2012 Share Napisano May 28, 2012 Šimenc, iRacing te zmerja, da si invalid... 3 Citiraj Link to post
vajtos 227 Napisano May 28, 2012 Share Napisano May 28, 2012 Js sem odpeljal 5 krogov pa je bil čas 1.24.7xx zdej pa nevem kolko ti to pomaga Citiraj Link to post
play 502 Napisano May 28, 2012 Share Napisano May 28, 2012 Hehe pa tko lepo sem peljal Ja komedija, priznam rad mal sekam.... Citiraj Link to post
Recommended Posts