Skoči na vsebino

Assetto Corsa

mAxL

Recommended Posts

• Odgovori 7,1k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Okayama je zrihtana in je vam na voljo tukaj. Povejte svoje mnenje, da vidm kaj mi je uspelo narediti v 9 mesecih.

Lep pozdrav fantje. Imam nekaj novega za pokazat. Nova proga v izdelavi:  

Hehe...moral sem;  

Posted Images

V rF oz rF2 dela kar v redu, v pCars malo manj, v AC še nisem sprobal. Je precej nastavljivo, sam sem največkrat uporabil samo yaw, pitch in roll je zadevo samo naredil preobčutljivo. Mi je pa reagiranje softwarea na premike obraza (dobra in konstantna osvetlitev je pomembna) prezaspano, kamero imam Logitech C615, je pa res, da je to samo 30fps kamera. 60 fps bi bilo sigurno boljše, če najdeš kje kakšno poceni, je za poskusit.

Za 1st Tracker source uporabljam faceAPI 3.2.6, za game protocol pa vjoy virtual joystick. Če AC prepozna zadevo, vjoy ni potreben.

Uporabno predvsem, če hočeš zaradi občutka zmanjšati FOV in za situation awareness uporabiš FtNoIR. Meni nikoli ni uspelo porihtat, da bi kratek pogled čez ramo (ok, recimo 30 - 35 stopinj zadošča) bil res kratek, že nekaj desetink, ko gledaš naprej, slika pa "še vedno gleda okoli", ni fino. Če pa je pri AC kaj drugače, bo pa super, bom poskusil tudi jaz, ko bo čas (do mp ali vsaj ai, ki bo kmaaalu).

Sem imel TrackIR in me ni pritegnil. Čudno je ker glavo obračaš stran od monitorja za pogled levo - desno. Najboljše je itak imeti trojne zaslone :) Mogoče pa bo tudi Oculus rift prihodnost. Sam imam FOV 51° z monitorjem 24 (1920x1200).

Na tej strani si lahko izračunate idealen FOV(torej enaka razdalja in velikost stvari kot v RL pogledu);

Povezava!

Npr. sam imam 24" LED LCD 1920x1200, monitor imam pa cirka 50-60cm od oči. Tako da mi izračuna 47-55°.

EDIT: Link popravljen

Meni te zadeve tudi čudno izpadejo, sploh ker glavo obrneš levo, oči moraš pa obračat nazaj proti ekranu. Vseskupaj deluje ravno kontra, kot bi si želel. Tukaj bi moral bit še eyes tracking ali pa samo to. Da ko pogledaš malo bolj proti robu ekrana, da se ti premakne slika.

Sicer pa je pomoje tako kot je Joco napisal. Trenutno so verjetno trije ekrani boljši, ko pride OR Consumer Edition, bo pa še toliko bolje pomoje.

Če nimaš kakšne hude beštije, potem škoda razmišljat o Triple Screen setupu. Na našem forumu je bolj malo tega, tko da predlagam, da pogledaš kakšen RaceDepartment.

Pa mislim, da si tudi temo falil. Razen, če že imaš tri monitorje pa te specifično glede Assetto Corsa zanima...

To z obračanjem glave rata tako avtomatsko, da niti ne porajtaš da glavo obrneš. Sicer pa ni itak glavo obrneš minimalno (stvar nastavitev). Mam TrackIR4 še iz časov IL-2 kjer so te zadeve nujne :)

yo, mal sem bil odsoten, delo povsod me hočejo...

No, vidim da se ne dogaja nič kaj novega (še). Še en teden do updata, samo škoda ker še ne bo MP.

Glede zadnjega posnetka:

Men ne zgleda nič posebnega ta krog, samo čas je res dober :shock: . Aja razen zadnji ovinek je pa res vrhunsko odpeljan [it]

Men tut ne, samo setup mora biti hud, ker se vidi koliko hitrosti nese skozi ovinek in naprej na ravnino.

Mene osebno tole premikanje pri vožnji ZELO moti.

Kako se pa ti furaš v svojem avtu? Imaš glavo vedno pri miru? Enako je tukaj. Razen,če imaš 17" ali 19" monitor,potem je zadeva nerodna,pri kakšnem 24-27" in več pa pride zadeva kar prav.

Edit: Sprobal zadevo in deluje smooth. Z krivuljami si nastaviš do kod naj ima hod,kako hitro naj opravlja pot glave levo/desno/gor/dol. Lahko imaš vklopljeni samo levo desno,če koga moti hod gor/dol. Sem pozitivno presenečen nad hitrostjo premikanja,saj deluje realno časovno,tako,da ni nekih mrtvih točk in zatikanja. Uporabljam pa kamero Logitech C270(22€) in solidno opravlja svoje delo,tako,da sem kar zadovoljen.